Które Zeldy znacie na pamięć?

W końcu Legend of Zelda to nie tylko gry ;)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Które Zeldy znacie na pamięć?

Postautor: ganon » 18 września 14, 16:08

Zastanawiało mnie to zawsze...

Macie jakieś części Zeldy, które przechodziliście tyle razy, że znacie je na pamięć?

Ja tak mam z OoT, MC i z WW! W MC moim jedynym problemem są zawsze te książki, przed 4 dungeonem! ;)
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
kacperk
VIP
VIP

Postautor: kacperk » 18 września 14, 16:58

Więc tak. WW, ST, PH, OoT. :) Kiedyś najtrudniejsze w WW bylo zdobycie bomb, ST finałowa walka, PH świątynia mutoha a w OoT nie wiem. :D Raczej nic chociaż miałem mały problem z Phantomem Ganonem, świątynią lasu i wody oraz z przejściem Jabu Jabu Belly. A teraz umiem wszystko śpiewająco. Oprócz MQ :lol:
"...That sword! Where did you get that?! Are you... Is it even possible...? ...How could it be?" - Tetra

Awatar użytkownika
Lakitu
Zora
Zora

Postautor: Lakitu » 18 września 14, 18:34

Tylko OoT. I może Twilight Princess bez większych problemów bym sobie w pamięci ukończył. :wink:
Kiedyś próbowałem sobie utrudnić Okarynę i włączyłem po francusku, ale okazało się że dialogi nie są mi do przejścia potrzebne. Swoją drogą fajne nazwy są po francusku, kto odgadnie? Np. l'Arbre Mojo, l'Épée de Légende, Chémin du Peril, Plaine d'Hyrule, Fleuve Zora, Bois Perdus, Temple de l'Ombre? :wink:

Awatar użytkownika
kacperk
VIP
VIP

Postautor: kacperk » 18 września 14, 19:00

Tak? A ja se niemieckie w WW. Praludien- Outset Island, Drakonia- Dragon Roost Island, Tantopia- Forest Haven, Turm der Gotter- Wieża Bogów, Verwusene Bastion- Zapomniana Forteca, Port Monee- Windfall Island. Możliwe że niektóre nazwy źle napisałem.

[ Dodano: 18 Wrzesień 14, 19:01 ]
:)
"...That sword! Where did you get that?! Are you... Is it even possible...? ...How could it be?" - Tetra

Awatar użytkownika
Bombadil
Kokiri
Kokiri

Postautor: Bombadil » 19 września 14, 18:59

Mnie za to każda Zelda potrafi zaskoczyć nawet po kilka razy, bez względu na to, ile razy wcześniej ją wygrałem. Staram się nie grać mechanicznie, lecz wyciągać z Zeld tyle, ile się da, a co za tym idzie, odnosić przeróżne wrażenia.
Nie ukrywam jednak, że zdarzają się sytuacje, w których bezwarunkowo przychodzą mi do głowy pewne rozwiązania, szczególnie jeśli mowa o serii Oracle oraz Link's Awakening :)

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 21 września 14, 10:30

LA. Przeszedłem śmiało ponad sto razy i wiem o niej wszystko. Oracle też znam na pamięć. Natomiast OoT lub TP znam dobrze ale zawsze zacinam się w jednym momencie. Np w OoT ostatnio jak grałem to nie miałem problemu a;le jak włączyłem MQ to się zaciąłem zaraz na początku i dupa. :)
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
Mary1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Mary1517 » 21 września 14, 12:44

