Wasze opinie...

Moderator: Moderatorzy

Co s?dzisz o The Legend of Zelda: Phantom Hourglass

To będzie HIT!
24
44%
Zapowiada się ciekawie
20
37%
Poczekam na więcej informacji...
6
11%
Nie przekonuje mnie jako?
2
4%
Będę j? omijał z daleka!
2
4%

Liczba głosów: 54

Awatar użytkownika
Mr.M
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: Mr.M » 19 października 07, 13:43

^^ Kurcze, ja się nie mogę doczekać, aż mi dojdzie z Ultimy... ALbo inaczej :P NOkash, wyślij mi swój egzemplarz, albo cię zbanuję ^^
BUhahaha...khekhe... Nie no, serio, ja chcę tą grę :-)
[center]Obrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazek[/center]

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 19 października 07, 18:41

A ja jednak zmieniam zdanie co do powyższej gry i wg mnie jest tylko dobra. Zabrakło tej magii z Wind Wakera, nie potrafiła mnie przykuć do konsolki na dłużej i po prostu mnie znużyła po kilku godzinach.

Awatar użytkownika
Mr.M
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: Mr.M » 19 października 07, 21:50

frioniel pisze:A ja jednak zmieniam zdanie co do powyższej gry i wg mnie jest tylko dobra. Zabrakło tej magii z Wind Wakera, nie potrafiła mnie przykuć do konsolki na dłużej i po prostu mnie znużyła po kilku godzinach.

Wiesz, co do znużenia... Granie w gry trzeba z umiarem rozkładać, w przeciwnym wypadku owo znużenie może mieć miejsce ;-)
[center]Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 19 października 07, 22:34

Jak czekasz z niecierpliwością 3 lata na grę i już ją masz, to znużenie powinno wystąpić przynajmniej po 3 miechach nieprzerwanego grania. ;)
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 20 października 07, 13:58

UWAGA.SPOILERY
frioniel, ma rację troszkę jej brakuje. Gra z góry zakłada jakiś twardo ustalony plan. To nie to samo co w OoT gdzie można sobie łazić dowoli. W PH możesz pływać z wyspy na wyspę ale nie ma na nich za bardzo co robić a samo pływanie szybko się nudzi. bo ileż można pływać. Mini gierki jakoś urozmaicaja grę. Jest ich całkiem sporo ale też nie są trudne i szybko się nudzą.
Jestem po 6 dungeonie... i nie chce mi się grać bo znów trzeba gdzieś płynąć i od razu wejde do łatwej światyni. Naprawdę myślałem że bedzie troszkę lepiej aczkolwiek i tak mi się podoba i możesz mnie banować ile chceszMr.M, prędzej ją zjem niż ci ją wyślę.
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
Mr.M
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: Mr.M » 20 października 07, 15:42

nokash pisze: i możesz mnie banować ile chceszMr.M, prędzej ją zjem niż ci ją wyślę.

Ok ^^

:P Nie no, taki żarcik :P
[center]Obrazek

Awatar użytkownika
Slavoslav
VIP
VIP

Niestety

Postautor: Slavoslav » 10 listopada 07, 08:29

Niestety, muszę przyznać że Froniel i Nokash mają rację. Gra jest po prostu doskonała pod kątem grafiki i zagadeczek... ale muzyka (WIELKI MINUS! Jedyne, co mi się podobało, to leciuteńko podrasowane melodyjki z OoT lub WW) i urok znany nam z WW... mowa o swobodzie odkrywania nowych wysepek i przykuwającym klimaciku- niestety tego tu nie uświadczymy. Nintendo tą pozycją ukazało mi tylko, że w Zeldzie rzeczywiście fabuła i klimat bardzo się liczą (wbrew pozorom). Niestety, w sposób bardzo okrutny, bo z Zeldy robiąc grę bardzo dobrą, a nie doskonałą. :P Poza tym PH jest bardziej liniowa niż jakakolwiek inna Zelda (pomijając FS :P). Cóż... może jeszcze kiedyś z bijącym mocno serduchem, oglądając końcowe napisy powiem "Jezu... to jest właśnie ideał". Oby. ;)
Czekam na ostatnie rozdziały Fullmetal Alchemist...

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 10 listopada 07, 14:14

Co wy się tak jaracie grafiką w tej Zeldzie? Teraz pogrywam w Dragon Quest Monsters: Joker, które bije Zeldę o głowę. Moim zdaniem Zelda na silniku DQM wyglądałaby masakrycznie! Oprawa graficzna Phantom Hourglass nie jest najwyższych lotów. ;/ Ogólnie uważam, że Nintendo dało ciała z tą grą- grafika nieciekawa, sterowanie paskudne, muzyka monotonna, a rozgrywka znudziła mnie po 3h gry.

Obadajcie screeny z Dragon Quest Monsters: Joker:
http://img164.imageshack.us/img164/663/ ... okefb8.jpg
http://img164.imageshack.us/img164/4934 ... okehs6.jpg
http://img164.imageshack.us/img164/682/ ... okedx0.jpg

A teraz wyobraźcie sobie Zeldę hulającą na tym silniku...

