Matka Tetry/Zeldy???
Moderator: Moderatorzy
Matka Tetry/Zeldy???
W zeldzie WW na statku piratów gdy wchodzicie po podaniu Hasła, wejdzcie do pokoju Tetry i przy samym wejściu po prawo nad kanapą jest obrazek z tajemniczą ciemnowłosą kobietą. Matka Tetry to pierwsze co wpadło mi do głowy. Stałem linkiem chyba z 10 minut i próbowałem to rozkiminić.
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
W zasadzie nie jest powiedziane kto to jest, ale wszystko wskazuje na to, że jest tak jak napisałeś.
http://www.zeldainformer.com/assets_c/2 ... 1-1558.jpg
http://www.zeldainformer.com/assets_c/2 ... 1-1558.jpg
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
- Mary1517
- Zora
- Kontaktowanie:
Raczej innego wytłumaczenia dla tej postaci nie ma, ja też uważam że to jej matka. To ciekawa postać. Imo, do nikogo nie jest podobna. W sensie do nikogo z poprzednich Zeld. Wiemy że matka Tetry dała jej medalion i kazała jej go strzedz ponad własne życie, ten medalion to był kawałek trój-mocy mądrości, skoro jej matka go miała no to chyba była księżniczką Hyrule tak? No a jakoś, nie wygląda. Tajemnicza, niczym Mona Lisa xD
[Odgrzewam] Tak to prawda, to najprawdopodobniej jej matka albo ułożenie danej postaci w danym miejscu. Lecz jest parę sprzeczności. Gdzieś czytałem że rodzina Zeldy/ Tetry to król i ta matka z obrazu. A mianowicie obrazów w WW. W zamku hyrule jest portret Zeldy i jej sługów, którzy wyglądją jak... piraci. Moja teza jest taka że matka Zeldy dała jej naszyjnik z kawałkiem Trójmocy dzięki któremu zmieniła się w Tetrę aby Ganondorf jej nie znalazł, w dodatku wysłała ją razem z piratami nad wielkie morze. Trochę dziwne jest to że Tetra ma 35 lat a Zelda 10. Ktoś z was zastanawiał się nad tym? Największą uwagę zwróciłem na to że w pokoju Tetry Link patrzy się na obraz Bohatera Czasu który widzieliśmy w prologu.
"...That sword! Where did you get that?! Are you... Is it even possible...? ...How could it be?" - Tetra
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Król z WW nie jest ojcem Zeldy tylko ostatnim królem Hyrule.
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
Dobrze, zatem przeczytaj to KLIK
Tabelka po prawej ostatnia rubryka pod tytułem "Family". Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale Król jest ojcem Tetry/ Zeldy.
Tabelka po prawej ostatnia rubryka pod tytułem "Family". Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale Król jest ojcem Tetry/ Zeldy.
"...That sword! Where did you get that?! Are you... Is it even possible...? ...How could it be?" - Tetra
- Mary1517
- Zora
- Kontaktowanie:
Źle zrozumiałeś. Tetra jest z nim spokrewniona ale nie jest jego córką. Jego córka jest na obrazie w Hyrule Castle i to jest jakaś tam sobie Zelda z przed 100lat. To może być co najwyżej jej dziadek/pradziadek. Tak samo "Piraci" z obrazu to nie ci sami ze statku, tylko ich dziadkowie/pradziadkowie. To tak jak Alfonzo ze Spirit Tracks jest jakimś tam synem/wnukiem Gonza z WW, jedynym żyjącym z tamtego okresu jest Niko. Po prostu Nintendo w Zeldach w taki sposób przedstawiało od zawsze spokrewnionych ze sobą ludzi - że wyglądają podobnie lub tak samo. Gdyby było inaczej, tetra i sami piraci musieli by mieć po 150 lat... i jednocześnie w ogóle się nie zestarzeć... Niko w ST ma 100 i jakim jest łysym dziaduniem pod laską.
Skąd wy w ogóle bierzecie to po ile kto ma lat? Przecież w serii Zelda praktycznie nigdy oficjalnie o wieku kogokolwiek się nie mówi, może tylko Tingle w Majorze jest wyjątkiem, czy Niko właśnie. Reszta jest oceniana pi razy oko. A wy tu o jakiś 35/10? wtf?
Na obrazie definitywnie i bez dwóch zdań jest matka Tetry, czyli być może córka lub wnuczka króla Hyrule. Czemu definitywnie to ona? Bo inaczej nie miało by sensu cokolwiek takiego wstawiać do gry... A w samej grze jest odniesienie fabularne do jej matki, więc...
Dowodziła piratami nim zmarła i oddała przywództwo Tetrze razem z medalionem.
Skąd wy w ogóle bierzecie to po ile kto ma lat? Przecież w serii Zelda praktycznie nigdy oficjalnie o wieku kogokolwiek się nie mówi, może tylko Tingle w Majorze jest wyjątkiem, czy Niko właśnie. Reszta jest oceniana pi razy oko. A wy tu o jakiś 35/10? wtf?
Na obrazie definitywnie i bez dwóch zdań jest matka Tetry, czyli być może córka lub wnuczka króla Hyrule. Czemu definitywnie to ona? Bo inaczej nie miało by sensu cokolwiek takiego wstawiać do gry... A w samej grze jest odniesienie fabularne do jej matki, więc...
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Akurat ktoś w grze mówi, że Tetra ma 35 lat. To tak dla zmyłki jak i kolor skóry.
Ahaaa. Tetra ma 35 lat bo powiedział mi ten pirat co pilnował jej pokoju, ten co naswyśmiał że link jest za młody a Tetra wygląda tak młodo ale aktualnie ma 35. Podejrzewam że zelda ma 10 lat bo księżniczka nie może mieć 35 lat.Mary1517 pisze:Źle zrozumiałeś. Tetra jest z nim spokrewniona ale nie jest jego córką. Jego córka jest na obrazie w Hyrule Castle i to jest jakaś tam sobie Zelda z przed 100lat. To może być co najwyżej jej dziadek/pradziadek. Tak samo "Piraci" z obrazu to nie ci sami ze statku, tylko ich dziadkowie/pradziadkowie. To tak jak Alfonzo ze Spirit Tracks jest jakimś tam synem/wnukiem Gonza z WW, jedynym żyjącym z tamtego okresu jest Niko. Po prostu Nintendo w Zeldach w taki sposób przedstawiało od zawsze spokrewnionych ze sobą ludzi - że wyglądają podobnie lub tak samo. Gdyby było inaczej, tetra i sami piraci musieli by mieć po 150 lat... i jednocześnie w ogóle się nie zestarzeć... Niko w ST ma 100 i jakim jest łysym dziaduniem pod laską.
Możliwe. Tetra nie wiedziała że jest księżniczką. W ogóle cała ta rozmowa w Zamku Hyrule jest jakaś nie zrozumiała dla nas, ale akurat nie wpadłem na to że na portrecie jest matka Tetry/ Zeldy.Akurat ktoś w grze mówi, że Tetra ma 35 lat. To tak dla zmyłki jak i kolor skóry.
Wróć do „Legend of Zelda: Wind Waker”