Wind Waker HD

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 16 czerwca 13, 16:31

Młody jest, można mu wybaczyć ;)
I faktycznie zrobił się offtop. No bo na razie wiele to faktycznie o WWHD nie można powiedzieć - to taka przystawka od Nintendo, żeby nas trochę udobruchać w oczekiwania na właściwą "dużą" Zeldę. Kupić pewnie kiedyś kupię, ale na pewno wcześniej musi powychodzić masa innych gier, żeby mnie przekonali do kupna konsoli.
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 16 czerwca 13, 17:19

Podobnie było z Ocariną na 3DSa! :D To była tylko przystawka do SS! ;)
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 1 lipca 13, 01:22

Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 2 lipca 13, 16:58

Telewizor marki Nintendo ;p?

No cóż, stary, wszystkim znany i lubiany Wind Waker. Tylko że w HD.
Obrazek

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 3 lipca 13, 00:34

sEbeQ13 pisze:No cóż, stary, wszystkim znany i lubiany Wind Waker. Tylko że w HD.

Racja! :D
Kto chce ten kupi... dla jednych będzie to strata kasy dla innych powrót do przeszłości w mocno odświeżonej wersji. :)
Jak kto lubi!
Ostatnio zmieniony 3 lipca 13, 23:25 przez ganon, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 3 lipca 13, 13:29

Dobra wiadomość dla ciebie ganon.
http://liju.pl/news/show/developer-dire ... u#comments
Co prawda na zelde bedziesz musiał poczekać pare dni, ale jednak, raczej sie doczekasz.
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 8 września 13, 01:55

Nowy żagiel nazywa się "Swift Sail" nie dość, że szybszy to zmienia wiatr automatycznie. Dzięki niemu Wind Waker staje się bezużyteczny na morzu, ale przynajmniej nie trzeba będzie ciągle grać pieśni żeby zmienić wiatr.

https://www.youtube.com/watch?v=w0COWiTig5E

PS: Namiary na edycję z figurką Ganondorfa jakby ktoś chciał kupić:

http://www.game.co.uk/en/the-legend-of- ... ion-244852

Obrazek
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 8 września 13, 16:30

MasterLink- szkoda że tylko figurka! Nigdy nie byłem fanem zbierania figurek...
Mogli by dać jakąś lepszą edycję kolekcjonerską!
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 8 września 13, 21:12

A ja chętnie bym się szarpnął właśnie specjalnie dla tej figurki. Ale niestety... drogo, zresztą i tak mam rozplanowane wydatki na najbliższe pół roku i nie ma tam miejsca na cokolwiek związanego z Wii U. Zresztą samej konsolki nie kupię wcześniej niż za rok.
Obrazek

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 9 września 13, 22:23

MasterLink pisze:Nowy żagiel nazywa się "Swift Sail" nie dość, że szybszy to zmienia wiatr automatycznie. Dzięki niemu Wind Waker staje się bezużyteczny na morzu, ale przynajmniej nie trzeba będzie ciągle grać pieśni żeby zmienić wiatr.

https://www.youtube.com/watch?v=w0COWiTig5E

PS: Namiary na edycję z figurką Ganondorfa jakby ktoś chciał kupić:

http://www.game.co.uk/en/the-legend-of- ... ion-244852

Obrazek

Figurka pyszna ale kolekcjonerka zawodzi. Powinni być więcej figurek razenm lub osobno do wyboru. Ja się skuszę ale jeszcze nie wiem na co czy na konsolę z motywami zeldy czy na grę z figurką.
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 11 września 13, 03:20

Ten zestaw z konsolą i WW:HD? Tam jest tylko kod na ściągnięcie gry, nie ma wersji pudełkowej, wiec lipa.
Wtedy taka gra wisi na włosku, bo nie ma systemu kont. Gdy konsola lub dysk padnie wszystkie ściągnięte gry przepadają, a Nintendo ma to gdzieś. :47
Obrazek

Awatar użytkownika
Bombadil
Kokiri
Kokiri

Postautor: Bombadil » 11 września 13, 09:01

Ja zawsze sądziłem, że takie kody są wielorazowe, tj. że można ściągnąć ponownie po usunięciu gry z konsoli. Na pewno tak nie jest?
Poza tym ta wersja będzie kosztowała 300 dolarów; jest to wersja 32 GB. Głowy nie dam, ale wydaje mi się że 300 dolarów to aktualna cena rynkowa 'zwyklej / nielimitowanej' edycji Wii U, która ma 8 GB... Zdaje sobie sprawę z ogólnej obniżki cen Nintendowych, jednak nie umniejsza to faktu, że dla mnie wersja limitowana z WW HD jest kusząca (nie wspominając już nawet o ornamentach na padzie) :)

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 11 września 13, 11:11

Bombadil pisze:Ja zawsze sądziłem, że takie kody są wielorazowe, tj. że można ściągnąć ponownie po usunięciu gry z konsoli. Na pewno tak nie jest?

Nope. Kody są jednorazowe i podobnie jak na steamie czy innym plejaku są przypisywane do twojego konta. Oznacza to, że grę możesz pobrać ile razy chcesz. Problem w przypadku Nintendo jest taki, że konto to jest tak naprawdę konsola. Gra jest przypisywana do konsoli.
Krążą plotki od jakiegoś czasu, że teraz Nintendo pracuje nad system kont w konsolach... ale... Niezbyt mi się to widzi.
Obrazek

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 15 września 13, 23:51

Niestety muszę przyznać że Nintendo zrobiło WIELKI błąd dodając do tej edycji jedynie kod na grę! Zawsze lepiej jest mieć coś fizycznie niż na dysku konsoli! Rozumiem jeszcze decyzję z kodem na Hyrule Historia bo dziwnie by wyglądała edycja z książką ale gra? Dziwna decyzja...

PS: Wiecie może jak to wygląda w przypadku Hyrule Historia? Bo słyszałem że podobno w jakichś regionach świata tylko będzie dostępna! ;)
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 16 września 13, 13:19

W Ameryce.
Obrazek

Wróć do „Legend of Zelda: Wind Waker”