Awatar użytkownika
Boryn
Zastępca redaktora naczelnego
Zastępca redaktora naczelnego
Kontaktowanie:

Postautor: Boryn » 10 listopada 07, 15:25

Cudna gra... Frionel :)
Obrazek[center]Zapunktuj.pl. Zdobywaj różne nagrody: Przelewy PayPal w wysoko?ci 5 -200 zł, konsole PS3, PSP, doładowania telefonów w wysoko?ci 5 - 100 zł i wiele innych. Kliknij w logo, zarejestruj się i bierz udział w loteriach i zdobywaj masę punktów, które możesz wymienić na wiele nagród.[/center]

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 10 listopada 07, 16:25

Grafika faktycznie nie jest extra, ale lepsza niż pokazują to zapowiedzi, trilery itp.
Obrazek

Awatar użytkownika
Slavoslav
VIP
VIP

No cóż...

Postautor: Slavoslav » 10 listopada 07, 20:15

Wg mnie to bądź co bądź, ale jednak wszystko poza twarzą Linka wypadło całkiem śliczniutko. Poza tym, jak zauważył sEbeQ13, na żywo dostaliśmy coś dużo lepszego niż na trailerach. ;) No a co do sterowania... fakt, można się przyczepić. <mini spoiler>10 minut próbowałem narysować Triforce na drzwiach w Temple of Ocean's King...</mini spoiler> a że o walce już nie wspomnę, która mi się na przykład mało podoba. Powinno być tylko "ciachanie" stylusem, bo jak się dotyka przeciwnika to w sumie co to za walka? *Pyk* -> Link podchodzi i automatycznie zabija przeciwnika... a tak to by się trzeba było namachać trochę. :P Niby można też atakować "tnąc" stylusem... ale troszkę to niedopracowane jest- precyzyjnie można wyprowadzać tylko pchnięcia. Ciosy horyzontalne natomiast lecą gdzie popadnie. A przynajmniej ja tak mam. :P Ale cóż... powiem tylko, że ogólną sytuację moim zdaniem mimo wszystko ratuje troszkę grafika (no ale to nie to w grach najważniejsze...) i niektóre zabawne zagadeczki. No i Linebeck :D który jest bardzo sympatyczną postacią.
Czekam na ostatnie rozdziały Fullmetal Alchemist...

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 10 listopada 07, 22:40

No, Dragon Quest Monsters: Joker ma piękną grafę, ale to nie wszystko. Liczy się całokształt. Dlatego też np. IGN wystawił Zeldzie PH ocenę 9.0, a DQM 7.9.

PS: W Zeldzie PH na tryb dnia i nocy nie pozwolił DS, czy autorom się nie chciało?
A może by tak remake Zeldy PH na Wii...? Hehe. ;)
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 11 listopada 07, 17:07

[quote="MasterLink"]A może by tak remake Zeldy PH na Wii...? Hehe[quote]
Jak najbardziej, lecz najpierw niech autorzy rozbuduja grę przemyślą parę spraw i zrobią ze 40 h gry więcej bo teraz jest to gra na jakieś 3dni. Inaczej nindo popełniło by największy błąd w swojej karierze.
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 11 listopada 07, 21:09

MasterLink pisze:W Zeldzie PH na tryb dnia i nocy nie pozwolił DS, czy autorom się nie chciało?

DS nie pozwolił? Nie rozśmieszaj mnie. W Dragon Quest Monsters: Joker, które dużo więcej wyciska z DSa, twórcom nie sprawiło problemu wprowadzenie systemu dnia i nocy. Po prostu Zelda na DSa miała być początkowo kolejną popierdółką a'la Four Swords, a w pewnym momencie szefostwo nakazało, aby szybko ją przerobić na pełnoprawną część serii. Dlatego wyszło to takie nijakie, wybrakowane i mocno abstrakcyjne.

MasterLink pisze:Dlatego też np. IGN wystawił Zeldzie PH ocenę 9.0, a DQM 7.9.

Z tego samego powodu, dla którego IGN wystawił grze Pokegniot Diamond/Pearl ocenę 8.5, a Dragon Quest Monsters: Joker 7.9, mimo, że wg wielu graczy ta druga masakruje Pokegnioty na całej linii. Oczywiście pomijam graczy, którzy na widok Pokegniotów dostają wzwodu i posiadają całą kolekcję gadżetów z żółtym szczurem, do którego się modlą codziennie...

Poza tym jak DQM:J mnie wciągnął, tak nie puszcza. Pierwsza dobra gra tego typu (łapanie i używanie w walce stworków) na DSa. Piękna grafika, wpadająca w ucho muzyka, przemyślany i wciągający gameplay, mnóstwo kombinowania- świetna gra.

Dragon Quest Monsters: Joker> Zelda: PH> DŁUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUGO NIC> Pokegnioty z Game Boya Mono> JESZCZE DŁUUUŻSZE NIC> Pokegnioty z DSa

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 11 listopada 07, 23:19

@up: Hehe :P

Zelda PH ma trochę ubogi tryb muli :( Czego nie dali takiego czegoś jak wojny statków - wyobraźcie to sobie - klepanie się statkami na mOrzu(!!).

EDIT:
frioniel pisze:Dlatego wyszło to takie nijakie, wybrakowane i mocno abstrakcyjne.

Bez przesady... :roll: np. Walki na obrotowych arenach, jak również walka z ostatnim bossem czy cutscenki wyglądają zajefajnie.
Ostatnio zmieniony 22 lutego 08, 14:16 przez MasterLink, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Wróć do „Legend of Zelda: Phantom Hourglass”