Legend of Zelda: Skyward Sword
Moderator: Moderatorzy
Legend of Zelda: Skyward Sword
Tak. Nie mylicie się. To nowa Zelda na Wii. Tym czasem nie ma wielu informacji na jej temat więc pomówimy tu o tym co byście chcieli w niej zobaczyć i o najnowszych informacjach o niej.Na początek Art.
ART
Teraz wy mówicie o najnowszych informacjach i jak ta gra się dla was zapowiada.Dla mnie oczywiście znakomicie.
Zaczynamy temat.
Proszę PiotraW o zrobienie nowego działu i tam wrzucenie tego tematu.
ART
Teraz wy mówicie o najnowszych informacjach i jak ta gra się dla was zapowiada.Dla mnie oczywiście znakomicie.
Zaczynamy temat.
Proszę PiotraW o zrobienie nowego działu i tam wrzucenie tego tematu.
Ostatnio zmieniony 4 września 10, 21:17 przez ganon, łącznie zmieniany 2 razy.
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"
Shigeru Miyamoto
- Mada12
- Demon King Malladus
- Kontaktowanie:
Link bez Mater Sworda na artcie? Ha! Tuz przed wami
Szykuje sie gra w chronologii przed Ocarina :] (prawdopodobnie, bo moze MS nagle ozyl...)
i jeszcze filmik z teoria co do gry http://www.youtube.com/watch?v=IDXWEwDVMpk
Szykuje sie gra w chronologii przed Ocarina :] (prawdopodobnie, bo moze MS nagle ozyl...)
i jeszcze filmik z teoria co do gry http://www.youtube.com/watch?v=IDXWEwDVMpk
Moja galeryja --> http://mada12.deviantart.com
-
- Zora
Gdy sobię myślę, że ona jest mieczem i się w miecz przemienia, to jedyne, co mi się na język ciśnie to...
SOUL EATER!!!
(uwielbiam to anime P: )
Narazie nie wiem co o tym myśleć. Nie jestem zbyt podekscytowana tym tytułem. Jednak to dziewczę bardzo mnie interesuje i chcę się o niej dowiedzieć jak najwięcej (poza tym, bardzo podoba mi się jej design bazowany i na Fairy Queen i na Master Swordzie [tak, Wond, teraz powiedz coś, czego nie wiemy]).
Poczekam aż będzie wiadomo coś więcej, jak wyjdzie trailer i zobaczy się jak to wygląda w praktyce. W tedy może wyrobię sobię jakąś początkową opinię.
Chyba, że z pewnych powodów (np. Ganondorf?) Master Sword się "przebudzi". Albo była po prostu zaklęta i nie mogła przybrać 'ludzkiej' postaci. Albo coś.
Śmiesznie będzie, jeśli się okaże, że wszystkie nasze przypuszczenia są błędne XD
Pewnie jak ludzie z Nintendo czytają takie teorie w necie, to się ze śmiechu zwijają, hahaha...
SOUL EATER!!!
(uwielbiam to anime P: )
Narazie nie wiem co o tym myśleć. Nie jestem zbyt podekscytowana tym tytułem. Jednak to dziewczę bardzo mnie interesuje i chcę się o niej dowiedzieć jak najwięcej (poza tym, bardzo podoba mi się jej design bazowany i na Fairy Queen i na Master Swordzie [tak, Wond, teraz powiedz coś, czego nie wiemy]).
Poczekam aż będzie wiadomo coś więcej, jak wyjdzie trailer i zobaczy się jak to wygląda w praktyce. W tedy może wyrobię sobię jakąś początkową opinię.
Chyba, że z pewnych powodów (np. Ganondorf?) Master Sword się "przebudzi". Albo była po prostu zaklęta i nie mogła przybrać 'ludzkiej' postaci. Albo coś.
Śmiesznie będzie, jeśli się okaże, że wszystkie nasze przypuszczenia są błędne XD
Pewnie jak ludzie z Nintendo czytają takie teorie w necie, to się ze śmiechu zwijają, hahaha...
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Mi się zdaje, że jest zupełnie odwrotnie tz. nogi tej postaci są ostrzem ;J Nie wykluczone że może być na odwrót.
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
Wiem, że dużo czasu minie zanim gra zostanie wydana, ale już się nie mogę doczekać Ciekawe jaka będzie rola dziewczęcia - ducha miecza w grze... Może będzie pomagać w podobny sposób co Navi albo Midna... A może będzie służyć jako broń, tylko jak miałoby to wyglądać, w jaki sposób by się to odbywało. Poza tym Link wyglada nieco innaczej, tak jak mówiono wcześniej - jest jakby starszy. Pozostaje czekać do najbliższego Tokio Game Show pod koniec września, może coś więcej zostanie ujawnione.
Wondercrow pisze:SOUL EATER!!
Jak zobaczyłem ten plakat dokładnie przyszła mi do głowy ta sama myśl, niecałe 2 tyg. temu skończyłem oglądać to anime.
pablo_jar pisze:A może będzie służyć jako broń, tylko jak miałoby to wyglądać, w jaki sposób by się to odbywało
Pisząc ten post widze 2 możliwości, 1. obejrzyj "Soul Eater", 2. "Bleach"- ten "duch" bedzię uczył Linka w czasie przygody jak posługiwać się MS.
- starfoch
- Zora
- Kontaktowanie:
MasterLink pisze:Mi się zdaje, że jest zupełnie odwrotnie tz. nogi tej postaci są ostrzem ;J Nie wykluczone że może być na odwrót.
Raczej jest na odwrót.
Ponieważ nakrycie głowy wyraźnie sugeruje czubek ostrza miecza, a wzory na nogach przypominają te na rękojeści.
Pewnie gdy "to coś" będzie zmieniać się w miecz to rozłoży szeroko ramiona i po prostu stanie się bronią.
Może będą miejsca w grze gdzie będziemy kierować samym mieczem w ludzkiej formie i wejdziemy tam gdzie Link się nie zmieści?
Znalazłem Słowa o Nowej Zeldzie na Wii.
Niestety nie umiem Anglika więc ich nie przetłumaczę ale ten kto umie Anglika mógł by to przetłumaczyć na Polski i wrzucić do tego tematu żeby wszyscy to mogli czytać.
Untitled Wii game (Wii: 2010)
Promo artwork from E3 2009.
In April 2008, Miyamoto stated that "the Zelda team is forming again to work on new games".[48] Miyamoto clarified in July that the Zelda team has been working on a new Zelda game for the Wii.[49] Issue 37 of the British Official Nintendo Magazine points out that "the teams [are] still in the planning stages" and that "we wouldn't expect to see or hear anything more until the E3 event next summer at the earliest" and that "even that may be optimistic". The magazine says that "we WILL know something in 2009 [about the title]".[50] However, a title for the new game was not announced at E3 2009, though limited information was given: the new Zelda game would appear in 2010 at the earliest, and would perhaps use Wii MotionPlus. New concept art for the game shows an adult Link standing back to back with a figure wearing a blue hooded robe. Another notable point about the picture is that Link isn't holding a sword. Shigeru Miyamoto pointed this out during an interview, but when he was asked if Link was going to lose his Master Sword, he laughed and said he couldn't say anything yet. Miyamoto specifically explained that the team was still experimenting with different gameplay and dungeon designs, and prefered to spend time focusing on the game instead of creating a demo or video to show.[51]
The creators maintain that the series has a set timeline, however due to debates over the available information the timeline continues to be disputed. Miyamoto stated in a 2003 interview that there is a master document detailing the timeline.[52] Eiji Aonuma has also stated in a July 2007 video interview that there is such a document on his PC, and that this document is considered confidential.[53] According to this interview, development of a Zelda title can commence without the team knowing in advance where exactly the title will fit into the timeline; but by the time the title is finished, its placement in the timeline will be determined.
PS:POST 300
Niestety nie umiem Anglika więc ich nie przetłumaczę ale ten kto umie Anglika mógł by to przetłumaczyć na Polski i wrzucić do tego tematu żeby wszyscy to mogli czytać.
Untitled Wii game (Wii: 2010)
Promo artwork from E3 2009.
In April 2008, Miyamoto stated that "the Zelda team is forming again to work on new games".[48] Miyamoto clarified in July that the Zelda team has been working on a new Zelda game for the Wii.[49] Issue 37 of the British Official Nintendo Magazine points out that "the teams [are] still in the planning stages" and that "we wouldn't expect to see or hear anything more until the E3 event next summer at the earliest" and that "even that may be optimistic". The magazine says that "we WILL know something in 2009 [about the title]".[50] However, a title for the new game was not announced at E3 2009, though limited information was given: the new Zelda game would appear in 2010 at the earliest, and would perhaps use Wii MotionPlus. New concept art for the game shows an adult Link standing back to back with a figure wearing a blue hooded robe. Another notable point about the picture is that Link isn't holding a sword. Shigeru Miyamoto pointed this out during an interview, but when he was asked if Link was going to lose his Master Sword, he laughed and said he couldn't say anything yet. Miyamoto specifically explained that the team was still experimenting with different gameplay and dungeon designs, and prefered to spend time focusing on the game instead of creating a demo or video to show.[51]
The creators maintain that the series has a set timeline, however due to debates over the available information the timeline continues to be disputed. Miyamoto stated in a 2003 interview that there is a master document detailing the timeline.[52] Eiji Aonuma has also stated in a July 2007 video interview that there is such a document on his PC, and that this document is considered confidential.[53] According to this interview, development of a Zelda title can commence without the team knowing in advance where exactly the title will fit into the timeline; but by the time the title is finished, its placement in the timeline will be determined.
PS:POST 300
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"
Shigeru Miyamoto
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Trochę spóźnione te przypuszczenia, wiadomo o nich od wczoraj.
Może dadzą możliwość up-grade'owania miecza
@ganon:
http://translate.google.com/translate_t#
będzie trochę na poziomie kalego ale da się czytać
Może dadzą możliwość up-grade'owania miecza
@ganon:
http://translate.google.com/translate_t#
będzie trochę na poziomie kalego ale da się czytać
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
- Mada12
- Demon King Malladus
- Kontaktowanie:
http://www.youtube.com/watch?v=H0OzM4Hm ... r_embedded
Podobno na obrazu widac Ganona, w sumie sie z tym zgadazm, to takie jasne cos w lewym gornym rogu. Tylko nie widze Gorona...
Wogole ten niby Master Sword dziewczynka jest podobna do wrozki z Wysp Matki i Dziecka z WW, tez chyba miala taka fikusna czapeczke/wloski, nie?
http://www.youtube.com/watch?v=Yaq2qgNICCM
Tycke podobne, i te oczy...
Podobno na obrazu widac Ganona, w sumie sie z tym zgadazm, to takie jasne cos w lewym gornym rogu. Tylko nie widze Gorona...
Wogole ten niby Master Sword dziewczynka jest podobna do wrozki z Wysp Matki i Dziecka z WW, tez chyba miala taka fikusna czapeczke/wloski, nie?
http://www.youtube.com/watch?v=Yaq2qgNICCM
Tycke podobne, i te oczy...
-
- Zora
Mówiłam o tym.
Wydaje mi się, że skoro wróżki to rodzaj takich świętych stworzeń po boginiach, to i Master Sword jest taka "święta" (naciągane? XD)
Co jak co, ale to z tym Ganonem i Goronem to już napewno naciągane... Ten obrazek jest dość prosty, oprócz dziewczyny, twarzy Linka (która wcale nie wygląda jakoś bardziej poważnie imo) i kilku skał, wszystko jest dość rozmyte i niestaranne... Myślę, że oni mogą ten obrazek jeszcze dopracować.
Ktoś zauważył, że Link wygląda jakby nie miał kilku palców w prawej ręce? P:
- Mada12
- Demon King Malladus
- Kontaktowanie:
@Wonder, nie zauwazylem, ze juz o tym mowilas... -_-''
A kto zauwayl bez ogladania podanego wczesniej filmiku, ze Link trzyma tarcze w lewej a nie prawej rece?
A kto zauwayl bez ogladania podanego wczesniej filmiku, ze Link trzyma tarcze w lewej a nie prawej rece?
-
- Zora
@Wonder, nie zauwazylem, ze juz o tym mowilas... -_-''
Tym razem wybaczę.... P:
To nic, zdarza się.
Gdyby ktoś na DeviantArcie tego nie wypomniał, nie zauważyłabym (durna wymówka: jak większość kobiet mam problemy z rozpoznawaniem stron).
Zapewne na potrzeby Wii znów będzie praworęczny, jak w Wii!TP. Hmmh /: Nie podoba mi się to trochę, bo Link był właśnie "specjalny" poprzez leworęczność (bo mało jest leworęcznych ludzi). Chyba, że ten "brak palców" ma znaczenie i Link nie może tej ręki po prostu używać (to nie ma sensu......... XD)
Wróć do „Legend of Zelda: Skyward Sword”