Kingdom Hearts

W końcu nie samą Zeldą człowiek żyje ;)
PC, GC, PS2, Xbox, PSX, N64, GBA... i co tam jeszcze macie na sumieniu.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Kingdom Hearts

Postautor: Deedlith_Anthy » 13 października 08, 15:08

Graliscie/gracie w KH?
Ja niedawno skonczylam dwojke, mam zamiar skonczyc jedynke(ostatni boss mi zostal...), a teraz bede przechodzic Chain of Memories(drugi raz..raz juz 3/4 gry skonczylam, to gre szlag trafil ;/). A to ze wzgledu na niesamowita(dla mnie) postac Namine. Matko, pierwszy raz 'spotykam' kogos w grze, kto jest tak do mnie podobny! Zachowanie, wyglad, ciagle (nieudolne) rysowanie....A przede wszystkim (cytuje z pewnego shrine'a Namine, tak, wiem, ze to z piosenki) "the day in which the Sun will take away her artifical light".
Przez 3 ostatnie lata bylam w takiej sytuacji, ze z milion razy slyszalam, ze moje uczucia nie sa i nie beda prawdziwe. Koniec koncow, do tej pory nie czuje sie prawdziwa...I ja sie szarpalam, podobnie jak Namine w Chain of Memories, aby zdobyc czyjes prawdziwe uczucia.
Z podobnym skutkiem.
W zyciu sie jeszcze z nikim tak nie utozsamialam, jak z panna N.
Do tego stopnia, ze planuje sobie zrobic identyczna fryzure jak ona(i tak mam podobna) i szyje sobie jej laleczke ;3
No ale ja tu o Namine, a KH nie tylko nia stoi. To przede wszystkim swietny action rpg, w pokreconym klimacie, wymagajacym poczucia humoru. Szczegolnie ciekawa jest czesc druga, BARDZO ulepszona w stosunku do 1, zarowno fabularnie, jak graficznie i (nazwijmy to tak) rozwiazaniowo.
No wiec kto gral i jest chetny na rozmowe o serii? O wszystkim, o postaciach, fabule, grafice...Wszystkim.
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 14 października 08, 10:18

No proszę, że też nikt wcześniej nie wpadł zeby założyć ten temat :P...
Aktualnie gram w dwójkę, już niedaleko koniec (normalnie bym już skończył ale ponad miesiąc nie odpalałem w ogóle plejaka), a także od niedzieli zacząłem pogrywać w jedynkę. Podobnie jak w drugiej części, początek kompletnie nie przypadł mi do gustu. Ale jak będzie dalej? Czas pokaże...
Graficzka w obu częściach bardzo ładna, muzyka też, chociaż są miejsca że aż człowieka szlag trafia... Ogólnie całkiem fajna giereczka.
Obrazek

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 14 października 08, 16:11

Az sama musialam sie upewnic, ze nie ma takiego tematu rzeczywiscie ;/
Ja obecnie gram w Chain of Memories(jeszcze raz...) i koncze jedynke. Sukces, bo W KONCU udalo mi pokonac duet Leon i Cloud w Koloseum. Jej. Jeszcze tylko Hades i jeden badziewiasty(podobno) potworek...i bede mogla leciec do ostatniego swiata ^^
No coz, ja najpierw sie cieszylam, jak w koncu skonczylam dwojke, bo do 12 w nocy gralam...Walczylam z kolejnymi bossami i balam sie, ze nie zdaze skonczyc gry i bede musiala od nowa walczyc. Ale tylko skonczylam...smutno mi sie zrobilo, ze juz po wszystkim.
Gra-swietna, choc czasem mam wrazenie, ze nie zasluguje na tak szalencza ilosc fanow, jaka posiada.

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 14 października 08, 17:03

No właśnie, czy nie jest to dziwne? Żeby taka gra miała taką popularność? Zresztą dużo jest właśnie takich "dziwnych" tytułów.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mada12
Demon King Malladus
Demon King Malladus
Kontaktowanie:

Postautor: Mada12 » 14 października 08, 17:11

Ja tez w to gralem, ale tylko w wersje na GBA (po PL hehehe...) i mi sie bardzo spodobala, zaskoczony bylem, ze po przejsciu Sora pojawil sie Riku i K Micky. Czyli 2x wiecej zabawy :D Nie mam PS2 i zaluje, ze nie moge zagrac w 1 i 2 :(

Lista gier dla tych co chca sie wtajemniczyc :D

KH1 (PS2)
KH CoM (GBA) I KH Re:Chain of Memories (PS2)
KH2 (PS2)

I zapowiadane:
KH Coded (mobile) -_-'' 2008 Q4
KH 358/2 Days (DS) 2009 Q1/2
KH Birth by Sleep (PSP) 2009 Q1/2
?KH3 Keyblade War (PS3) na YT widzialem boxa...? (i dlaczego tylko na na ps3 :( ja chcem na wii....)

Ale nagle naraz 4 gry xD Bedzie w co grac, oczywiscie pograja sobie ci co maja kase by miec wszystkie platformy :/

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 15 października 08, 16:34

sEbeQ13 pisze:No właśnie, czy nie jest to dziwne? Żeby taka gra miała taką popularność? Zresztą dużo jest właśnie takich "dziwnych" tytułów.

Tzn z punktu marketingowego to nie jest dziwne= Uberpopularny Disney + utterpopularne Square + bishoneni + Utada Hikaru= komercyjny hit.
KH to najbardziej komercyjna gra, jaka w zyciu widzialam. Naprawde.
To jest tak nastawione, zeby sie sprzedac, ze az slabo sie robi.
Ale i tak niedobrze mi sie najbardziej robi jak widze fanki yaoi i ich rysunki, cosplaye typu "Sora kocha Riku". Jak zobaczylam WTF productions w PSXie i ich podniecanie sie yaoi, to... :shock:
No comments.

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 21 maja 09, 19:34

Już zaniedługo premiera KH 358/2 Days... Jak dla mnie mniam :D. Po screenach i gameplayach baaaardzo sie mnie to podoba. Posiadacze NDS i fani KH - co myślicie o najbliższym tytule?
Obrazek

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 16 czerwca 09, 13:14

Ja musze w to zagrac! *___*
Zaspoilerowalam sobie juz nieco fabule.. i fajnie, ze o Roxasie, ale motyw Skad wziela sie i gdzie chce powrocic Shion jest lekko wkurzajacy. Takie "Wszystkie dzieci Sory sa".
Ale i tak gra prezentuje sie bosko ^_^

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 18 czerwca 09, 19:30

No fakt ;). Japońską wersję sprawdziłem... Nic tylko czekać na amerikan wersion :D.
Obrazek

Wróć do „Gry”