Little Big Planet

W końcu nie samą Zeldą człowiek żyje ;)
PC, GC, PS2, Xbox, PSX, N64, GBA... i co tam jeszcze macie na sumieniu.

Moderator: Moderatorzy

Czy lubisz Little Big Planet?

Tak
2
25%
Nie
1
13%
Uwielbiam
2
25%
Niecierpie
0
Brak głosów
Nie grałem
3
38%

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
Toon
VIP
VIP

Little Big Planet

Postautor: Toon » 20 czerwca 09, 19:55

Witam. Ten temat jest po to by wyrazić swoje opinie o tej grze,dawać z niej filmiki,zdjęcia oraz pochwalić się swoimi osiągnięciami w niej.
To ja zaczynam.
Uważam że gra jest świetna każdy poziom jest świetny(chociaż całej nie przeszedłem)oraz z niecierpliwością czekam na little big planet na psp.

Awatar użytkownika
Ali
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Ali » 20 czerwca 09, 23:23

Skoro zakładasz temat, mógłbyś chociaż podać jakieś linki do gameplaya, trailerów i ogólnie jak to nazwałeś "filmików".
Nie każdy musi znać tą gre i zawrać sobie głowe sprawdzaniem w googlach lub youtube.

Napisz więcej swojej opini. Według Ciebie każdy poziom jest świetny, chociaż jej nie przeszedłeś. Zatem skąd wiesz, że wszystko jest cacy? Zakładając nowy temat powinienieś napisać o tej grze najwięcej jak tylko możesz bez spoilerów. Na jakie konsole to jest i o czym.
Patrząc na pierwszy lepszy filmik jest to beznadziejna wielograczowa platformówka z przeciętną muzyką, która nie wykorzystuje możliwości PS3 (!). Jeżeli to coś więcej, spróbuj mnie do tego przekonać. Pozdro!
zysza.nl
Papiez Kosciola Piwnicznego
&
Prezes Fundacji Ratowania Piwnic Powojennych

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 22 czerwca 09, 11:59

Akurat LBP zbiera wysokie noty i ma w sobie kilka ciekawych pomysłów - kreator poziomów wow. Mimo to gra nie przekonuje mnie do kupna. Ale może sprawię sobie LBP na PSP zobaczymy.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Zero
VIP
VIP

Postautor: Zero » 22 czerwca 09, 14:38

Mam LBP i moim zdaniem jest to gra warta uwagi, jeszcze przed premierą miałem okazję zagrać w wersję beta i gra jak najbardziej przypadła mi do gustu, mimo, że podchodziłem do niej raczej ostrożnie ze względu na zbyt infantylną stylistykę. Co do oprawy nie mam żadnych zastrzeżeń, grafika jest świetna, muzyka moim zdaniem też trzyma poziom(zakochałem się w motywie z pierwszego 'świata'). Pierwsze wrażenie po odpaleniu były więc jak najbardziej pozytywne i przekonały mnie do zakupu pełnej wersji LittleBIGPlanet po premierze. Dalej było przyjemnie, ale ten urok pierwszych gdzieś prysł, ale wciąż grało się całkiem nieźle. Natomiast w multi(najlepiej na jednej konsoli z kolegami, czy rodzeństwem, chociaż online też nie jest zły, choć lagi mogą czasem irytować) gra się świetnie,chociaż brak skilla towarzyszy czasami frustruje, to nie ma czasu na nudę, spodobał mi się motyw z ciąganiem innych kukiełek, np. gdy któryś z kolegów nas wkurzy możemy wepchnąć go na kolce lub rzucić na pożarcie jakiemuś z potworków. Jeśli już o nich mowa, to muszę przyznać, ze duża część z nich jest bardzo ciekawe zaprojektowana(Metal Gear ftw).
Jak już MasterLink wspomniał gra zawiera edytor poziomów, nie bawiłem się w nim za dużo, ale po tym, co widziałem w jego tutorialu(był achievement za przebrnięcie całego, to zapoznałem się ze wszystkimi narzędziami) i poziomach zaprojektowanych przez innych, jego możliwości są ogromne od konwencjonalnych poziomów, przez 'skoki narciarskie', utwory muzyczne skomponowane za pomocą wózeczka i 'radyjek' na kalkulatorze kończąc(chociaż 'kończąc' nie jest tu chyba odpowiednim słowem, bo nie wiem, co jeszcze są zdolni stworzyć domorośli level-designerzy).

Grę z czystym sumieniem mogę polecić wszystkim fanom platformówek i tym, którzy mają pod ręką jakiegoś towarzysza pada, bo w singlu gra potrafi być monotonna.
8=============D

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 22 czerwca 09, 14:39

Nie gralam, ale..
Sackboye/girly sa przeslodkie *__*
Powiedziec, ze dla nich chcialabym zagrac to przegiecie, bo az tak mnie nie ciekawia..
ale brawa za design tej postaci. Sympatyczny, milusi i oryginalny.

Awatar użytkownika
Masiwy
Zora
Zora

Postautor: Masiwy » 24 czerwca 09, 20:48

A oco chodzi w tej grze itp ???bo ostatni coraz wiecej ludzi mowi o tym produkcie Xd

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 24 czerwca 09, 21:33

Taki platformer- tworzysz swoje plansze/ ściągasz plansze od innych użytkowników i je przechodzisz. To tak w skrócie :P.

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 3 lutego 10, 21:24

Nie wiem jak wersja PS3 bo najnormalniej na świecie nie grałem, ale wersja PSP jest lipna, uboga, denerwująca i ogólnie słaba. Dlatego też nie mam dobrego zdania o tej grze.
Obrazek

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 3 lutego 10, 21:38

Nie mam ani PS3 ani PSP więc nie zagram z oczywistego względu.
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 3 lutego 10, 23:25

ganon, takich rzeczy nie musisz pisać :P.

Osobiście grałem chwilę i muszę stwierdzić, że gdybym nie sprzedał PS3 to bym nawet rozważył jej zakup :P. Raz na jakiś czas, można pograć w partygame. :)

Awatar użytkownika
Toon
VIP
VIP

Postautor: Toon » 4 lutego 10, 12:51

Udało mi się zagrać na ps3 przez dłuuuuuuuugi czas i powiem wam że gra jest ekstra!! Polecam ją każdemu kto lubi platformówy i tworzenie własnych poziomów.

Wróć do „Gry”