The Legend of Zelda Wind Waker HD...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

The Legend of Zelda Wind Waker HD...

Postautor: ganon » 25 października 13, 17:19

Obrazek

Tak! Pewnie długo na to czekaliście aż ganon ruszy swoje kosmate dupsko i opisze swoje wrażenia z gry w Zeldę WW HD na Wii U! :D

Od premiery gry minął prawie miesiąc więc wrażenia nie są aż tak spóźnione a przecież za dwa miesiące mamy święta i ktoś będzie sobie chciał sprawić Wind Waker pod choinkę!

A więc tak- jako że jest to remake a nie całkiem nowa gra będę ją oceniał tylko jako remake!

Gdy już wydamy swoje ciężko zarobione/wyżebrane 200 zł możemy zamawiać! :D
Po odpaleniu gry ukazuje nam się przepiękna grafika Zeldy! I nie jest to przesadzone wrażenie! Gra naprawdę wygląda ślicznie i aż bije nas po oczach swoimi jaskrawymi kolorami. Po pierwszym włączeniu gry dostałem oczopląsu więc zaczyna się nad wyraz dobrze! Gramy sobie gramy, grafika raz po raz nas zachwyca. Dla tych co grali w poprzednią odsłonę będzie to jeszcze większe zadowolenie gdy zobaczą np: na niebo(które wygląda niczym żywcem wyciągnięte ze Skyward Sword)!

Wydawać by się mogło że tylko wyglądem WW HD może nas zaskoczyć... i tu mamy pierwszą nowość! Zagrać możemy na Game Padzie(mój wybór) lub na Pro Controllerze(którego niestety nie posiadam nie testowałem). Nie którzy pewnie pomyślą że nie wygodnie będzie się grało z wielkim Game Padem od Wii U w dłoni ale mogę was uspokoić! Dodatkowo- granie na "tablecie" daje jeden WIEEEELKI +! Na ekranie padletu widzimy mapę/inwentarz a przy tym możemy na nim również grać na Wind Waker oraz..... położyć się na łóżku i grać mając grę na ekranie Game Pada! Jest to fajna funkcja, lecz przez mnie zupełnie nie była wykorzystywana. :)

Kolejną nowością jest dodanie obsługi Miiverse co jest fajnym pomysłem! :D Zamiast Tingle Tunera z NGC(szkoda że z tego zrezygnowano) dostajemy specjalną buteleczkę dzięki której możemy pisać listy, zamieszczać w nich zdjęcia i wysyłać. jest wtedy szansa że któryś z graczy dostanie nasz list, ponieważ generują się one na oceanie w losowych miejscach(tylko na oceanie). My również możemy otrzymywać korespondencję od losowych graczy z całego świata łapiąc butelkę(raz trafiłem na Polaka)! :) Miły dodatek.

W końcu aparat nie jest nic nie dającym i nic nie bawiącym gów**m! Możemy, jak już wcześniej wspomniałem, robić zdjęcia(czarno-białe lub gdy już ulepszyliśmy aparat) i wysyłać je przyjaciołom lub całemu światu. Najzabawniejsze są jest tak zwane "samojebki" i robienie do nich różnych min(wybiera gracz). Wychodzą z tego różne fajne zdjęcia i naprawdę kupa śmiechu jest przy próbie sfotografowania czegoś ładnego! Została zwiększona również ilość zdjęć możliwych do zrobienia z 3 na 12(co jest zrozumiałe, bo zdecydowanie częściej korzysta się tu z aparatu)! :D

Warto również zaznaczyć że Nintendo postanowiło nam dodać nieco umilających rozgrywkę "ułatwień". Główną jest zdecydowanie super szybki żagiel. Z jednej strony jest to fajna zabawka(płyniemy ZNACZNIE szybciej, a przy tym nie musimy zmieniać wiatru, gdyż sam się zmienia), zwłaszcza gdy już nas szlag trafia przy pływaniu ale z drugiej strony znacznie ułatwia zabawę i niszczy ten klimat powolnego pływania(na szczęście swobodnie można zmienić żagiel)! Pomniejszymi "ułatwieniami" na lepsze jest np: pokazanie toru lotu bomby podczas strzelania z armaty albo ikonka na ziemi, która znajduje się pod nami gdy latami na liściu(żebyśmy wiedzieli gdzie spadniemy)! W ekwipunku ciągle mamy też ustawiony Wind Waker i żagiel(podczas pływania) żebyśmy nie musieli marnować miejsca w ekwipunku(podobnie jest z Okaryną w OoT 3D)! Takich ulepszeń jest znacznie więcej i naprawdę super że Ninny zmieniło coś co było wkurzające!

