Matka Tetry/Zeldy???

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
piotrek94
Zora
Zora

Matka Tetry/Zeldy???

Postautor: piotrek94 » 30 marca 10, 19:51

W zeldzie WW na statku piratów gdy wchodzicie po podaniu Hasła, wejdzcie do pokoju Tetry i przy samym wejściu po prawo nad kanapą jest obrazek z tajemniczą ciemnowłosą kobietą. :shock: Matka Tetry to pierwsze co wpadło mi do głowy. Stałem linkiem chyba z 10 minut i próbowałem to rozkiminić.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 30 marca 10, 21:28

W zasadzie nie jest powiedziane kto to jest, ale wszystko wskazuje na to, że jest tak jak napisałeś.

http://www.zeldainformer.com/assets_c/2 ... 1-1558.jpg
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Mary1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Mary1517 » 30 marca 10, 22:09

Raczej innego wytłumaczenia dla tej postaci nie ma, ja też uważam że to jej matka. To ciekawa postać. Imo, do nikogo nie jest podobna. W sensie do nikogo z poprzednich Zeld. Wiemy że matka Tetry dała jej medalion i kazała jej go strzedz ponad własne życie, ten medalion to był kawałek trój-mocy mądrości, skoro jej matka go miała no to chyba była księżniczką Hyrule tak? No a jakoś, nie wygląda. Tajemnicza, niczym Mona Lisa xD
Obrazek

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 31 marca 10, 13:04

Moim zdaniem jest tak jak mówicie.Ta kobieta to matka Tetry.Dziwi mnie tylko to dlaczego tak późno się o tym dowiedziano.
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 31 marca 10, 22:34

Równie dobrze może to być jej ciotka/kuzynka itd. Mogło to też być przypadkowe ułożenie danej postaci w danym miejscu.. Takie rzeczy się zdarzają.

Albo mały easter egg tak jak Mario w OoT.
Może też jest spokrewniony z Zeldą xD?

Awatar użytkownika
kacperk
VIP
VIP

Postautor: kacperk » 12 października 14, 12:45

[Odgrzewam] Tak to prawda, to najprawdopodobniej jej matka albo ułożenie danej postaci w danym miejscu. Lecz jest parę sprzeczności. Gdzieś czytałem że rodzina Zeldy/ Tetry to król i ta matka z obrazu. A mianowicie obrazów w WW. W zamku hyrule jest portret Zeldy i jej sługów, którzy wyglądją jak... piraci. Moja teza jest taka że matka Zeldy dała jej naszyjnik z kawałkiem Trójmocy dzięki któremu zmieniła się w Tetrę aby Ganondorf jej nie znalazł, w dodatku wysłała ją razem z piratami nad wielkie morze. Trochę dziwne jest to że Tetra ma 35 lat a Zelda 10. Ktoś z was zastanawiał się nad tym? Największą uwagę zwróciłem na to że w pokoju Tetry Link patrzy się na obraz Bohatera Czasu który widzieliśmy w prologu.
"...That sword! Where did you get that?! Are you... Is it even possible...? ...How could it be?" - Tetra

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 13 października 14, 21:15

Król z WW nie jest ojcem Zeldy tylko ostatnim królem Hyrule.
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
kacperk
VIP
VIP

Postautor: kacperk » 14 października 14, 15:40

Dobrze, zatem przeczytaj to KLIK
Tabelka po prawej ostatnia rubryka pod tytułem "Family". Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale Król jest ojcem Tetry/ Zeldy.
"...That sword! Where did you get that?! Are you... Is it even possible...? ...How could it be?" - Tetra

Awatar użytkownika
Mary1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Mary1517 » 14 października 14, 16:34

