Monster Hunter 3

W końcu nie samą Zeldą człowiek żyje ;)
PC, GC, PS2, Xbox, PSX, N64, GBA... i co tam jeszcze macie na sumieniu.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
pablo1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Monster Hunter 3

Postautor: pablo1517 » 18 maja 10, 18:26

Krotko i bez owijania w bawelne:
Jestesmy swiezo po premierze gry Monster Hunter Tri na Wii.
Gra zbiera wysokie noty i posiada godny polecenia multiplayer po sieci.
Wideo recka z GT
http://www.gametrailers.c...er-hunter/64615

No i teraz kto zamierza kupic i by pogral :P ?

EDIT: Ok. Ponad 30h na liczniku mojego Thoradina, bo tak nazywa sie moja postac i mowiac krotko:
GENIALNA GRA :D

A mowiac dluzej...
Zdecydowanie polecam. Ciezko nazwac to takim rasowym RPG, troche grindu jest ale naprawde delikatny, jak tylko w wiosce pomozemy rozwinac farmerowi (Kozie w kapeluszu i jej sprawnemu 3 osobowemu zespolowi kocich rolnikow xD ) farme, to grind praktycznie schodzi do zera, bo mozna oddac hodowanie ziolek, grzybow, robakow itp. farmerom a nam zostaje juz tylko zajmowanie sie slodkimi polowaniami :D .
Nie ma wbijania lvli, jest zbieractwo, zabijanie poczwar i glownie sila naszej postaci rosnie wraz z ekwipunkiem.
Wciaz nie skonczylem gry, masa zawartosci. Kombinacje itemow dla uzyskania lepszych, sporo rodzajow broni, kazda gra sie inaczej. Mozliwosc tworzenia i ulepszania ekwipunku, rozne male i DUZE potwory. Trudne i latwe zadania, handel. Nawet umeblowywanie swojej "lepianki" dla simsowych freakow.

Ogolnie gra naprawde godna polecenia. Powoli zbieram mysli na recenzje, a poniewaz mam juz tutaj lapka do dyspozycji prawdopodobnie bedzie w bardzo krotkim czasie po ukonczeniu singla. W piatek zakladaja mi tutaj neta na chacie wiec sprawdze online.

Stay Tuned :P .

EDIT2
: No wiec jestem po serii polowań online. Praktycznie kwestia wygląda następująco.

Po wybraniu opcji udania sie do miasta (tryb online) laczymy sie z glownym serwerem. Po polaczeniu sie dostajemy do wyboru duza liste serwerow razem ze statystykami (liczba graczy itp). Serwery sa podzielone na takie dla koxow, dla slabszych i takie dla wszystkich.

W trybie online jako wyznacznik jakości danego huntera służy nam HR - Hunter Rank. Rosnie wraz z ilością Hunter Points ktore dostaje się za pomyślnie wykonane Questy.

Po zostajemy przeniesieni do Bramy miasta (Gateway) tutaj są pewne specjalne NPC oraz owa brama, podchodząc do niej i wciskając A wysypuje nam sie lista miast (sa to "pokoje" gier stworzone przez innych graczy). Sami także mamy możliwość stworzenia takiego pokoju, opisania rodzaju rozgrywki na jaki w nim liczymy oraz kogo szukamy.

W mieście może byc do 4 graczy. Miasto ma swoje dzielnice, gdzie możemy skorzystać z usług rożnych NPC, jednak najbardziej interesuje nas tawerna. Można tam zjeść posiłek, który daje specjalne buffy na czas 1 questa, wybrać zadanie, dołączyć do czyjegoś zadania, wyjść na arene, kupić pomocne itemy, a nawet wyzwać innych hunterow do pojedynku na tzw "rękę" (jak dotąd jestem niepokonany) :D .

Mamy możliwość pisania na chacie (jednak bez klawiatury można znieść jajo, kursorem w pisaniu steruje sie za pomocą D-pada a nie wskaźnika.) Do tego mamy możliwość korzystania z chatu głosowego o ile posiadamy Wiispeak (podobno zwykle mikrofony pod USB także działają). Oczywiście standardowo mamy tez zestaw gotowych odzywek typu "Ustawiam pułapkę!" "Detonuje!" itp.