W każdą Zeldę grałam przynajmniej raz... ale żeby tak uczciwie znać całą grę na pamięć? Hmm...
Zdecydowanie Ocarina of Time. Grałam w tą grę chyba z milion razy, jadę całą na pamięć bez zatrzymywania... Nawet złote pająki pamiętam gdzie siedzą.
Potem Wind Waker. Nie pamiętam dokładnie gdzie są wszystkie skrzynki w morzu jak chodzi o Triforce Quest, ale poza tym - bez patrzenia na mapę, rach ciach.
Twilight Princess do pewnego stopnia też w sumie, aczkolwiek ona zawsze wydawała mi się dość taka... intuicyjna. Mimo, ze gra jest ogromna i nawet jak gra się w nią zupełnie pierwszy raz, raczej się nie da w niej pogubić.
Minish Cap! Zdecydowanie. Uwielbiam tą grę, grałam bardzo dużo razy. Nie pamiętam gdzie są wszystkie Kinstone ale poza tym zdecydowanie znam na pamięć...
I t chyba wszystko.
Staram się robić na tyle długie przerwy między replayami, żeby jak najmniej właśnie pamiętać z tych gier. Większy fun imo :P
Obrazek

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 21 września 14, 13:51

nokash- wiedziałem że jesteś maniakiem LA ale aż tak dobrze ją znasz? oO
Ile razy ją przeszedłeś?! :D Jak szybko byś przeszedł LA? :)
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
kacperk
VIP
VIP

Postautor: kacperk » 21 września 14, 17:21

Mary1517 pisze:Nawet złote pająki pamiętam gdzie siedzą.
To jesteś niezła! :}

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 21 września 14, 21:33

OoT, WW, LA, MM, TP, ALBW te części mogę przejść z miejsca bez zacięcia się, głównie dlatego, że sporo razy je przeszedłem i pamiętam gdzie iść.

W OoS, OoA, MC, ALTTP czy ST mogę mieć kilka momentów, w których musiałbym się zastanowić nad zagadką lub gdzie iść dalej.
W SS też nie ma możliwości się zaciąć czy zgubić (może poza układanką w ostatniej świątyni). Gra jest liniowa do bólu.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 21 września 14, 22:15

ganon pisze:nokash- wiedziałem że jesteś maniakiem LA ale aż tak dobrze ją znasz? oO
Ile razy ją przeszedłeś?! :D Jak szybko byś przeszedł LA? :)

Ha kolego Nie wiem jakich słów użyć by to opisać. Z zamkniętymi oczami bym ją skończył. Mogę opisać słowami co po kolei itd. Ile czasu? Nie wiem. Czasem jak sobie gram na czas to robie tak ze 4 świątynie za jednym razem i za drugim podejściem kończę. Ale ile czasu to zajmuje ? nie wiem. Z kilka godzin. Może sobie zmierzę czas to i podrzuce Ci tu. Ile razy? Grę znam już jakieś 18 lat i kiedyś grałem w nią non stop. Możesz wierzyć lub nie ale nie skłamię kiedy powiem że setki razy.
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
kacperk
VIP
VIP

Postautor: kacperk » 22 września 14, 13:53

Wiesz co, nokash wierzę ci na słowo. Ja przeszedłem WW tysiąc razy (przesadzam) a do nie dawna dla żartu gram z trzema serduszkami. Jest ciekawie bo zostało mi już tylko znalezienie trójmocy.

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 22 września 14, 17:16

kacperk- ale on naprawdę mógł przejść ją setkę razy!
Twoje mapki do LA są genialne! :)

Hmmm w sumie wrócę sobie do LA bo to świetna gra, jedna z ulubionych na handheldy(choć pod tym względem zawsze będę kochał najbardziej MC)! :)
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 22 września 14, 21:22

ganon pisze:Twoje mapki do LA są genialne!

Dzięki. Były plany żeby do oracli powstały podobne ale jakoś zabrakło czasu.
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
kacperk
VIP
VIP

Postautor: kacperk » 29 września 14, 14:57

Już od dawna nie grałem w nową grę. Wczoraj przeszedłem MQ, trochę się nad tym głowiłem ale udało się. Dwa dni siedziałem w Spirit temple. Ja tam mógłbym zrobić mapki do WW bo studiowałem tyle razy.

Wróć do „O Zeldzie inaczej”