Źle zrozumiałeś. Tetra jest z nim spokrewniona ale nie jest jego córką. Jego córka jest na obrazie w Hyrule Castle i to jest jakaś tam sobie Zelda z przed 100lat. To może być co najwyżej jej dziadek/pradziadek. Tak samo "Piraci" z obrazu to nie ci sami ze statku, tylko ich dziadkowie/pradziadkowie. To tak jak Alfonzo ze Spirit Tracks jest jakimś tam synem/wnukiem Gonza z WW, jedynym żyjącym z tamtego okresu jest Niko. Po prostu Nintendo w Zeldach w taki sposób przedstawiało od zawsze spokrewnionych ze sobą ludzi - że wyglądają podobnie lub tak samo. Gdyby było inaczej, tetra i sami piraci musieli by mieć po 150 lat... i jednocześnie w ogóle się nie zestarzeć... Niko w ST ma 100 i jakim jest łysym dziaduniem pod laską.
Skąd wy w ogóle bierzecie to po ile kto ma lat? Przecież w serii Zelda praktycznie nigdy oficjalnie o wieku kogokolwiek się nie mówi, może tylko Tingle w Majorze jest wyjątkiem, czy Niko właśnie. Reszta jest oceniana pi razy oko. A wy tu o jakiś 35/10? wtf?
Na obrazie definitywnie i bez dwóch zdań jest matka Tetry, czyli być może córka lub wnuczka króla Hyrule. Czemu definitywnie to ona? Bo inaczej nie miało by sensu cokolwiek takiego wstawiać do gry... A w samej grze jest odniesienie fabularne do jej matki, więc...
Dowodziła piratami nim zmarła i oddała przywództwo Tetrze razem z medalionem.
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 14 października 14, 22:08

Akurat ktoś w grze mówi, że Tetra ma 35 lat. To tak dla zmyłki jak i kolor skóry.
Obrazek

Awatar użytkownika
kacperk
VIP
VIP

Postautor: kacperk » 15 października 14, 14:40

Mary1517 pisze:Źle zrozumiałeś. Tetra jest z nim spokrewniona ale nie jest jego córką. Jego córka jest na obrazie w Hyrule Castle i to jest jakaś tam sobie Zelda z przed 100lat. To może być co najwyżej jej dziadek/pradziadek. Tak samo "Piraci" z obrazu to nie ci sami ze statku, tylko ich dziadkowie/pradziadkowie. To tak jak Alfonzo ze Spirit Tracks jest jakimś tam synem/wnukiem Gonza z WW, jedynym żyjącym z tamtego okresu jest Niko. Po prostu Nintendo w Zeldach w taki sposób przedstawiało od zawsze spokrewnionych ze sobą ludzi - że wyglądają podobnie lub tak samo. Gdyby było inaczej, tetra i sami piraci musieli by mieć po 150 lat... i jednocześnie w ogóle się nie zestarzeć... Niko w ST ma 100 i jakim jest łysym dziaduniem pod laską.
Skąd wy w ogóle bierzecie to po ile kto ma lat? Przecież w serii Zelda praktycznie nigdy oficjalnie o wieku kogokolwiek się nie mówi, może tylko Tingle w Majorze jest wyjątkiem, czy Niko właśnie. Reszta jest oceniana pi razy oko. A wy tu o jakiś 35/10? wtf?
Na obrazie definitywnie i bez dwóch zdań jest matka Tetry, czyli być może córka lub wnuczka króla Hyrule. Czemu definitywnie to ona? Bo inaczej nie miało by sensu cokolwiek takiego wstawiać do gry... A w samej grze jest odniesienie fabularne do jej matki, więc...
Dowodziła piratami nim zmarła i oddała przywództwo Tetrze razem z medalionem.
Ahaaa. Tetra ma 35 lat bo powiedział mi ten pirat co pilnował jej pokoju, ten co naswyśmiał że link jest za młody a Tetra wygląda tak młodo ale aktualnie ma 35. Podejrzewam że zelda ma 10 lat bo księżniczka nie może mieć 35 lat.
Akurat ktoś w grze mówi, że Tetra ma 35 lat. To tak dla zmyłki jak i kolor skóry.
Możliwe. Tetra nie wiedziała że jest księżniczką. W ogóle cała ta rozmowa w Zamku Hyrule jest jakaś nie zrozumiała dla nas, ale akurat nie wpadłem na to że na portrecie jest matka Tetry/ Zeldy.

Wróć do „Legend of Zelda: Wind Waker”