Pokemon Versions

W końcu nie samą Zeldą człowiek żyje ;)
PC, GC, PS2, Xbox, PSX, N64, GBA... i co tam jeszcze macie na sumieniu.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 16 lipca 09, 15:32

MasterLink pisze:Wow - po - co? Te poki były do złapania w R/S/E i 'przesyłało' się je do Diamond/Pear/Platinum za pomocą 2 - slotu.

O Kurcze!!!Gdy by na tym forum było takie coś jak pomógł to ty byś za ten post dostał ode mnie 5 punktów pomógł.Nie dawno kupiłem kabel do połączenia DS i GBA ale po sprawdzeniu jak włożyć ten kabel do DSa uświadomiłem sobie że nie da się włożyć tego kabla.
MasterLink pisze:Chociaż Diamond też nie był zły.

Ja mam Platinum i też na niego nie narzekam.Mam sporo legend a mianowicie:Azelf,Uxie,Giratina,Dialga,Palkia,Cresselia,Heatran.Gdy bym umiał założyć internet przy DSie to bym z wami pograł.Tak bywa. :wink:
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 16 lipca 09, 19:13

Cóż zapewne po to, że teraz żonci NDSi, a chyba wiesz, że tam takowego slotu nie ma?
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 16 lipca 09, 19:36

To żaden argument bo w HS i SS nie ma wszystkich legend, a ten kto ma DSi i tak będzie musiał przesłać sobie pozostałe (pomińmy AR). Chyba że zrobili to specjalnie dla japończyków wiadomo 10 DS
i 5 DSi na jedną osobę.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 16 lipca 09, 21:49

MasterLink pisze:To żaden argument

No widać jednak tak. Jak ci nie pasi pisz petycje...
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 16 lipca 09, 22:18

sEbeQ13 pisze:Jak ci nie pasi pisz petycje...

Mi nie pasi? To ty wydziwiasz
Nareszcie będzie remake najlepszych poków, ale... troszke przedobrzyli tym razem. Wolałbym stare ale za to jare 251 poków niż wszystkie 500
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 17 lipca 09, 09:38

:shock: Coś ci sie chyba już kompletnie... Teraz to juz nie wiem o co ci chodzi. Narzekasz, że tamto jest nie potrzebne, a potem mówisz, że to nie ty tylko ja? Ja powiedziałem, że taki remake, bez tych najnowszych generacji byłby lepszy i to nie tylko w moich oczach.
MasterLink pisze:Chyba że zrobili to specjalnie dla japończyków wiadomo 10 DS
i 5 DSi na jedną osobę.

Ty tak masz przecież, to tym bardziej już nie wiem o co ci sie rozchodzi.

[ Dodano: Pią 17 Lip, 2009 ]
ganon pisze:O Kurcze!!!Gdy by na tym forum było takie coś jak pomógł to ty byś za ten post dostał ode mnie 5 punktów pomógł

Przecież o tym przesyłaniu pisze na każdej stronie pokemonowej...
Ja mam Platinum i też na niego nie narzekam.Mam sporo legend a mianowicie:Azelf,Uxie,Giratina,Dialga,Palkia,Cresselia,Heatran.Gdy bym umiał założyć internet przy DSie to bym z wami pograł.Tak bywa. :wink:

Jeśli złapiesz wszystkie legendy, nawet w boxie ci sie nie zmieszczą ;).
internet przy NDS? Podłączasz się do wifi i jadziesz...
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 17 lipca 09, 12:44

Nigdzie nie napisałem że narzekam... napisałem tylko "po co takie coś" - to dwie różne rzeczy..

Podobno miało nie być możliwości złapania Red Gyarados'a, a jednak.
Obrazek

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 17 lipca 09, 13:36

Ja tam nie narzekam.Tak samo było z FR i LG.W Red i Green było 151 poków a w FR i LG już 386 poków.Więc dużej różnicy nie ma.A ja właśnie lubię jak jest dużo legend.Bo na przykład w Gold i Silver było tylko 6 legend z tego pięć można było złapać bo Celebi był nie dostępny.A teraz będzie duuuuużo legend.A mam takie pytanie.Czy np w SS będzie możliwość złapanie Ho-ha i Lugi bo w Silver dało się oby dwóch.
Obrazek

"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 17 lipca 09, 15:00

No zapewne nie bardzo. Heart Gold - Ho oh, Soul Silver - Lugia. Inaczej chyba byłoby bez sensu robienie 2 wersji - mają się one uzupełniać.
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 17 lipca 09, 15:22

Będzie można złapać obydwa niezależnie od wersji gry.
Obrazek

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 17 lipca 09, 21:07

Masz rację. Wcześniej nie sprawdzałem tego.
Jeśli masz Soul Silver to Lugia będzie dostępna w Whirl Island po pokonaniu zespołu R w Goldenrod, a później jakoś tam będziesz mógł złapać Ho Oha. Domyślam się, że tak jak to było w poprzednich wersjach, trzeba będzie zdobyć Silver/Rainbow wing.
Obrazek

Wróć do „Gry”