Seria Metal Gear Solid

W końcu nie samą Zeldą człowiek żyje ;)
PC, GC, PS2, Xbox, PSX, N64, GBA... i co tam jeszcze macie na sumieniu.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Gangsta
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Gangsta » 10 marca 06, 21:00

Miałem MGS'a jeszcze przed premiera kumpel mial znajomosci i zalatwil MGS'a wersja Jap tylko taka wtedy była :D Pierwsze wrazenie jakie mi towarzyszyło to szok przez pare min nie potrafiłem pojac jak mozna stworzyc takiego szpila. Wtedy gry tego typu nie istniały i to była pierwsza skradka w jaka w zyciu grałem,pierwsza i najlepsza kolejne MGS'y juz nie obudziły we mnie tego co było kiedys za czasow "jedynki".
To był i jest najlepszy MGS ever takie moje zdanie.Pamietam jak cioralismy z kumplem w ta giere ile zachwytu towarzyszyło nam,poza tym byl "sielankowy luzacki klimat" :twisted: wyobraz se ile czasu nam zajeło pojecie o czym oni gadaja.Jeszcze tego rozmowy przez kodeki po jap tu sie rozgrywala komedia co 5 sek lacha,ja chyba jedynie jak wersje gier akceptuje to ang reszta jest dla mnie smieszna :wink: Ogoolnie było lajtowo i przeszlismy go pomimo iz nic nie rozumielismy z fabuly :| Podczas premiery łyknelismy wersje ang by cokolwiek z tego MGS'a pojac no i udalo sie a potem zająłem sie biciem rekordow:przechodzenie na czas itp :D
Untouchable,Incredible,invincible,mysterious

Awatar użytkownika
chrno
Hylianin
Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: chrno » 11 marca 06, 20:46

też tak można ale mi bardziej się podoba MGS po Japońsku bo jakoś tak bardziej z wyczuciem np.MGS'a 3 to bardzo bym chciał po japońsku go gdzieś chapnąć ale jest ciężko musze jeszcze zobaczyć w praniu MGS'a 3 w całkowitej kamerze tpp którą się obraca o 360 stopni to wtedy będzie jazda :twisted:
Wii FC: 7964-7540-9921-2263

MH3 ID: 12K3UQ name: Chrno

Awatar użytkownika
Gangsta
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Gangsta » 14 marca 06, 23:44

To co przedstawil MGS Guns of Patriots jak Snake sie poruszal jakim zmieniajcym trybem widoku zapierało dech w piersiach.Po czesci te walki wyglądały jak wojan w Iraku :twisted: ,ale przynajmniej zostalo porzadnie przedstawione.Czekam z niecerpliwoscia na koljena czesc z Snakem w roli głownej :wink:
Untouchable,Incredible,invincible,mysterious

Awatar użytkownika
chrno
Hylianin
Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: chrno » 15 marca 06, 07:29

No mnie to ciekawi acz dopóki PS3 nie wyjdzie to nie bede o tym myślał wystarczy mi to że odechciewa mi się grać i jak obejrze anime to się bede kuźwa nudzić :?
Wii FC: 7964-7540-9921-2263

MH3 ID: 12K3UQ name: Chrno

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 5 sierpnia 08, 11:25

Mialam to dac do sb, ale niech zostanie dla potomnych.
METAL GEAR SOLID IS MOE!
Otacon jest wyjatkowo slodziutki/a ^^
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 7 sierpnia 08, 10:51

Chociaż nigdy nie grałem najlepsza jest 4.Piękna grafika,piękne zakończenie historii.

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 8 sierpnia 08, 09:51

A ja obecnie nadgryzlam 3, bo jak narazie ta czesc mam pod reka. Calkiem fajne. Jak skoncze SotC i KH, to wezme sie za Metala.
Hehe, na poczatku strasznie mnie dobijaly i rozsmieszaly te gadki z Para-Medic o filmach przy sejwowaniu. Ja chce zasejwowac, a tu nawiazuje sie godzinna rozmowa o Godzilli. Gra ma klimacik.
BTW, nie domyslilabym sie, ze Naked Snake ma do The Boss SYNOWSKIE uczucia. Mi to jak narazie jakas nieszczesliwa milosc przypomina xD
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 8 sierpnia 08, 14:43

W necie pojawiły się informacje(już jakiś czas temu), że rzekomo po 6 miesiącach od premiery MGS4 czyli 12 grudnia 2008 miałoby się pojawić nowe zakończenie-zakończenia MGS4. Jak na razie uznaję to za plotę, bo nigdzie nie ma wiarygodnych źródeł. Kolejna gra i kolejny rumor..
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 26 września 08, 17:32

Właśnie ukończyłem Metal Gear Solid 4. Co mogę o tym powiedzieć? Hm.. Genialna gra- ciut za małe określenie, w porównaniu do tego arcydzieła!

Piękna grafika, piękna muzyka, fabuła ( dokończenie historii Solid Snake`a! ), różne gagi. Chyba nie muszę dalej wymieniać, co?

