Kto posiada Lub kto grał lub przeszedł.
Moderator: Moderatorzy
Kto posiada Lub kto grał lub przeszedł.
Jak w temacie. Kto ma tą grę chwalić się. Kto przeszedł. Mam kilka pytań
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Ja mam tę gierę od tygodnia, a dzisiaj właśnie ją przeszedłem. Gra jest fajna, wciąga jak nie wiem i zmusza do myślenia. Oczywiście tematem przewodnim gry są rupee bez nich ani rusz.
Grze towarzyszy klimat znany z Zeld szczególnie w dungeonach. Czasami można usłyszeć znane muzyki z np. Sacret Grove/Kikori Forest i znane melodie następujące po zdobyciu jakiegoś przedmioty, otwarcia drzwi itp. W końcu gra osadzona jest w tym samym świecie, tylko że teraz gramy Tinglem. Grę bez problemu możemy zaliczyć do serii Zeld jako spin-off. Czyli teraz posiadacze Tingla i PH mają tak jakby 2 Zeldy na DS'a.
Acha jeszcze ocena gry wg mnie: 9/10.
Grze towarzyszy klimat znany z Zeld szczególnie w dungeonach. Czasami można usłyszeć znane muzyki z np. Sacret Grove/Kikori Forest i znane melodie następujące po zdobyciu jakiegoś przedmioty, otwarcia drzwi itp. W końcu gra osadzona jest w tym samym świecie, tylko że teraz gramy Tinglem. Grę bez problemu możemy zaliczyć do serii Zeld jako spin-off. Czyli teraz posiadacze Tingla i PH mają tak jakby 2 Zeldy na DS'a.
Acha jeszcze ocena gry wg mnie: 9/10.
Ostatnio zmieniony 27 stycznia 09, 22:38 przez MasterLink, łącznie zmieniany 1 raz.
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Allegro, ebay, lub jak masz szczęście to w zwykłym sklepie, Empik itp. To jedna z najrzadszych gier na NDS'a - warto mieć ją chociaż z tego powodu.
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Na allegro jeszcze nie było od premiery... wiem bo od początku sybskrybuje. Ja kupiłem swoja w empiku w wawie za dużą sumkę ale za to miałem prawie po premierze. Tak jak zelde PH byłem pierwszym kupującym na allegro w pierwszej aukcji PH że tak się pochwalę. Masterlink ile dałeś za swoją. Na menago już nie ma
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Kupiłem za 99 zł. Menago miało tylko jedną sztukę.
EDIT: A nie, jednak jeszcze mają:
http://www.menago.com.pl/product_info.p ... ts_id/2647
EDIT: A nie, jednak jeszcze mają:
http://www.menago.com.pl/product_info.p ... ts_id/2647
Mam gierkę od tygodnia (na urodziny dostałem) i jestem bardzo zadowolony. Tu właściwie liczą się tylko Rupiee, gra jest niesamowicie wciągająca i niesłychanie ekonomiczna . Teraz jestem na drugim Dungeonie (Buu, a w PH to miesiąc potrzebowałem żeby zajść do drugiego Dungeonu XD Ale PH mnie aż tak nie wciągnęło...) i nie mogę się doczekać walki z drugim boss'em. Jedyne, co mi nie przypadło do gustu to ochroniarze - to strasznie denerwuje, kiedy ktoś tak za mną łazi i jeszcze nie mogę go za to sprać... Poza tym są strasznie drodzy i trudno się im wydaje polecenia. Tak podsumowując:
Plusy:
-Śmiechowa grafika i niektóre super momenty (Np. jak w pierwszym Dungeonie gość magnetofon wyciąga xD)
-Ekonomiczno-logiczna rozgrywka
-Walka powala na kolana
-Tingle ^^
Minusy:
-Ochroniarze -_-
Grafika: 10/10
Muzyka: 9/10
Grywalność: 9/10
Fabuła: 9/10
Razem: 9.25/10
PS. Czy to prawda, że w dalszych etapach gry można zmieniać ludzi w Tingle'ów?
Plusy:
-Śmiechowa grafika i niektóre super momenty (Np. jak w pierwszym Dungeonie gość magnetofon wyciąga xD)
-Ekonomiczno-logiczna rozgrywka
-Walka powala na kolana
-Tingle ^^
Minusy:
-Ochroniarze -_-
Grafika: 10/10
Muzyka: 9/10
Grywalność: 9/10
Fabuła: 9/10
Razem: 9.25/10
PS. Czy to prawda, że w dalszych etapach gry można zmieniać ludzi w Tingle'ów?
NieprawdaKuba97 pisze:PS. Czy to prawda, że w dalszych etapach gry można zmieniać ludzi w Tingle'ów?
Ochroniarze są właśnie bardzo potrzebni bo praktycznie biją się za Ciebie. Bez nich miał byś kłopoty. Sterowanie ochroniarzami jest zróżnicowane w zależności od ochroniarza. Najgorzej steruje się perkusistami i klownami a najlepiej agentami i dziewczynami.
Wróć do „Tingle: Freshly Picked Tingle's Rosy Rupeeland”