Krotko i bez owijania w bawelne:
Jestesmy swiezo po premierze gry Monster Hunter Tri na Wii.
Gra zbiera wysokie noty i posiada godny polecenia multiplayer po sieci.
Wideo recka z GT
http://www.gametrailers.c...er-hunter/64615
No i teraz kto zamierza kupic i by pogral ?
EDIT: Ok. Ponad 30h na liczniku mojego Thoradina, bo tak nazywa sie moja postac i mowiac krotko:
GENIALNA GRA
A mowiac dluzej...
Zdecydowanie polecam. Ciezko nazwac to takim rasowym RPG, troche grindu jest ale naprawde delikatny, jak tylko w wiosce pomozemy rozwinac farmerowi (Kozie w kapeluszu i jej sprawnemu 3 osobowemu zespolowi kocich rolnikow xD ) farme, to grind praktycznie schodzi do zera, bo mozna oddac hodowanie ziolek, grzybow, robakow itp. farmerom a nam zostaje juz tylko zajmowanie sie slodkimi polowaniami .
Nie ma wbijania lvli, jest zbieractwo, zabijanie poczwar i glownie sila naszej postaci rosnie wraz z ekwipunkiem.
Wciaz nie skonczylem gry, masa zawartosci. Kombinacje itemow dla uzyskania lepszych, sporo rodzajow broni, kazda gra sie inaczej. Mozliwosc tworzenia i ulepszania ekwipunku, rozne male i DUZE potwory. Trudne i latwe zadania, handel. Nawet umeblowywanie swojej "lepianki" dla simsowych freakow.
Ogolnie gra naprawde godna polecenia. Powoli zbieram mysli na recenzje, a poniewaz mam juz tutaj lapka do dyspozycji prawdopodobnie bedzie w bardzo krotkim czasie po ukonczeniu singla. W piatek zakladaja mi tutaj neta na chacie wiec sprawdze online.
Stay Tuned .
EDIT2: No wiec jestem po serii polowań online. Praktycznie kwestia wygląda następująco.
Po wybraniu opcji udania sie do miasta (tryb online) laczymy sie z glownym serwerem. Po polaczeniu sie dostajemy do wyboru duza liste serwerow razem ze statystykami (liczba graczy itp). Serwery sa podzielone na takie dla koxow, dla slabszych i takie dla wszystkich.
W trybie online jako wyznacznik jakości danego huntera służy nam HR - Hunter Rank. Rosnie wraz z ilością Hunter Points ktore dostaje się za pomyślnie wykonane Questy.
Po zostajemy przeniesieni do Bramy miasta (Gateway) tutaj są pewne specjalne NPC oraz owa brama, podchodząc do niej i wciskając A wysypuje nam sie lista miast (sa to "pokoje" gier stworzone przez innych graczy). Sami także mamy możliwość stworzenia takiego pokoju, opisania rodzaju rozgrywki na jaki w nim liczymy oraz kogo szukamy.
W mieście może byc do 4 graczy. Miasto ma swoje dzielnice, gdzie możemy skorzystać z usług rożnych NPC, jednak najbardziej interesuje nas tawerna. Można tam zjeść posiłek, który daje specjalne buffy na czas 1 questa, wybrać zadanie, dołączyć do czyjegoś zadania, wyjść na arene, kupić pomocne itemy, a nawet wyzwać innych hunterow do pojedynku na tzw "rękę" (jak dotąd jestem niepokonany) .
Mamy możliwość pisania na chacie (jednak bez klawiatury można znieść jajo, kursorem w pisaniu steruje sie za pomocą D-pada a nie wskaźnika.) Do tego mamy możliwość korzystania z chatu głosowego o ile posiadamy Wiispeak (podobno zwykle mikrofony pod USB także działają). Oczywiście standardowo mamy tez zestaw gotowych odzywek typu "Ustawiam pułapkę!" "Detonuje!" itp.
W Questach udzial moze brac do 4 graczy.
Ogolnie gra sie bardzo dobrze. Polaczenie nie jest oparte na sztywnej synchronizacji jak np. w Warcraft 3 lub SSBB. Jest luźne jak w Mario Kart Wii lub World of Warcraft. Co to znaczy dla gracza?
Chodzi o to, ze w momencie zagubienia pakietów gra nie zamraża się do momentu nadrobienia danych. Po prostu ten kto ma laga zacznie dziwnie skakać z miejsca na miejsce u innych graczy aczkolwiek rzadko mi się to zdarzało i z reguły nie jest uciążliwe. Czasami skaczą w ten sposób tez potwory, przez co momentami bijąc stwora wcale go nie ranimy, ale to naprawdę jest rzadkie i nie uciążliwe. Ogólnie jest bezlagowo :].
Wczoraj późnym wieczorem udało mi się spotkać świetnych hunterow, z którymi zabicie Royal Ludrotha (Co w pojedynkę może zająć nawet do 50 min!) poszło nam w ok 10 minutek dzięki sprytnie ustawianym przeze mnie pułapkom oraz detonowaniu bomb.
Jeśli ktoś z was ma zamiar grac, to nie obrażę się jeśli przypadnie wam do gustu gunner. Osobiście gram Blademasterem (melee) i zauważyłem, ze takich jest bardzo dużo (ale nie wielu ze Switch-Axem tak jak ja ), a przydałby mi się dobry gunner, gdyż ci po "zkombinowaniu" odpowiednich pocisków z potionami potrafią leczyć swoimi nabojami, a to potrafi dużo zmienić .
Na razie tyle
Monster Hunter 3
Moderator: Moderatorzy
Ehhhh...Poraz kolejny:Zelda central to serwis poświęcony serii The legend of zelda,a nie innym grom.Jeśli chcesz się poch walić grą idz na inne strony.Sorry,i nie dziw się że nikt ci nie odpisał:/:/
"...That sword! Where did you get that?! Are you... Is it even possible...? ...How could it be?" - Tetra
Eh... po raz kolejny - widać nie grzeszysz inteligencją. To jest dział poświęcony wszystkiemu innemu niż Zelda.
Cytując opis autorów działu na forum.
Jak to jest, że zawsze znajdzie się jeden młokos, który rejestruje się wczoraj, nie ma pojęcia z kim rozmawia i próbuje swoje porządki zaprowadzać
Cytując opis autorów działu na forum.
Gry Ostatni post: Ragnarok Battle offline...
W końcu nie samą Zeldą człowiek żyje PC, GC, PS2, Xbox, PSX, N64, GBA... i co tam jeszcze macie na sumieniu.
Jak to jest, że zawsze znajdzie się jeden młokos, który rejestruje się wczoraj, nie ma pojęcia z kim rozmawia i próbuje swoje porządki zaprowadzać