Władca Pierścieni Trzecia Era

W końcu nie samą Zeldą człowiek żyje ;)
PC, GC, PS2, Xbox, PSX, N64, GBA... i co tam jeszcze macie na sumieniu.

Moderator: Moderatorzy

Kwazio
Kokiri
Kokiri

Władca Pierścieni Trzecia Era

Postautor: Kwazio » 8 grudnia 07, 12:08

Co myslicie o tej grze
Ostatnio zmieniony 9 grudnia 07, 10:51 przez Kwazio, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
Obrazek
Czas na Wii moze uda sie zebrac kase (Boże Dopomóż :P)

Awatar użytkownika
Mr.M
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: Mr.M » 8 grudnia 07, 12:54

Opisz ją trochę, nie każdy w nią grał, to chyba jasne...
Fabuła, screeny, rodzaj gry itp. :)
[center]Obrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazek[/center]

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 8 grudnia 07, 14:14

Ekhem...może jestem upierdliwy, ale co ma znaczyć "Włatca Pierścienia"?? Chyba ci się coś pomyliło xD
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 8 grudnia 07, 14:38

Kolejny analfabeta...
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 8 grudnia 07, 15:31

Another brick in the wall :wink:
Ja nie słyszałam o tej grze, myślałam, że sie coś dowiem...a tu lipa. Szkoda.
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 8 grudnia 07, 23:05

Tą grę na GC można znaleźć bardzo tanio na allegro - te ceny wydają mi się podejrzane, więc wolę raczej nie kupować - nie chcę ryzykować tracenia pieniędzy na jakąś cienką grę. I przypominam - Władca Pierścieni, nie Pierścienia!! xD
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

Awatar użytkownika
Volvagia
Goron
Goron

Postautor: Volvagia » 9 grudnia 07, 22:36

No więc jako chyba jedyny obeznany w temacie odpowiem: naprawdę dziwię się tym, co sprzedają tą grę na Allegro za tak niską cenę, bo to naprawdę dobra gra! Pamiętam, kupowałem ją w niedługim czasie po premierze, więc cena była ogrooomna :( A teraz... taka świetna gra za niemal grosze...

Co do samego TTA, to jest to RPG (taki niemal standardowy - z turowymi walkami, zdobywaniem EXP, kupowaniem zdolności itd.) z światem zaczerpniętym z filmu i książki Tolkiena itede itepe. Przetarty schemat grania głównymi postaciami z trylogii odrzucono, dostajemy więc w łapki nowych bohaterów, m.in gondorskiego żołnierza czy jednego ze Strażników-Dunedainów. Ich losy zmyślnie i zręcznie wplatają się w dzieje Drużyny Pierścienia i jej dalszych poczynań... Za dużo nie powiem, bo nie chcę zdradzać szczegółow fabuły... powiem tylko, że grając w Morii, mamy okazję pomóc Gandalfowi w walce z Balrogiem :!: - a ten pojedynek długo zapada w pamięć, jest po prostu fenomenalny!

Grafika, jak na GCNa jest bardzo, bardzo dobra, wyciąga z maszynki większość jej potencjału. Co do muzyki, wiadomo - gra bazuje na licencji, więc w tle przygrywa nam oryginalna muzyczka z filmu, a wszelkie narracje wypowiadane są głosem Iana McKellena. W grze znajdujemy też ponad 100 krótkich sekwencji filmowych, wyjaśniających, co i jak się dzieje w naszym Śródziemiu.

Powiem tylko tyle: korzystając, że jest teraz sprzedawana za takie grosze: kupuj! kupuj kupuj! Jeśli jesteś fanem Tolkiena (jak ja :) ), ta gra na 100% przypadnie Ci do gustu :) Szczerze Polecam :]

P.S. Aha, mam nadzieję, że chodziło Ci o grę na GCN... TTA na GBA też jest bardzo dobre, ale to już o wiele inny typ gry... bardziej przypomina Advance Wars ;)
P.S.2. Jeśli chcesz więcej dowiedzieć się na temat tej gry, na stronie świataN jest bardzo dobra jej recenzja.
Ciamoslavv

Wróć do „Gry”