Gry podobne do Legend Of Zelda
Moderator: Moderatorzy
Gry podobne do Legend Of Zelda
Może niektórzy szukają gier o podobnym gameplayu do Zeldy, dlatego też proponuję wypisać inne warte uwagi gry, które Waszym zdaniem są podobne ogólnie do gier z tej serii. Jak komuś się chce, to może też opisać, gdzie je dostać.
Ja zacznę od tych (od razu mówię, że mogę się pomylić w platformach, na które gry wyszły):
- Beyond Good & Evil (PC, PS2, GCN) - polecam, gra jest świetna, ale bardzo krótka niestety.
- Hype: The Time Quest (PC) - graficznie nie zachwyca no i gra na licencji klocków playmobil, ale mimo wszystko jest fajna, miły klimacik. Wyraźnie wzorowana na Zeldzie, nie grałem ostatnio, ale nawet nietoperki były podobne jak w OOT ^_^
- Evil Twin: Cyprien's Chronicles (PC i chyba PS2) - świetny, ale trudny action adventure. Może nie przypomina Zeldy tak bardzo, ale warto zagrać.
- Little Big Adventure/LBA (PC) 1, 2 - starsza przygodówka, nawet dziś ma wielu fanów.
Co prawda podobne do Zeldy są właściwie przede wszystkim te dwa pierwsze, ale nie zmienia to faktu, że reszta to również warte uwagi action adventure.
Ja zacznę od tych (od razu mówię, że mogę się pomylić w platformach, na które gry wyszły):
- Beyond Good & Evil (PC, PS2, GCN) - polecam, gra jest świetna, ale bardzo krótka niestety.
- Hype: The Time Quest (PC) - graficznie nie zachwyca no i gra na licencji klocków playmobil, ale mimo wszystko jest fajna, miły klimacik. Wyraźnie wzorowana na Zeldzie, nie grałem ostatnio, ale nawet nietoperki były podobne jak w OOT ^_^
- Evil Twin: Cyprien's Chronicles (PC i chyba PS2) - świetny, ale trudny action adventure. Może nie przypomina Zeldy tak bardzo, ale warto zagrać.
- Little Big Adventure/LBA (PC) 1, 2 - starsza przygodówka, nawet dziś ma wielu fanów.
Co prawda podobne do Zeldy są właściwie przede wszystkim te dwa pierwsze, ale nie zmienia to faktu, że reszta to również warte uwagi action adventure.
- misiokmaster
- Powiernik Trójmocy
- Kontaktowanie:
Mnie wkręcali że Tibia jest jak zelda a jedyne co w tej grze zrobiłem to poszlem walić wino z polakami a potem chodzilismy krzywo i nad nami pojawiał sie napis 'hick' 

Redaktor www.retroage.net
Solki na nintendo64 www.n64solki.yoyo.pl
Galeria biletowa www.bileterka.yoyo.pl
Solki na nintendo64 www.n64solki.yoyo.pl
Galeria biletowa www.bileterka.yoyo.pl
- misiokmaster
- Powiernik Trójmocy
- Kontaktowanie:
:evil: nie lubisz oracli??
Dla mnie są to piękne gry
osobiście uważam, że LoZ jest tylko jedno, a reszta to marne duplikaty (to tak jak z reklamą PLUSA i jej duplikatami np. reklama "Manuel" 'a
)
Gry mogą być podobne do LoZ w większym albo mniejszy stopniu, ale....... i tak LoZ jest jedyne w swoim rodzaju :twisted:

- misiokmaster
- Powiernik Trójmocy
- Kontaktowanie:
Alundra 2 najbardziej przypominała Zelde.Taki Psxowy odpowiednik oczywisc byla gorsza to jednak miala swoj urok.Szczegoolnie fajne byly comba,fabula,magia i moje ulubione rzutki rulezzzzzz.Oceniany byl srednio,ale dla mnie ta gra zawsze miala 9
Jeszcze gdzies ja mam znajde i zrzuce se na emu

Jeszcze gdzies ja mam znajde i zrzuce se na emu
Untouchable,Incredible,invincible,mysterious
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Sry, że taki stary temat odkopuję ale.
Powiem tylko jedno słowo Bomberman! A dokładnie to Bomberman Quest na GBC. Jest moim zdaniem bardzo podobny do Zeldy (oczywiście chodzi tu o Zeldy w 2D) pod względem gameplayu, klimatu i różnych innych elementów jak np. zbieranie przedmiotów (jak np. łopata!), zwiedzanie dungeonów itp. W tej grze fabuła prezentuje się następująco: Bomberman przewozi na swoim statku (kosmicznym) różnorakie rodzaje potworów - nagle statek rozbija się na nieznanej planecie, oczywiście potwory korzystają z okazji i uciekają. Teraz Bomberman musi je wszystkie odnaleźć, złapać (Pokemony?)
i wydostać się z planety kolekcjonując części rozbitego statku. Walki z potworami i bossami odbywają się tak jak w Zeldzie w real-time, nie ma tu mowy o żadnych walkach turowych, to prawdziwy action-adventure.
Przyciski A i B odpowiadają za ekwipunek tak jak w Zeldzie. Gra jest bardzo długa, ciekawa no i posiada klimatyczną jak na niektóre miejsca muzykę. Warto w nią zagrać. To jeden z lepszych Bombermanów i jest nabardziej podobny do Zeldy ze wszystkich gier z BM.
A tutaj screen z gry:
http://img473.imageshack.us/img473/3342 ... 202pk0.gif
Powiem tylko jedno słowo Bomberman! A dokładnie to Bomberman Quest na GBC. Jest moim zdaniem bardzo podobny do Zeldy (oczywiście chodzi tu o Zeldy w 2D) pod względem gameplayu, klimatu i różnych innych elementów jak np. zbieranie przedmiotów (jak np. łopata!), zwiedzanie dungeonów itp. W tej grze fabuła prezentuje się następująco: Bomberman przewozi na swoim statku (kosmicznym) różnorakie rodzaje potworów - nagle statek rozbija się na nieznanej planecie, oczywiście potwory korzystają z okazji i uciekają. Teraz Bomberman musi je wszystkie odnaleźć, złapać (Pokemony?)
i wydostać się z planety kolekcjonując części rozbitego statku. Walki z potworami i bossami odbywają się tak jak w Zeldzie w real-time, nie ma tu mowy o żadnych walkach turowych, to prawdziwy action-adventure.

A tutaj screen z gry:

http://img473.imageshack.us/img473/3342 ... 202pk0.gif

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