Ocarina of Time vs Twilight Princess

W końcu Legend of Zelda to nie tylko gry ;)

Moderator: Moderatorzy

Jak? grę bardziej lubicie?

Twilight Princess
6
33%
Ocarina of Time
12
67%

Liczba głosów: 18

ko1n87
Goron
Goron

OoT vs TP

Postautor: ko1n87 » 16 listopada 07, 23:39

razy oj botki wy lamki moje :P ...po pierwsze..(haha,beka)jak mozna bylo nie przejsc jakielkolwiek z zeld jesli sie taaka mialo..zal zal zal :cry: ...po drugie OKAryna czasu jest zajebista gierka na 64-ore ktora zdobyla swoje zaslugi jako konsola o wielki m przelomie :shock: graficznym wsrod konsol..1-dnym slowym mozna ja uznac jako legende i pierwowzor w najlepszym okazaniu gry wprowadzajacej nowy wymiar 3D :) ale zem to zakrecil :lol: :lol: hehe co mi tam..troche spizgany jestem :oops: (PRZEPALONY BIEGAM PO ZAGINIONYM LESIE :14 ) :lol: :lol: OOT i MM rownie obie mnie ulaskawily gdyz kazda miala cos w sobie czego druga nie miala:D ale jesli mialbym obstawiac do MAska Majory :P bardziej mnie pochlonela:P trudniejsza moim zdaniem :) bo OOT po pierwszym przejsciu gry nastepne razy byly juz prosciutkie :} taki juz jestem wymiatacz w Zelde :lol: :lol: i nie tylko bo w cs 1.6 pro tez jestem, :lol: :lol: ale nie mowa tu omnie tylko w czym mozna byloby uznac..po drugie Zelde :TelekomunikacjePolska za lepsza od OOT, no wiec hehe..zasieg mozliwosci sam mowi przez sie,zdecydowanie przoduje pod wzgledem graficznym,texturnym w kolorach:D muzyka jest znacznie donosniejsza, lzejsza dla ucha:D no i jako zelda roku 2007 powinna reprezenowac klase wyzsza:) powinna dawac kopa x;p lol dobra to tyle co do mojego porownania :cry: :!: :idea:

[ Dodano: Pią 16 Lis, 2007 ]
ano tak mozna jeszcze dodac ze Scenariusz w zeldzie TP jest znaczniej bujniejszy niz tej w oot, to tak jak by porownac zelde na nesa do zeldy alttp na snesa :lol: :lol: :lol:

ALE OKARYNE TEZ KOCHAM !!!
---
Zbanowany
---

[Mr.M]

Awatar użytkownika
Boryn
Zastępca redaktora naczelnego
Kontaktowanie:

Postautor: Boryn » 17 listopada 07, 08:44

ganon pisze:OOt jest bardzo podobna do TP więc są równo cenione

Jak już to TP jest podobne do OOT....

Jeszcze jedno ganon, czemu mówisz, że TP jest lepsze od OOT, jak w TP nie grałeś? :shock: :shock:

Moje zdanie jest takie:
Szczerze mówiąc OOT jest lepszy od TP ( grałem we dwie gry, więc oceniam, a nie tak jak ty ganon ), w OOT jest lepszy klimat, gra jest trudniejsza, a jeżeli chodzi o TP, to gra nie jest trudna, dodatkowe questy są łatwe ( np. wróżka w Hyrule Town, pokazuję Ci, gdzie są ćwiartki [ ahhh.... co ja z tymi ćwiartkami mam, że zawsze o nich mówię :} [[ raczej w TP, cały kontener składa się z pięciu części ]] ] ), a co w OOT masz jakieś podpowiedzi do ćwiartek, nie... Więc głos oddaję na OOT, bo jak dla mnie, wiernego fana, OOT jest najlepsza i prawdopodobnie zostanie, chyba, że Nintendo jeszcze się postara i zrobi lepszą Zelde ;)
Obrazek[center]Zapunktuj.pl. Zdobywaj różne nagrody: Przelewy PayPal w wysoko?ci 5 -200 zł, konsole PS3, PSP, doładowania telefonów w wysoko?ci 5 - 100 zł i wiele innych. Kliknij w logo, zarejestruj się i bierz udział w loteriach i zdobywaj masę punktów, które możesz wymienić na wiele nagród.[/center]

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 17 listopada 07, 08:49

Ja grałem w TP i OOT
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
Boryn
Kontaktowanie:

Postautor: Boryn » 17 listopada 07, 08:51

Sorry, źle doczytałem, a w czym Ci się bardziej podoba TP, od OOT?
Obrazek[center]Zapunktuj.pl. Zdobywaj różne nagrody: Przelewy PayPal w wysoko?ci 5 -200 zł, konsole PS3, PSP, doładowania telefonów w wysoko?ci 5 - 100 zł i wiele innych. Kliknij w logo, zarejestruj się i bierz udział w loteriach i zdobywaj masę punktów, które możesz wymienić na wiele nagród.[/center]

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 17 listopada 07, 09:02

TP ma ładniejszą grafikę i koń jest trochę bardziej dopracowany a po zatym OOT jest trudniejszy i bardziej do myślenia a co ma większy świat
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 17 listopada 07, 10:05

ganon pisze:TP ma ładniejszą grafikę i koń jest trochę bardziej dopracowany

Czy grafika jest najważniejsza w grach?

ko1n87
Goron
Goron

Postautor: ko1n87 » 17 listopada 07, 10:07

ja po prostu tyle razy przeszedlem Okaryne ze stala sie dla mnie zbyt uboga fabulowo itd,chociaz bardzo mi sie podoba to majora's mask bardziej mnie sie spodobala gdyz jest bardziej urozmaicona dlatego oceniam nowsze zeldy juz za lepsze :D

a tak a propo..moge dac taki temat :) Zelda:MC vs Zelda Alttp ?

nie wiem czy byl taki?