W Questach udzial moze brac do 4 graczy.

Ogolnie gra sie bardzo dobrze. Polaczenie nie jest oparte na sztywnej synchronizacji jak np. w Warcraft 3 lub SSBB. Jest luźne jak w Mario Kart Wii lub World of Warcraft. Co to znaczy dla gracza?
Chodzi o to, ze w momencie zagubienia pakietów gra nie zamraża się do momentu nadrobienia danych. Po prostu ten kto ma laga zacznie dziwnie skakać z miejsca na miejsce u innych graczy aczkolwiek rzadko mi się to zdarzało i z reguły nie jest uciążliwe. Czasami skaczą w ten sposób tez potwory, przez co momentami bijąc stwora wcale go nie ranimy, ale to naprawdę jest rzadkie i nie uciążliwe. Ogólnie jest bezlagowo :].

Wczoraj późnym wieczorem udało mi się spotkać świetnych hunterow, z którymi zabicie Royal Ludrotha (Co w pojedynkę może zająć nawet do 50 min!) poszło nam w ok 10 minutek dzięki sprytnie ustawianym przeze mnie pułapkom oraz detonowaniu bomb.

Jeśli ktoś z was ma zamiar grac, to nie obrażę się jeśli przypadnie wam do gustu gunner. Osobiście gram Blademasterem (melee) i zauważyłem, ze takich jest bardzo dużo (ale nie wielu ze Switch-Axem tak jak ja :P ), a przydałby mi się dobry gunner, gdyż ci po "zkombinowaniu" odpowiednich pocisków z potionami potrafią leczyć swoimi nabojami, a to potrafi dużo zmienić :) .

Na razie tyle :P
Obrazek

Awatar użytkownika
kacperk
VIP
VIP

Postautor: kacperk » 27 czerwca 14, 07:16

Ehhhh...Poraz kolejny:Zelda central to serwis poświęcony serii The legend of zelda,a nie innym grom.Jeśli chcesz się poch walić grą idz na inne strony.Sorry,i nie dziw się że nikt ci nie odpisał:/:/
"...That sword! Where did you get that?! Are you... Is it even possible...? ...How could it be?" - Tetra

Awatar użytkownika
pablo1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: pablo1517 » 29 czerwca 14, 13:31

Eh... po raz kolejny - widać nie grzeszysz inteligencją. To jest dział poświęcony wszystkiemu innemu niż Zelda.

Cytując opis autorów działu na forum.
Gry Ostatni post: Ragnarok Battle offline...
W końcu nie samą Zeldą człowiek żyje ;) PC, GC, PS2, Xbox, PSX, N64, GBA... i co tam jeszcze macie na sumieniu.

Jak to jest, że zawsze znajdzie się jeden młokos, który rejestruje się wczoraj, nie ma pojęcia z kim rozmawia i próbuje swoje porządki zaprowadzać :D
Obrazek

Awatar użytkownika
kacperk
VIP
VIP

Postautor: kacperk » 29 czerwca 14, 13:45

Jak tak to dobra.Też napiszę o grze.Czemu nie miałbym grzeszyć iniligencją?Mam 3 świadectwa z 3 czerwonymi paskami :}
ps.sorry za tamten post. ::(
"...That sword! Where did you get that?! Are you... Is it even possible...? ...How could it be?" - Tetra

Awatar użytkownika
pablo1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: pablo1517 » 1 lipca 14, 22:31

kacperk pisze:Mam 3 świadectwa z 3 czerwonymi paskami :}

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 4 lipca 14, 19:00

Obrazek

Awatar użytkownika
kacperk
VIP
VIP

Postautor: kacperk » 5 lipca 14, 12:58

Czuję że się pogrążam...to chyba ten upał :neutral: :neutral: :-?

Wróć do „Gry”