Okami

W końcu nie samą Zeldą człowiek żyje ;)
PC, GC, PS2, Xbox, PSX, N64, GBA... i co tam jeszcze macie na sumieniu.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 29 lipca 07, 15:47

Wondercrow pisze:i jedyne, co jej sie w tym nie podoba, to kamera

No fakt, kamera niestety jest (dużo) mniej wygodna niż ta z Zeld, ale da się przyzwyczaić.

Acha, chodzą plotki, jakoby Capcom rozważał możliwość wydania Okami na Wii. IMO kontroler konsoli Nintendo nadawałby się idealnie do tej gry. Poza tym ta firma przeportowała już jedną ze swoich gier (Resident Evil 4) na tą konsolę, a ta sprzedała się dobrze z uwagi na nowe sterowanie i to mogłoby być bodźcem do przekonwertowania także Okami na Wii.

master sword, rozumiem, że subiektywne zdanie to pojęcie ci nie znane? Ech, znalazł się "znafca"...

Awatar użytkownika
master sword
Goron
Goron

Postautor: master sword » 29 lipca 07, 16:20

FRIONIEL mondrala sie odezwał czy rozumiesz co to znaczy lepsza gra niż okami pogódź sie z tym

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 29 lipca 07, 16:44

Boże, Master sword....Każdemu inna gra sie może podobać. Nie ma czegoś takiego jak "NAJLEPSIEJSZA GRA NA ŚWIECIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111 ONE ONE".
Każdy ma inny gust-dla nas Zelda może być najlepsza, dla kogoś innego seria GTA, dla kogoś Counter Strike, a jeszcze kto inny może lubić grę o Pameli Anderson :roll: A ktoś inny może lubić właśnie Okami najbardziej
Tylko dzieciaki tak mówią..Zrozum, nie wszyscy muszą lubić to co Ty-_- Taki fanatyzm tylko wystawia fanom Zeldy i Nintendo złą opinię ;/
Sorki za :off: , nie lubię tez wydzierać sie na ludzi, ale nie znoszę jak ktoś nie szanuję cudzych gustów...
BTW, nie ocenia sie rzeczy, których sie nie zna.Wiem że jesteś jeszcze młody, ale....
Co do Okami to jak będe mieć PS2, to sobie kupię tą grę :D Myśle, że jest super, choć Zeld nie przebiję w moim rankingu.
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 29 lipca 07, 16:50

Deedlith_Anthy pisze:Myśle, że jest super

Zobacz sobie trailer z gry :P - fajny.
http://www.youtube.com/watch?v=XTUm07enrs4
Ostatnio zmieniony 3 sierpnia 07, 18:55 przez MasterLink, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
master sword
Goron
Goron

Postautor: master sword » 29 lipca 07, 16:57

Ty dedly_anthy czy jakoś tak nie wiesz że sie nie wtrąca do cudzych rozmów :-?

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 29 lipca 07, 19:56

Nie no, jak widzę coś takiego to mi naprawdę puszczają nerwy. Uważaj master sword, bo to co teraz powiem to szczera prawda - skoro grałeś tylko w Zeldę, a o Okami wiesz tylko tyle, że jej twórca Zeldę skrytykował, i mimo tego tą pierwszą wychwalasz, a drugą obrzucasz błotem, to w ten sposób pokazujesz, że kompletnie nie wiesz co mówisz! Masz trzynaście lat, a zachowujesz się, jakbyś miał conajmniej cztery mniej! W dodatku jeszcze pyskujesz do starszych userów/userek. A gdyby prof. Miodek zobaczył jak piszesz posty, padłby na zawał! Człowieku, przystopuj trochę, bo samemu się ośmieszasz takimi postami! Normalnie szlag mnie trafia jak coś takiego czytam. Może najpierw pooglądaj trailery albo filmiki z gameplayu Okami, a później ją krytykuj.
Dobra, zrobił się straszliwy offtop, dajmu już spokój tej szczeniackiej kłótni i najlepiej ignorujmy posty wyżej wymienionego, z nadzieją, że dostanie osta. Co do samej Okami, nie miałem przyjemności zagrać, bo nie mam PS2, ale patrząc na trailery i gameplay wygląda naprawdę nieźle. Jeśli wyjdzie na Wii to z pewnością kiedyś znajdzie się w mojej bibliotece gier, bo wkrótce stanę się posiadaczem tej maszynki :)
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 30 lipca 07, 02:11

patent grania wilkiem jest i w nowej Zeldzie i w Okami ciekawe kto pierwszy wpadł na pomysł żeby go wprowadzić...? - a kto go zmałpował...???

Hmm, najstarsze trailery z obu gier sięgają 2004r. Ten z Zeldy został opublikowany 3 grudnia, a z Okami 7 grudnia. Twór Clover Studio od początku traktował o grze wilkiem, za to w trailerze z gry Nintendo widać, że początkowo twórcy nie planowali żadnych urozmaiceń typu wilcza forma głównego bohatera (czyli miała to być zwykła Zelda, jak każda poprzednia). Już to daje sporo do myślenia... Czyżby to Nintendo zainspirowało się Okami?

W trailerze Twilight Princess z roku 2005 nadal nie pokazano nic z gameplayu gry wilkiem (jedynie na na samym końcu widać wilka wyjącego do księżyca). Dopiero podczas targów E3 2005 zaprezentowano pierwszy trailer z Zeldy ukazujący wilczą postać Linka w akcji. W tym czasie Okami było ukończone już w 30%, czyli prace trochę już trwały.

