Legend of Zelda: Spirit Tracks

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 23 listopada 09, 06:07

Karn pisze:najwyraźniej to gamestation.co.uk wysyła limitowaną edycję tym, którzy zamówią pre-ordera (kosztuje prawie 30 funtów). jeszcze nie wiem na 100% ale posprawdzam i jak się czegoś dowiem to dam znać

Znalazłem podobne info ale limited na gamestation.co.uk kosztuje 39.99 czyli przeliczając na PLN to jeszcze da się przełknąć.
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
Karn
VIP
VIP

Postautor: Karn » 23 listopada 09, 09:43

:shock: ja znalazłem tylko pre-ordera zwykłej wersji, co kosztuje 28 funtów i czytałem, że limited dostaną po prostu ci, co zamówią grę wystarczająco wcześnie

Awatar użytkownika
Mada12
Demon King Malladus
Demon King Malladus
Kontaktowanie:

Postautor: Mada12 » 25 listopada 09, 17:24

Brytyjski trailerek pokazujacy troszke wiecej z gonintendo

http://www.gonintendo.com/viewstory.php?id=105481

i cytacik

"Right now we have just completed Spirit Tracks, [and] I am in the mindset that we have created the most enjoyable Zelda game ever." - Eiji Aonuma

Gdzies tez wpadlem na wytlumaczenie Eiji Aonuma chyba to bylo, czemu ten pociag. Jak w PH byl statek (przemieszczanie po wodzie), to w ST lokomotywa (przemieszczanie po ladzie). No zesmy na to nie wpadli, nie?

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 25 listopada 09, 17:47

A co jeśli tory znajdują się na wodzie lub prowadzą przez dno oceanu tak jak to widać na trailerach? ; )
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Mary1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Mary1517 » 28 listopada 09, 18:35

MasterLink pisze:A co jeśli tory znajdują się na wodzie lub prowadzą przez dno oceanu tak jak to widać na trailerach? ; )

No to ja się zastanawiam, jak Link będzie oddychał pod wodą i dziwne, że mu kotła w lokomotywie nie zaleje :42
ale przyznam się, jak zobaczyłam ten moment w reklamie (z tą jadą pod wodą) to jeszcze bardziej nabrałam ochoty zagrać w tę gre xD
Obrazek

Awatar użytkownika
Kruppol
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Kruppol » 29 listopada 09, 07:56

Czytałem to i owo: W każdej części TLOZ, Zelda była porywana(lub po prostu jej nie było) ale w ST nas miło zaskoczyli! Tym razem Zelda będzie nam towarzyszyć w naszej przygodzie. Dzięki jej umiejętnościom będzie można przejąć kontrole nad wielkimi zbrojami znanymi jako Phantom. Zelda również będzie uczestniczyć w przejażdżkach koleją oferując jej mądrość która pomoże odkryć nowe tereny, przedmioty, i inne rzeczy.

Drużyna Zeldy i Linka może być ciekawa bo kto wie, może dowiemy się coś więcej o Zeldzie?

To cytat mojego posta z pewnego bloga który prowadzę z Toon'em a i dla pewności źródło: http://www.nintendo.com/whatsnew/detail ... Fwvo7n1Axn

Przetłumaczyłem co umiałem a więc. To może coś niewidzialnego w stylu Miłość Nayru z OoT nas otaczało i to nas chroniło przed uduszeniem się bądź zalaniem "ciufci"
Obrazek
FALCON PAWNCH!

brelok

Postautor: brelok » 29 listopada 09, 21:34

A mnie ciekawi, czemu empik ma w ofercie Zelde ST, a juz przed premierą pisze, że produkt niedostępny. Znaczy były takie przypadki w empik'u (np. a AC II), więc to jescze nic takiego, ale dużo ciekawsze jest to, skąd empik wziął info, że Stadlbauer wydaje grę w Polsce(niby są wydawcą BIG N u nas, ale oni to jakoś olewają wszystko) i dołączy do niej polską instrukcję. Znaczy PH chyba też miała polską instrukcję, która pożal się Boże, była jaka była(to podobno było w formacie ściągi na lekcję). Może napiszemy e-maila do Stadlbauer, bo oni nas tak olewają, że nic pewnie nie powiedzą. Chyba, żeby wysłać jeszcze e-maila do empik'a?
http://www.empik.com/legend-of-zelda-sp ... 32350174,p

Awatar użytkownika
Mada12
Demon King Malladus
Demon King Malladus
Kontaktowanie:

Postautor: Mada12 » 30 listopada 09, 15:55

Chcialbym zauwazyc, iz w trailerze dzisiejszego newsa Mary widac...
.
.
.

NOWEGO SWORDA!

Raczej to nie Master czy Phantom... nazwalbym SPIRIT SWORD! Kto nie zauwazyl, to ostatni trailer, pierwsze sekundy. Trudno zobaczyc go w calosci. Wyglada jak ten orzelek z triforcem, ktorego widac na poczatku. No takiego spoilera w trailerach to ja nigdy nie widzialem...

