Najwieksza potęga na rynku konsol??

W końcu nie samą Zeldą człowiek żyje ;)
PC, GC, PS2, Xbox, PSX, N64, GBA... i co tam jeszcze macie na sumieniu.

Moderator: Moderatorzy

Najlepsza Firma??

Namco
1
2%
Konami
0
Brak głosów
Nintendo
33
80%
Capcom
2
5%
Rockstar Games
2
5%
EA Games
1
2%
Ubisoft
2
5%
SCEA
0
Brak głosów
Microsoft Game Studios
0
Brak głosów

Liczba głosów: 41

Awatar użytkownika
Devius
Kokiri
Kokiri

Postautor: Devius » 9 sierpnia 10, 23:31

Jeśli chodzi o sprzedaż to na pierwszym miejscu stoi SONY (bynajmniej jeśli patrzy się na statystyki Japonii). Co do mojego rankingu, tu jest trudny wybór. Pominę Majkrosofty, Namco i tak dalej. Skupię się na Nintendo i SONY. Z Nintendo posiadałem tylko N64 i GameBoy Advance, z SONY mam PSP, oraz częstą styczność z pozostałymi konsolami. Przy Nintendo spędziłem większość mojego dzieciństwa - wspaniałe czasy, ale teraz bez PSP nigdzie się nie ruszam, jest strasznie mobilne, jeśli chodzi o gry, muzykę i filmy. Wii pominę, bo grałem na tym tylko w Guitar Hero, poza tym, wychodzi strasznie mało gier, co prawda, rynek ten się jakoś rozwija, ale dla samej (dla przykładu) Zeldy nie warto kupować nowej konsoli, która stoi ponad 500zł. Dlatego na pierwszym miejscu stawiam SONY za PSP i przede wszystkim za PS3, które jest kompatybilne z moją małą kieszonkową konsolą :)
PS. Nintendo jest zaraz po tym, mógłbym powiedzieć, że prawie na równi ;)

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 10 sierpnia 10, 11:26

Raynor pisze:Jeśli chodzi o sprzedaż to na pierwszym miejscu stoi SONY (bynajmniej jeśli patrzy się na statystyki Japonii)

Że co???Nintendo w sprzedaży króluję.Zobacz sobie na przykład na sprzedaż gier na Wii a na PS3.No i masz odpowiedź. :D
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
Devius
Kokiri
Kokiri

Postautor: Devius » 10 sierpnia 10, 12:44

ganon pisze:Zobacz sobie na przykład na sprzedaż gier na Wii a na PS3

No dobra, jeśli chodzi o Wii i PS3, ale dystrybutorzy, na przykład takie Konami, bogaci się na sprzedaży gier na PSP ;) Więc zwycięzcą jest SONY.

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 10 sierpnia 10, 13:51

ganon pisze:Że co???Nintendo w sprzedaży króluję.

jeśli patrzy się na statystyki Japonii

czytanie ze zrozumieniem...

http://www.psptogo.com/psp-news/2010-08/16903.htm

A tak w ogóle to co cię tak cieszą te wyniki sprzedaży, dostajesz jakiś % pieniędzy od każdej sprzedanej konsoli czy gry?

Mada12 pisze:Bez Nintendo ta ankieta byla by lepsza/obiektywniejsza
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Devius
Kokiri
Kokiri

Postautor: Devius » 10 sierpnia 10, 14:21

MasterLink pisze:A tak w ogóle to co cię tak cieszą te wyniki sprzedaży, dostajesz jakiś % pieniędzy od każdej sprzedanej konsoli czy gry?

Nie, nie dostaję, ale jednak na to się przeważnie patrzy. Głupotą jest stawianie Nintendo na pierwszym miejscu, bo wydali Zeldę. Tak samo ja bym mógł postawić na pierwszym miejscu Square Enix, bo wydali Final Fantasy, którego jestem większym fanem, niż Zeldy.

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 10 sierpnia 10, 14:33

To pytanie było akurat skierowane do ganona, bo zawsze wyskakuje z wynikami sprzedaży nie patrząc na statystyki. No, ale można było odebrać je dwuznacznie.
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 10 sierpnia 10, 14:53

Mnie zawsze nakręcają wyniki sprzedaży bo pokazują kto jest najlepszy w danej generacji.Na przykład w poprzedniej generacji Sony rządziło ze swoim Pleyem 2 a Ninny ze swoim Gackiem mogło się schować.A tak dla twojej wiadomości Raynor to nie lubię Nintendo tylko za Zelde ale też za Poki,Maria,Kirbiego,Smasha i wiele innych. :}
Obrazek

"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
eviltwin1
Zora
Zora

Postautor: eviltwin1 » 22 października 10, 10:21

Cholera, nie ma czegoś takiego jak 'najlepsza firma'. Cieszcie się, że w ogóle rynek konsolowy istnieje, a nie gadacie głupoty, co jest lepsze. Osobiście posiadam konsole i Sony, jak i Nintendo - i w niczym, naprawdę niczym nie przeszkadza mi to, że są to dwa rywalizujące ze sobą konsolowe giganty. Jedna osoba wybierze PS3, jedna Wii - a jeszcze inna to i to. Można przedstawic to w następujący sposób - KFC i McDonald. Co jest lepsze? Wielu z was odpowie zapewne 'McDonald'. A dlaczego? Głównie dlatego, że McDonalds'y są mocniej promowane. Więc w czym problem?

Wróć do „Gry”