Spyro Topic

W końcu nie samą Zeldą człowiek żyje ;)
PC, GC, PS2, Xbox, PSX, N64, GBA... i co tam jeszcze macie na sumieniu.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Spyro Topic

Postautor: MasterLink » 20 kwietnia 10, 17:52

Graliście w jakieś gry ze serii Spyro?

Temat dotyczy bardziej tych niezapomnianych trzech części od Insomniac Games z PS1 czyli: Spyro the Dragon, Spyro 2: Gateway to Glimmer/Ripto's Rage, Spyro 3: Year of the Dragon - które są jednymi z najlepszych gier na tę konsolę, dodatkowo cały nastój i klimat tych trzech części buduje muzyka skomponowana przez Stewarta Copelanda. W trójce jest nawet przełamywanie czwartej ściany. Ale jeśli ktoś grał w późniejsze części może również coś o nich napisać - jednak to już nie to samo. Inni developerzy nawet się nie starają żeby nowsze części chociaż trochę dorównały tym z PS1. Tak samo jest z serią Crash Bandicoot którą niegdyś robił Naughty Dog. Dlaczego nawiązuje właśnie do Crasha w temacie o Spyro? W grach Spyro na PS1 po wpisaniu odpowiedniego kodu można było grać w dema gier Crash Bandicoot - i na odwrót. Insomniac i Naughty Dog od zawsze się wzajemnie wspierały i wspierają. Ale mniejsza oto. Późniejsze części: Spyro Enter The Dragonfly (PS2) - jest to gra, niedokończona, wolna, posiada 1 minutowe loadingi po wejściu do każdego sekteru (w wersji na GCN są nieco krótsze) i jest w niej raptem 9 leveli , jest to bardzo mała liczba w porównaniu do poprzednich części. Przechodzi się ją chyba najdłużej, ale nie chodzi tu o samą długość gry tylko właśnie o jej loadingi i uciążliwy system. Kiedy chcemy zagadać z postacią mija 5 - 10 sekund zanim usłyszymy rozmowę - gniot. Jednak muzyka i levele były dobre. Kolejny Spyro a Hero's Tail był o niebo lepszy i można było sterować dodatkowo innymi postaciami w określonych levelach (tak jak w Spyro 3: Year of the Dragon). Gry na GBA: Spyro Season of Ice, Spyro: Season of Flames, Spyro Adventure - były niezłe szczególnie Flames. Spyro Shadow Legacy na NDS nawet nie będę komentować... Potem pojawiła się nowa seria The Legend of Spyro - o ile poprzednie części jeszcze kontynuowały fabułę i wydarzenia z wersji na PS1 tak The Legend of Spyro to całkowity restart serii. Nie ma nic wspólnego z poprzednimi grami. Pierwsza część trylogii - LoS: A New Beginning mogła jeszcze być natomiast nie będę już mówić o jakości 2 pozostałych i odpychającym designie postaci (dodatkowo wydawanie tych gier na wszystkie możliwe platformy w celu zarobienia kasy, niestety nie przekłada się to na jakość tych że produkcji). Jedynie głos Elijaha Wooda jakoś ratuje tą trylogię. Na szczęście nowa Trylogia już zakończona. Będzie jeszcze film bazujący na The Legend of Spyro którego premiera ma być w kwietniu. Ale chyba sobie go daruję. Podsumowując jeśli ktoś chce zacząć przygodę ze Spyro powinien zaopatrzyć się w klasyki z PS1.

Tyle w ramach wstępu. Trochę przydługi, ale to główny temat o Spyro więc musi być dość obszerny.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 20 kwietnia 10, 18:18

MasterLink pisze:Graliście w jakieś gry ze serii Spyro?

Nie ;p.
Ale właśnie słyszałem, że seria na peesłan wypadła bardzo dobrze. Długo się przechodzi te gry?
Obrazek

Awatar użytkownika
Zero
VIP
VIP

Postautor: Zero » 20 kwietnia 10, 20:45

omgggg, nostalgiaaaaaaaaaaaaaaa~! Pierwsza gra na psx, w jaką grałem i na pewno jedna z najlepszych. Przeszedłem tylko dwie pierwsze części i z czstym sumieniem mogę je polecić każdemu bez względu na wiek, płeć i wyznanie
8=============D

Awatar użytkownika
Boryn
Zastępca redaktora naczelnego
Zastępca redaktora naczelnego
Kontaktowanie:

Postautor: Boryn » 20 kwietnia 10, 21:36

Oj Spyro, jedna z najlepszych gier na psx'a, przeszedłem wszystkie części dawno temu, w sumie bardzo miła gra, ciężko zobaczyć napis Game Over, polecam każdemu ;).
Obrazek[center]Zapunktuj.pl. Zdobywaj różne nagrody: Przelewy PayPal w wysoko?ci 5 -200 zł, konsole PS3, PSP, doładowania telefonów w wysoko?ci 5 - 100 zł i wiele innych. Kliknij w logo, zarejestruj się i bierz udział w loteriach i zdobywaj masę punktów, które możesz wymienić na wiele nagród.[/center]

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 21 kwietnia 10, 14:10

sEbeQ13 pisze:Długo się przechodzi te gry?

Jeśli chcesz wszystko zebrać i odkryć to dość długo + należy dodać jeszcze że grasz w grę pierwszy raz. Spyro 1 przechodzi się najkrócej. 2 i 3 są już dłuższe od 1 bo oprócz zbierania gemów dochodzą jeszcze misje/zadania.
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 21 kwietnia 10, 15:20

A potrafiłbyś ocenić to bardziej... w godzinach?
Obrazek

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 21 kwietnia 10, 18:41

Kiedyś dawno grałem na PS2 w Spyro. Nie wiem która część, ale muszę przyznać, że gra jest całkiem przyjemna ;). Niestety, płyta uległa zniszczeniu i niedokończyłem jej. :<

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 21 kwietnia 10, 22:13

sEbeQ13 pisze:A potrafiłbyś ocenić to bardziej... w godzinach?

Pierwsze przejście Spyro 1 powinno zająć ok 10h
Spyro 2 ok 20h
Spyro 3 ok 20h
Obrazek

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 22 kwietnia 10, 18:41

No to nie jest źle. Nie to że specjalnie spamuje. Pytam się, bo skoro już tak wspomniałeś o tych Spyrach, to czemu by nie sprawdzić? Niestety nie mam zbyt dużo czasu na gry, najpewniej będę grał dopiero w wakacje (chociaż może jedynke sprawdze pod koniec maja), a nawet i w wakacje róznie bywa.
Dzięki za info.

Uwielbiam ten gatunek. Myślę, że muszę, nosz urwał nać musze to sprawdzić.
Obrazek

Awatar użytkownika
Toon
VIP
VIP

Postautor: Toon » 23 kwietnia 10, 19:44

Hmmm... Taa grałem w Spyro na GBA... Nie pamiętam nazwy ale widać tam było z góry... TYlko tyle pamiętam. Od kolegi jąpożyczyłem. Jakiśtaki zachwycony że ach i och to ie byłem ale złe to nie było

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 10 października 10, 17:49

Obrazek

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 10 października 10, 17:50

Dobre ;p.
Obrazek

Wróć do „Gry”