I tak mniej więcej można opisać moje wrażenia po zagraniu w The Legend of Zelda Wind Waker HD! Jeśli wcześniej nie grałeś w Wind Waker a jesteś(lub nie) fanem serii- musisz obowiązkowo kupić ten tytuł! Zwłaszcza że wersja na NGC cały czas jest dość droga. Jeśli natomiast masz już WW to możesz odpuścić sobie kupno tej gry ale jeśli już kupisz to naprawdę nie będziesz zawiedziony! :D

Pozdrawiam: ganon :9
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 1 listopada 13, 16:59

Tekst jest napisany fatalnie. Masa błędów różnej maści, a ten bardzo "swojski" styl wcale nie zachęca do zakupu gry. Ostatecznie, czytam tylko zachwyty dzieciaka nad możliwością szybszego pływania, a nie recenzję. Dobrze, że jednak wspomniałeś o nowościach w grze, sam np. o nich nie wiedziałem. Pracuj dalej, może kiedyś coś z tego wyjdzie.
Obrazek

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 1 listopada 13, 17:58

Myślę że to nie recenzja. Ganon opisał swoje odczucia po grze, wrażenia. Napisał co ciekawego zauważył i tyle. Nie ma co sie rozwodzić. Ja przeczytałem i to by było na tyle.
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 1 listopada 13, 19:52

Bo to wrażenia z gry. Trochę nieczytelnie zedytowane te odstępy i tytuł tematu, ktoś pomyśli że to główny temat o Wind Waker HD..
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 2 listopada 13, 13:55

Myślę że to nie recenzja. Ganon opisał swoje odczucia po grze, wrażenia. Napisał co ciekawego zauważył i tyle. Nie ma co sie rozwodzić. Ja przeczytałem i to by było na tyle.

MasterLink pisze:Bo to wrażenia z gry. Trochę nieczytelnie zedytowane te odstępy i tytuł tematu, ktoś pomyśli że to główny temat o Wind Waker HD..

Ok. Ale wciaż stylistycznie do kitu :(.
Obrazek

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 2 listopada 13, 19:11

Między odstępami miały być zdjęcia robione prosto z gry przez aparat ale chyba niestety nie mogę ich wstawić! ;/

I to miało być tak jak mówicie przestawienie remaku a nie recenzja! Ale nie mówię że tekst jest w 100% idealnie napisany... chciałem mimo wszystko napisać to lżejszym językiem. Lepiej tak aniżeli napisał bym jak "Pana Tadeusza"! xD
Obrazek

"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 2 listopada 13, 19:24

Hahahaha nope.
Obrazek

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 2 listopada 13, 19:51

Nie czepiajmy się. Nie jest stylistycznie ale to luźny tekst. Nie wymagajmy nie wiadomo czego. Nie jedna osoba o innych grach też się tak wypowiadała robiąc większe błędy czy nie wiadomo co. Ja byłem ciekawy, przeczytałem i już. A fotki jak miałeś wrzucić to trzeba było wrzucić. Szkoda ale i tak fajnie że Ci się chciało.
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
kacperk
VIP
VIP

Postautor: kacperk » 13 lipca 14, 16:04

sEbeQ13 pisze:Tekst jest napisany fatalnie. Masa błędów różnej maści, a ten bardzo "swojski" styl wcale nie zachęca do zakupu gry. Ostatecznie, czytam tylko zachwyty dzieciaka nad możliwością szybszego pływania, a nie recenzję. Dobrze, że jednak wspomniałeś o nowościach w grze, sam np. o nich nie wiedziałem. Pracuj dalej, może kiedyś coś z tego wyjdzie.

Racja sam musiałem obejrzeć filmik aby stwierdzić czy remak zrobili na tyle na ile się spodziewałem . Ach Ganon naucz się pisać recenzję.
"...That sword! Where did you get that?! Are you... Is it even possible...? ...How could it be?" - Tetra

Wróć do „Legend of Zelda: Wind Waker”