Co mi się najbardziej podobało w tej grze? Wszystko. Chociaż.. Akt czwarty- powrót do Shadow Moses, nawiązania do Sniper Wolf poprzez Crying Wolf.. Fajnie wrócić do miejsc znanych z pierwszej części sagi ;).

Nie jestem dobry w pisaniu recenzji, więc nie będę dalej rozwijał swoich myśli. Jednak, muszę polecić tę grę każdemu- IMO dla niej warto kupić PS3.

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 26 września 08, 22:25

Wreszcie dotarł!! :P

Artbook MGS1 autorstwa Yoji'ego Shinkawy. Wydany w 1999 r. Wprost idealny! Polecam go wszystkim fanom serii. Kreska Shinkawy jest wprost niesamowita. :)
Oto kilka zdjęć:

http://img356.imageshack.us/my.php?imag ... 609jq3.jpg
http://img300.imageshack.us/my.php?imag ... 611vj4.jpg
http://img295.imageshack.us/my.php?imag ... 612ob3.jpg
http://img221.imageshack.us/my.php?imag ... 613eo7.jpg
http://img209.imageshack.us/my.php?imag ... 614ok1.jpg

PS: Poprawcie nazwę tego tematu bo aż w oczy razi.. W słowie Gear w nazwie tematu są poprzestawiane litery..
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 28 września 08, 17:19

No, fajny, fajny ;d. Ile wydałeś na taki bajer?^^

Wracając do tematu.. Jaka jest wasza ulubiona częśc serii? ^^

Jak dla mnie pierwsza część jest na równi z czwartą.. Zaraz potem trzecia i druga ;p. A w Portable Ops ani w dodatki do 1/2/3 nie grałem :d.

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 28 września 08, 22:32

MasterLink pisze:66 PLN

O, to gratz :].

Kurde, muszę nadrobić zaległości i zagrać w Substance i Subsistance :P.

A tak na marginesie.. Planowany jest dodatek do MGS4- Existance! KLIK!

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 29 września 08, 15:00

Konami jeszcze nie powiedziało czym będzie MGS: Existance. Ale jest duże prawdopodobieństwo, że Existance będzie rozszerzoną wersją MGS4. Jak dotąd każda część serii MGS’a na duże konsole miała swoje rozszerzenie (pomijając TTS bo to remake).

ganon pisze:Chociaż nigdy nie grałem najlepsza jest 4.Piękna grafika,piękne zakończenie historii.

Jak można to stwierdzić w ogóle nie zagrawszy w grę? :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 16 czerwca 09, 13:22

Gram obecnie w dwojke i jestem... hmm.. zawiedziona narazie?
Nie wciagnelo mnie tak jak trojka i jedynka. Czegos mi brakuje...
Nie rozumiem, czemu wszyscy nienawidza Raidena. Chlopak jest fajny, taki lekko idealistyczny mlodzik,z werwa i urokiem osobistym.
Nie zasluguje na te poklady nienawisci!
Dobrze, ze po czworce niektorzy go polubili...
Otacon w prologu byl absolutnie boski, jego interpretacja chinskich przyslow byla wprost niesamowita!
Otacon to chyba najfajniejszy nerd/geek jakiego znam xD
Tak sobie mysle, ze fabularnie to jak narazie 3 najlepsza. Nie bylo w niej tych wszystkich totalnych odjazdow i schiz, co w jedynce.
No i The Boss *_* (No dobra, ona naprawde byla mu metorka.) I Eva *_*
Brakuje mi takich charyzmatycznych bohaterek, Meryl czy Rose to nie to samo..

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 16 czerwca 09, 19:55

Ja, jak już wspominałem, jestem świeżo po trójce. Gra była naprawdę świetna, z wciągającą historią, charyzmatycznymi bohaterami (w tym dobrym czarnym charakterem - od razu znienawidziłem Volgina, a jeszcze bardziej po tym jak dowiedziałem się o jego powiązaniach z Katyniem ;) ) i przepięknym, smutnym zakończeniem.
Jedynka była całkiem fajna, ale momentami trochę przekombinowana, a w dwójce to już totalnie w paru momentach przegięli. Postać Vampa to jak dla mnie mogliby sobie darować.
A Raidena nie polubiłem przez pryzmat Snake'a - zdecydowanie wolałbym przez całą grę wcielać się w starego wyjadacza :P
Tak sobie mysle, ze fabularnie to jak narazie 3 najlepsza. Nie bylo w niej tych wszystkich totalnych odjazdow i schiz, co w jedynce.

Nooo... czy ja wiem ;) <kaszlu kaszlu, The Sorrow, kaszlu kaszlu>
Deedlith_Anthy pisze:Otacon w prologu byl absolutnie boski, jego interpretacja chinskich przyslow byla wprost niesamowita!

Jak męczyło się go z tym dużo razy, to na moment wpadała Mei Ling :D
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

Wróć do „Gry”