Super Smah Bros Brawl - wszystko ogólem

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 17 stycznia 08, 15:14

Wondercrow pisze:ze w Melee byl facetem

Że WUT?? Od kiedy Sheik to "on". Poza tym czy Sheik w Melee ma męski głoś? - nie.
Sheik ma męską klatę - co z tego - zapominacie o magii?

Pozatym nie zapominajmy o jednym event match'u w melee pt. "Event Match 15: Girl Power". Walczyło się tam z Samus, Peach, Zelda/Sheik... - gdyby Sheik był "on" to tytuł tego match' u byłby bez sensu.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 17 stycznia 08, 15:30

Dobra, mniejsza...
Zelda to Sheik, Sheik to Zelda. A Zelda to kobieta. Ale Sheik to facet, bo w koncu mial byc facetem.
I to, ze nie ma meskiego glosu.. no wlasnie, co z tego? Taka sama odpowiedz. Dlatego nie wiem, czemu ludzie nie moga uwierzyc, ze Sheik moze byc NIM, skoro Zelda uzyla Trojmocy... ~~'
(no, glos o niczym nie swiadczy, ale budowa ciala chyba tak, prawda?)

Tak, teraz bedziemy sie klocic o plec Sheika... No nie. Tego tylko brakowalo ~.~' I tak nie zmieni to tego, ze w Brawlu oficjalnie jest kobieta.

Chyba powinnismy wrocic do tematu i skonczyc rozmowe o Sheik/u. Bo to sensu nie ma, a moglibysmy tak gadac w nieskonczonosc wymieniajac dowody i plesc rozne glupoty.

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 17 stycznia 08, 16:22

Nie kłócimy się tylko spójrzmy na fakty. Nawet opis fugurki Sheika z Melee mówi że Sheik jest... :wink:

Dobra koniec rozmów o Sheiku.

:arrow: Mam propozycję co do kolorów niektórych postaci: :P
Link - jego "stary" kostium czyli taki jak z OoT czy SoulCalibur 2 (skoro Zelda dostała swój klasyczny kolor to czemu nie Link?)
Mario - kolor jako Shadow Mario (postać z Super Mario Sunshine)

Musiałem to napisać. :P
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 17 stycznia 08, 20:45

Jeszcze o Sheik...
Jezuu. Jak się cieszę. Płeć Sheik jest byłaby mi obojętna, gdyby nie chore, yaoiowe twory wypuszczane przez fanki-"zOMG LINK X SHEIK X DARK YAOI!!!!!111 HOT HOT HOT!!!!111. Jeśli są jakieś twory fanowskie, których SZCZERZE nienawidzę, to będą te bezsensowne i głupie yaoi(shonen-ai)/yuri(shojo-ai).
Nie wiem, co w tym takiego i nie chcę wiedzieć :shock:
Bez urazy dla fanek yaoi , bo nie ma to być flejmerska zaczepka.
Jak się cieszę,że Sheik będzie w Smashu ;3

A co do jej płci w Mele...
"239: Sheik [The Legend of Zelda: Ocarina of Time]
[11/98]
"This is Zelda's alter ego. Using a variation of
the name of the ancient Sheikah tribe, she
appears before Link and teaches him melodies
instrumental to his success. It's believed
that she's not just a quick-change artist, but
rather that she is able to instantaneously
alter her clothing and her eye and skin color by
using her magical skills."

240: Sheik [B: Needle Storm]
[Smash B: Chain]
"Strategically switching between Zelda and Sheik
is key. Compared to her Zelda form, Sheik is
nimble and has gorgeous moves, but she lacks a
strong knockout attack. The number of needles
thrown in Needle Storm is based on how long
you hold the B Button before releasing it.
Use the Control Stick to wave the Chain
after brandishing it."
Opisy Trophy.Nigdzie nie ma "He". Pierwszy opis rozwiązuje sprawę i wyjaśnia całkowicie :wink: Taka różnica, że Brawlowy Sheik nie wygląda męsko, a Melee Sheik zmienia się w faceta.

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 17 stycznia 08, 21:12

Lol. Tak se wlasnie mysle... ze nie wazne, co sie powie, to na jedno wychodzi XD Tzn., Sheik jest kobieta, jako, ze to Zelda, ale to jest jej 'meskie' przebranie... Hmh...
Szczerze mowiac, to ja nie rozumiem 'yaoicowego' pairingu 'Link x Sheik', mimo ze dalej mowie o Sheiku jak o nim (oprocz tej w Brawlu, oczywiscie... zaczynam ja lubic bardziej od jej poprzednika o.O' ), to jednak to, ze jest Zeldą sie nie zmieni (no, moze w moim fanficu, ale to dluuuuuga historia xD )... Chyba, ze ktos sobie obral taka strategie, jak ja w moim wczesniej wymienionym ffie.