Awatar użytkownika
Mary1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Mary1517 » 30 listopada 09, 16:20

Tak tak, to w tej reklamie zaraz na początku. Zauważyłam to też ostatnio :D to nie jest miecz z phantom hourglass bo jak zrobiłam parę screenów to wyraźnie widać, że rękojeść jest inna (czy jak to sie tam nazywa xD), a Master Sword odpada z innej przyczyny: ST dzieje się 100 lat po PH; PH dzieje się zaraz po WW; Master Sword został w zalanym hyrule i pewnie mimo iż upłynęło sto lat, ciągle jeszcze siedzi w czaszce Ganondorfa. Czyli że mamy nowy "boski miecz" w serii ^^. A to by było trzecie konkretne ostrze w serii: Master Sword, Four Sword i Spirit Sword (no to Mada już dla nas nazwe kodową wymyślił ^^)
Obrazek

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 30 listopada 09, 16:21

No dosyć ciekawy mieczyk. Mógłbym powiedzieć że troche oryginalny zważając na kolorystyke.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mada12
Demon King Malladus
Demon King Malladus
Kontaktowanie:

Postautor: Mada12 » 30 listopada 09, 16:37

Mary1517 pisze:A to by było trzecie konkretne ostrze w serii: Master Sword, Four Sword i Spirit Sword

To bylby piaty glowny miecz, bo mamy:
Magical Sword z LoZ (choc mowia ze to raczej
Master Sword z LotP, OoT, OoA/OoS, WW, TP, Wii
Four Sword FS, FSA, MC
Phantom Sword PH
Spirit Sword Spirit Track

Zapomniane swordy
Fierce Deity Sword MM (choc tam i Great Fairy's Sword warty uwagi)
Seashell Sword LA (w sumie podobny do Mastera http://www.zeldawiki.org/Swords_of_Link%27s_Awakening )
Golden Sword LotP 3lv Mastera najsilniejszy
Biggoron's Sword OoT, OoA/OoS wogole silniejszy od Mastera
Pikori Sword (podobny do Mastera) --> Withe Sword (MC i LoZ tez!) -->Four Sword ciekawa sprawa

Mozna poczytac tu http://www.zeldawiki.org/Sword

Awatar użytkownika
Mary1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Mary1517 » 30 listopada 09, 17:44

no tak Mada, ale właśnie, te wszystkie Magical Sword, Phantom Sword itp itd, to były miecze okazjonalne na jedną gre. Ten Spirit Sword może się okazać czymś, na miarę Master Sworda, bo jest zrobiony specjalnie po to (tak przypuszczam) by załatwić tego złego (nie wiem jak sie ten zły w ST nazywa), to jest nowe Hyrule i z tego może sie powlec nowa seria Zeld. Majora, Veran, Onox, Bellum - oni już nie wrócą, tych światów skąd pochodzili teoretycznie nie ma czy tam sobie są w jakiś równoległych rzeczywistościach, a Ganon, Vati i ten... Mr. Zły, oni będą "zawsze" i będą ciągle i ciągle powracać i Master Sword, Four Sword i Spirit Sword będą istniały tak długo, aż będą istnieli ci źli.
Tak... mi się wydaje przynajmniej >_<
Obrazek

Awatar użytkownika
Mada12
Demon King Malladus
Demon King Malladus
Kontaktowanie:

Postautor: Mada12 » 30 listopada 09, 17:55

Moze ten Spirt Sword bedzie raczej Magical Sword? Mapa ST jest podobna w 90% do LoZ...
http://www.gonintendo.com/viewstory.php?id=103407

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 30 listopada 09, 18:14

Mary1517 pisze:Master Sword został w zalanym hyrule i pewnie mimo iż upłynęło sto lat, ciągle jeszcze siedzi w czaszce Ganondorfa

A to ciekawe bo Ganondorf w Spirit Traks jest pod postacią pociągu
http://img267.imageshack.us/img267/5329/ganontrain.png

Ten "Spirt Sword" będzie pewnie odpowiednikiem Phantom Sword z Phantom Hourglass i nie będzie się niczym różnić prócz wyglądu.
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Mary1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Mary1517 » 30 listopada 09, 18:17

Mada12 pisze:Moze ten Spirt Sword bedzie raczej Magical Sword? Mapa ST jest podobna w 90% do LoZ...
http://www.gonintendo.com/viewstory.php?id=103407

Nigdy nic nie wiadomo :o wszystko jest możliwe.

MasterLink:
To nie Ganondorf tylko Malladus. Zostało potwierdzone w niejednym artykule (chyba w Nintendo Power nawet), że oni może i są jakoś do siebie podobni, ale Ganon i Malladus to dwie różne istoty, to nie jest to samo.
Obrazek

Wróć do „Legend of Zelda: Spirit Tracks”