Poza tym dziwi wielokrotne przekładanie premiery Zeldy. Gra miała początkowo wyjść już w 2005 roku. Moja teoria jest taka, że śmiało mogliby wydać tą grę w tym terminie, ale Okami stało się dla nich inspiracją do wprowadzenia podobnego elementu do swojej gry, przez co tworzenie Zeldy TP zajęło o wiele więcej czasu. Oczywiście nie chcę tu wszczynać żadnych wojenek, ale troszkę poszukałem i na podstawie znalezionych informacji wyszła taka dedukcja.

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 30 lipca 07, 09:29

frioniel pisze:Poza tym dziwi wielokrotne przekładanie premiery Zeldy. Gra miała początkowo wyjść już w 2005 roku

Gra nie wyszła bo czekano na premierę Wii - nintendo nie mogło zmarnować szansy wydając nową Zeldę tylko na GC pod koniec jego żywota...

PS: Okami inspiracją dla Zeldy...? = :lol: :lol: :lol:
Gdzie wilk był pierwszy? Fani zeldy powiedzą że w Zeldzie, a fani Okami, że w Okami - więc koniec rozmów na ten temat.
Ostatnio zmieniony 30 lipca 07, 18:54 przez MasterLink, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 30 lipca 07, 10:16

Tego, kto byl pierwszy, nigdy sie nie dowiemy. Mozemy sie tylko domyslac.
Z reszta, nie ma sie o co oburzac. Rozne filmy opieraja sie na pomyslach innych. Jesli zadna z tych firm nie posadza innej o plagiat - zadna nie zgapila.

Co do przesuwania daty premiery, juz ktos mowil, musieli przystosowac TP do kontrolerow Wii (I wciaz sie dziwie, ze TP jest uwazane a gre zrobiona na Wii...)

wojownik
Goron
Goron

Postautor: wojownik » 30 lipca 07, 18:39

:off: To jest forum o Zeldzie nie próbujcie go przejąć fani Okami. OK :?: :off:
Obrazek

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 30 lipca 07, 18:54

A czy fakt, że forum poświęcone jest serii TLoZ oznacza, że nie wolno rozmawiać na inne tematy? W takim razie po co istnieje dział Gry? Może po to, aby rozmawiać o grach innych niż Zelda?

wojownik pisze:nie próbujcie go przejąć fani Okami

Uwielbiam takie teorie spiskowe :D Zapewne trzecia wojna światowa będzie miała miejsce tu, na forum, bo niedobrzy fani Okami będą chcieli je przejąć :lol:

Wracając do gry. Znajduję w niej coraz więcej nawiązań do serii TLoZ. Otóż właśnie jestem na etapie, gdy nasz wilczek rodem z Minish Cap'a, pomniejszył się do wielkości niewielkiego robaczka. Widok wielkich stóp przechodzących ludzi jest co najmniej ciekawy ;)

wojownik
Goron
Goron

Postautor: wojownik » 30 lipca 07, 18:58

Ale to nie jest już rozmowa o Okami. Teraz na Forum Jest 2-3 tematy o Okami. Niedłógo możliwe dziesiątki. Okami to fajna gra. Nie jestem przeciwko niej. Ale chyba mnie rozumiesz?
Obrazek

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 30 lipca 07, 20:08

Właściwy temat poświęcony grze jest tylko jeden - ten. Jest jeszcze inny, związany z petycją, która kiedyś była organizowana, aby Okami trafiło na GC, ale już dawno sprawa się przedawniła, więc chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby go zamknąć. Trzeci temat, moim zdaniem pozbawiony sensu, ma za zadanie dowartościować pewnego znawcę gier, który nie może pogodzić się z faktem, że komuś owa gra może podobać się bardziej niż Zelda...

Istnienie tych trzech topiców nie oznacza, że ktokolwiek chce przejmować forum. Jeżeli użytkownicy będą z rozumem podchodzili do tematu, to zaręczam, że więcej poświęconych tej grze się nie pojawi.

Ok, może tak skończyć ten offtopic i będziemy dalej prowadzić rozmowy o tej wspaniałej grze? ^^

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 8 sierpnia 08, 10:04

Jak widac, rok temu bylam zachwycona ta gra. Dowod, jak zmieniaja sie ludzie.
Nie zebym cos miala do Okami, ale...jakos kompletnie mnie ta gra nie ciagnie. Bedac "pod wplywem" SotC, Okami wydaje mi sie po prostu...plytkie.Ok, sama koncepcja-genialna. Rzecz w tym, ze IMO z Okami taka bajeczka. Cos jak Mulan Disneya. Do czego konkretnie pije? Do dziecinnosci i "disnejowatosci" humoru zawartego w tej grze :roll: Jakos kompletnie mnie on odrzuca. Nawet bardziej niz to, ze glownym bohaterem jest wilk(zaraz widze bande seriosnych 13latek/latkow, ktorzy zachowuja sie jakby wszystkie rozumy pozjadali i uwazaja sie za jakies wcielenia wilkow albo maja obsesje na ich punkcie :roll: "Kyaaaa!! Wilczki sa takie rodzinne, grozne, honorowe!1111"), no ale to juz nie jest akurat wina gry, ze mam uraze na tym punkcie. Po prostu zaluje, ze ta gra raczej nie posiada jakiejs wiekszej glebi..I ten brak, dosc znaczacy(dla mnie), odrzuca mnie od Okami ;s
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
anmarolka
Zora
Zora

Postautor: anmarolka » 8 sierpnia 08, 21:17

Ja niedawno zakupiłem okami na wii. Uważam że jest boskie :D Naprawdę miło sie gra :P No ale i tak w porównaniu do zeldy to nic :D
Obrazek

I SEE YOU

Wróć do „Gry”