Znow mam wrazenie, ze chcialam co powiedziec. Chyba usze sobie wszescniej zapisywac wszystko, a potem tylko rozwijac mysli x'D

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 17 stycznia 08, 22:58

Widzę, że Sheikowego tematu nie można zakończyć ;)
Ostatnie słówka ode mnie na ten temat:
Ja zawsze myślałem, że Sheik to facet. Jak pierwszy raz grałem w OoT i nie miałem pojęcia, że to w rzeczywistości Zelda (to jak nie wiedzieć, kto jest ojcem Luke'a Skywalkera przed oglądaniem Star Wars, LOL) to wydawał mi się stuprocentowym facetem. Jakiś czas potem przeczytałem mangę OoT, przez co wciąż utrzymywałem się w tym twierdzeniu.
I wciąż to czynię - dla mnie Zelda w OoT zmienia się w Sheika - mężczyznę, niech sobie Smash Brosy mówią, co chcą :P

Omg, właśnie coś sobie przypomniałem. Czy w OoT Ruto przypadkiem nie nazwała Sheika "młodzieńcem"? Ja grałem tylko w polską wersję na emulatorze, nie wiem, jak było w oryginale. "Young man"? Jeśli tak, to mamy coś jakby dowód :P
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 17 stycznia 08, 23:19

Wertyp pisze:Czy w OoT Ruto przypadkiem nie nazwała Sheika "młodzieńcem"? Ja grałem tylko w polską wersję na emulatorze, nie wiem, jak było w oryginale. "Young man"?

Niestety nie pamiętam ;P Ale nawet może mówić sobie do Sheika "What's up, Doc?" i tak to nic nie zmieni. ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 18 stycznia 08, 12:50

Co do Ruto: żaden dowód. Czy, brzydko mówiąc-zaglądała Sheikowi pod ubranie? Nie. Oceniała go na podstawie powierzchowności-Sheik wygląda na mężczyznę, ale niekoniecznie nim jest.To tak jakby jakiegoś emo boja nazwać dziewczyną...może na nią wyglądać, ale nie znaczy,że nią jest xD
Natomiast Sheiki smashowe to zawsze kobiety :)

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 18 stycznia 08, 13:57

Cóż, Ruto to faktycznie żaden dowód :P
Jedno jest pewne - W OoT Zelda używa magii Trójmocy, by zmienić postać. Wiadomo, że zmienia się całkowicie, przecież nie ukrywa sukni pod tym ciasnym wdziankiem xD
Wystarczy porównać oczy (oko?) Sheika i Zeldy - jest różnica ;)
Dobra, ja się z tematu Sheika i Zeldy już raczej wyłączam ;)

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 18 stycznia 08, 14:10

Wiemy napewno, że Zelda "cośtam" sobie magicznie pozmieniała, nie wiemy jednak, czy.....wszystko ^^"
Tak czy siak, super ze Sheik bedzie w Brawlu. Przeciez to moja pierwsza, dziecieca fascynacja (jak myslalam, ze to chlopak)! :D

Awatar użytkownika
Bijman
Goron
Goron
Kontaktowanie:

Postautor: Bijman » 21 stycznia 08, 16:10

http://n-europe.com/news.php?nid=11426

Mamy potwierdzone, że Jigglypuff i Ness wrócą oraz Lucario będzie nową grywalną postacią. :D

Spójrzcie na ikonki postaci w prawym dolnym rogu obrazka.

+ filmik pokazujący to: http://www.youtube.com/watch?v=pfb2l-iYlRo
Metroid Depths:
Obrazek

Moja Galeria:
http://bijman.deviantart.com

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 21 stycznia 08, 17:56

Jigglypuff - jak dotąd chyba najbardziej bezużyteczna postać :P Mam nadzieję, że to zmienią.
Lucario? Tego ktosia/cosia nie znam :P

Awatar użytkownika
Mada12
Demon King Malladus
Demon King Malladus
Kontaktowanie:

Postautor: Mada12 » 21 stycznia 08, 18:15

Lucario to pok typu walka/stal z PKMN Diamond/Pearl. Wystepowal tez w 8 filmie kinowym (oczywiscie pokemonowym ><).
Wertyp, zgadzam sie z toba, i niech nie dodawaja Pichu. Po co komu postac, ktora sama sobie dodaje procenty?
Czekam na potwierdzenie Mew2 :D
Wchodziliscie dzis na strone DOJO? Zeldy ultra smash jest light arrow jak z TP w finalowej walce ^^

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 21 stycznia 08, 18:19

Lucario to pokemon typ Walka/Stal - idealnie pasuje do SSB nie ma co... Dajcie Mewtwo w końcu potęga umysłu jest silniejsza niż potęga pięści :D

EDIT:
Widzę że Mada mnie ubiegł ;P
Obrazek

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 21 stycznia 08, 18:55

A ja kiedys myslalam ze Lucario to legenda xO Anyways, fajnie, ze jest. Ale Pichu to nie wiem po co. Skoro jest Pikachu to poko jego preevolka?

Wróć do „Super Smash Bros.Brawl (Nintendo Wii)”