[ Dodano: Sob 17 Lis, 2007 ]
http://www.youtube.com/watch?v=smCD2LnGWE4

lol?
---
Zbanowany
---

[Mr.M]

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 17 listopada 07, 12:10

i koń jest trochę bardziej dopracowany

Jakbys nie zauwazyl - w TP Epona porusza sie podobnie do jakiegos psa. Tzn., w dziwny sposob podskakuje i, co prawda nogi zginaja jej sie w dobra strone, to jednak w OoT porusza sie lepiej, a przynajmniej takie daje wrazenie. Co prawda, w TP jest naprawde bardziej dopracowana, jest wieksza (bo w OoT jakas taka mala byla... ale moze to dlatego, ze malo urosla przez 7 lat...) i ma ladniejsze siodlo, ale to juz chyba wina postepu w grafice.
Czytalam wiele fanowskich recenzji TP zanim zaczelam grac, i we wszystkich bylo o tym, jak Epona sie zle porusza. Potem zagralam i stwierdzilam, ze maja racje. Ale nie zwraca sie na to uwagi, jak sie jedzie tylko po to zeby gdzies dojechac, a nie przygladac sie roznym miejscom czy nawet naszemu bohaterowi xD

Czy grafika jest najważniejsza w grach?

Z dziwnych powodow niektorzy w gre nie zagraja, bo powiedza: "za brzydka jak na te czasy". Wiec prawdopodobnie jak moja kuzynka sie zainteresuje grami, to jak jej powiem o OoT to pewnie nawet na to nie spojrzy i bedzie sie uganiac za 'relistycznymi' Master Chiefami (wybaczcie, ze tak porownuje, ale tak jakos mi sie skojarzylo xD') czy zolnierzami z Gears of War. Chyba, ze nie bedzie lubic strzelanin, tak jak ja XD

a jeżeli chodzi o TP, to gra nie jest trudna, dodatkowe questy są łatwe

Racja. Jedyne z czym mam problem, to dostarczenie beczki z woda do Gorona w Hyrule, bo mnie Leevery atakuja i niszcza beczke ~~'

Mam wrazenie, ze jeszcze cos chcialam powiedziec, ale najwyrazniej znow zapomnialam. xC

Awatar użytkownika
Kuchar
Goron
Goron

Postautor: Kuchar » 17 listopada 07, 17:58

jeju, klotnia o grafike... przestancie. tu chodzi o wyzsze odczucia duchowe zwiazane z ta gra, przeszedlem OoT 87 razy na rozne sposoby. nie zbieralem serduszek, nie zbieralem nic... (tylko wymagane) zebralem wszystko. gralem polamanym mieczem gorona :D, duzym, Master Swordem, bez tarczy.. bylo ekstra. a w Tp :shock:... nie, to raczej ni dla mnie... nie zaliczam jej do zeldy, dla mni zelda to zelda na n64... :}

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 17 listopada 07, 18:02

Dla mnie to Epona w TP jest lepsza i szybsza ta w OOT jest jakaś wolna
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
Ciemny Link
Kokiri
Kokiri

Postautor: Ciemny Link » 17 listopada 07, 18:34

dla mnie oot jest lepsze. dlaczego ? mam zelde oot na kompie i na n64 i gram w to dalej . bardzo to lubie.
Zelda Oot to jedna z najwspanialszych gier....
;]

johnyu
Goron
Goron

Postautor: johnyu » 17 listopada 07, 18:47

Wg mnie TP jest o niebo lepsza od OoT pod względem klimatu. W OoT się gra, TP się żyje. Głosuję więc na TP.

P.S. Kuchar, to że TP nie przeszedłeś ani razu, a OoT 87, nie oznacza, że TP to nie Zelda. :P
Kuchar's mentor :)

ko1n87
Goron
Goron

Postautor: ko1n87 » 18 listopada 07, 00:37

buAhahaha:) no :wink:
---
Zbanowany
---

[Mr.M]

Awatar użytkownika
Kuchar
Goron
Goron

Postautor: Kuchar » 20 listopada 07, 15:57

e, braciszku. sorcia ale nie mam czasu na granie w TP. ale zaczyna sie sezon na nocki gier :D zima idzie... :D

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 21 listopada 07, 19:28

OoT. Jedna z gier, które zmieniły moje życie. Nic jej nie zastąpi nigdy, zawsze będzie najlepsza.
She's got everything I need, pharmacy keys

Wróć do „O Zeldzie inaczej”