Wpadłem na pomysł aby utworzyć na stronie nowy dział. A mianowicie obrazki logiczne (picross, malowane liczbami) Oczywiście aby nie dbiegać od tematu zeldy będą to obrazki których tematem będzie zelda właśnie.
Czym są obrazki logiczne:
Obrazek logiczny to łamigłówka polegająca na zaczernianiu pól diagramu, zaczernione pola utworzą rysunek. To które pola trzeba zaczernić wskazują liczby obok diagramu. Liczby z lewej strony każdego wiersza określają, ile grup czarnych pól jest w danym rzędzie i ile czarnych pól jest w każdej grupie. Dla przykładu liczby „1,4,2” oznaczają trzy grupy: pierwsza jest złożona z jednego, druga z czterech, a trzecia z dwóch czarnych pól. Wyodrębnienie 3 kolejnych liczb świadczy o tym, że pomiędzy grupami czarnych pól występuje przynajmniej jedno wolne (białe) pole. Analogicznie jest z liczbami u góry diagramu. Źródło Wikipedia
Przykład przed i po rozwiązaniu obrazka.
http://www.wydawnictwologi.pl/przykladol1.gif
Jak rozwiazywać obrazki?
Otwórz ten link
http://www.wydawnictwologi.pl/obrazkilogiczne.php
Na tej stronie kliknij w button tutorial krok po kroku ( niebieski) znajduje się tam super wyjaśnienie jak rozwiązywać obrazki
Obrazków o różnej tematyce jest wiele w sieci ale o tematyce "zeldowej" nie ma w ogóle więc postanowiłem kilka takich obrazków zrobić sam ale żeby dział miał jakieś powodzenie istnienia i sens prosił bym aby kazdy chętny tworzył obrazki w tematyce zelda i sukcesywnie dodawał ponieważ ja sam nie dam rady robić tego na okrągło a jak wiadomo ja takze chciał bym rozwiązywać. Bez sensu było by też żeby w dziale było kilka obrazków a potem dział by istniał nie rozwijany jak jakieś widmo. Czekam na wypowiedzi Wrazie sukcesu stworzę dział poprosze Piotra W i moze uda nam się poszerzyć serwis o coś czego nie ma nigdzie indziej na świecie. Prosze się wypowiadać Tak/Nie i jakies uzasasnienie
Nowy dział na ZC
Moderator: Moderatorzy
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Pomysł na dział dość ciekawy, mógłbym tworzyć - ale przydałoby się więcej chętnych. Obrazki nie zawsze będą symetryczne (wiadomo), nie zawsze każda komórka będzie równa i nie zawsze obrazek będzie dotykał do krawędzi. Zrobiłem jeden i wygląda to > TAK <
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
Super Cieszę się że jest nas już dwóch. Czekam na kolejnych chętnych. Masterlink przy zapisywaniu twojego obrazka na dysk widać nazwę obrazka. Zmień żeby nikt nie wiedział c rozwiązuje. Jezeli robisz ( lub ktokolwiek) kolejne obrazki t może nie dawaj ich tu tylko już może d nowego działu który mam nadzieje powstanie ale do tego trzeba wiuęcej głosów.
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie: