Zawody trochę lamerskie owszem, ale to może dlatego, że słońce ostatnio za bardzo przygrzało mi w główkę i mam takie dziwne pomysły xD
Trochę głupio, żebym ja jako organizator zawodów sama brała w nich udział... ale mimo wszystko przedstawię wam swoją teorię:
W Japońskiej instrukcji do Triforce of Gods (naszego Link to the Past) jast fajny opis powstania Master Sworda - mowa tam o tym, że Hylianie mają długie uszy i mogli słyszeć dzięki temu wołanie bogiń. Ale nie bezpośrednio. Boginie do komunikacji z Hylianami używali Wyroczni które zsyłały w swoim imieniu. Jedna taka wyrocznia kiedyś przyszła do Hyrule i nakazała Hylianom wykuć miecz który zostanie pobłogosławiony przez Boginie. Ten miecz to własnie Master Sword. moja teoria więc wygląda tak: Adelle - dziewczynka z artu - to właśnie ta wyrocznia która przyszła z posłaństwem w sprawie miecza do Hylian, a Hylianie potraktowali ją jako swojego rodzaju inspiracje dla Master Sworda i wykuli go na jej podobieństwo. Fabuła gry pewnie będzie polegała na tym by Link pomógł Adelle wykonać swoją misje bo jakaś zła moc z piekieł (Vaati? Malladus?) chce ją powstrzymać by miecz nie został wykuty. Tak więc Adelle nie jest master swordem i nie jest królową wróżek, tylko wyrocznią od Bogiń na której podobieństwo wykuto miecz, dlatego master Sword jest do niej podobny.
No, to czekam na wasze propozycje i niech wygra najbliższa prawdzie!
Może niektóre co sie tu pojawią będą taj za**biste, że nadadzą się do zrobienia naszej własnej, Zelda Centralowskiej Fan-Zelda-gry xD
EDIT: Rozstrzygnięcie po premierze gry, nie po E3, a teoria ma dotyczyć konkretnego pytania "Kim jest dziewczynka z artu i jaka będzie jej rola w grze".
Dla ułatwienia: jak ktoś ma swoją teorie to może ją napisze po 15 Czerwca, wtedy o grze będzie już nieco więcej wiadomo, łatwiej będzie wam trafić i (może nawet) wygrać. ALE każdy może przedstawić tylko jedną teorię.
Zbiór teorii zostanie zamknięty na jeden pełny miesiąc przed premierą gry (na te 30 dni topic będzie zamknięty) rozstrzygnięcie dokona się od 7 do 14 dni po premierze.
O niejasności: pytać.
Zapraszam do udziału, Zelda to fajny temat do "filozofowania". Masa boardów o Zeldach ociekają tego typu rzeczami.
NIE KOMENTUJEMY TEORII INNYCH nawet jeśli całkowicie sie z nimi nie zgadzamy i wydają się nam głupie, ale prosze też nie robić sobie przysłowiowych jaj i nie pisać głupot z kosmosu