Legend of Zelda: Skyward Sword

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 27 sierpnia 11, 23:46

Zeldy na NDS były bardzo słabe.Nic nie wnosiły do serii-ba, nawet cofnęły ją w rozwoju!!!Przecież jak można było usunąć ćwiartki serca i zrobić Heart Container(tak jak w Zelda I na NESa). W dodatku Link wygląda gorzej niż te kilka pikseli z TLOZ.I jeszcze te dungeony(w każdym ta sama muzyka-dokładnie jak w Zelda I). Dodatkowo są one tak trudne że nawet niemowlak by sobie dał z nimi radę. ;) PH i SY były co najmniej dużo gorsze od TLOZ.Mam nadzieję że SS będzie bardzo dobrą grą i swą ,,zajebistością'' dorównają przynajmniej TP lub WW.Raczej nie liczę na pobicie MM lub OoT. :D
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 28 sierpnia 11, 10:10

Czy tylko ja nie mam takiego złego zdania o Zeldach na NDSa? PH uwielbiam - ćwiartek serca mi straszliwie nie brakowało, ale użyciem ekranu dotykowego i mikrofonu byłem zachwycony. Oraz niektórymi zagadkami - np ta z odbiciem pieczątki, z jednego ekranu na drugi :) Dopiero z ST jest gorzej - jest to chyba jedyna Zelda w którą zacząłem grać i nie skończyłem.
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 28 sierpnia 11, 13:03

Wertyp-Zeldy na NDS miały swoje plusy i minusy.Niestety te malutkie plusiki są zwykle przykrywane przez minusy.Oczywiście możesz mieć swoje zdanie. ;)
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
starfoch
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: starfoch » 28 sierpnia 11, 14:19

To each his own. Odnośnie Skyward Sword, to mam przeczucie, że to będzie jedna z tych Zeld, które podejdą mi na maxa. Obym się nie zawiódł.

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 28 sierpnia 11, 15:42

Lubię PH ale po latach wyszło że jednak wiele w niej brakuje. ST naprawiło kilka błędów PH, przyniosło również kilka nowych wad np. pociąg, na którym spędzamy za dużo czasu gry i poruszamy się tam gdzie drogę wyznaczyli nam autorzy. A oni sami widać nie wpadli na ten jakże trudny pomysł żeby przyśpieszyć pociąg lub dać taką możliwość.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 28 sierpnia 11, 19:55

MasterLink pisze:Najnowsze Zeldy z DS’a albo kopiowały rozwiązania z WW albo czerpały garściami ze wcześniejszych Zeld 2D.

Wg mnie, nie tylko zeldy nds. Tak jak wspomniałem wcześniej - byłem po prostu w szoku "odkrywając" te stare zeldy.
MasterLink pisze:Przy okazji Aonuma wspomniał w jednym z wywiadów że gdyby miał środki z chęcią ujrzałby film LoZ. To niestety mało prawdopodobne bo musieliby wyłożyć kilkaset milionów żeby ten film coś sobą reprezentował.

Kilkaset milionów? Człowieku, w co tyle kasy władować? Chyba cały film byłby jako animacja z wpizduniesamowitymi efektami.
MasterLink pisze:A zrobienie taniego filmu na licencji już na starcie go skreśla, bo wyszedłby z tego kicz i tandeta. Filmy Tekken lub DoA są tego dobrym przykładem. Mało się nie porzygałem oglądając to.

Kwestia gustu ;p. Mi akurat Tekken sie podobał, fakt są lepsze filmy, ale są tez o wieeele gorsze. A "żywy lub martwy" (aż chce sie fejspalma walnąć) - gorszej szmiry nie widziałem. No może Postal by sie załapał jako jeszcze gorszy.
Wertyp pisze:Czy tylko ja nie mam takiego złego zdania o Zeldach na NDSa? PH uwielbiam - ćwiartek serca mi straszliwie nie brakowało, ale użyciem ekranu dotykowego i mikrofonu byłem zachwycony.

Całkowicie rozumiem ;). W czasach, kiedy tylko mogłem marzyć o kwadratowej czarnej kostce obok telewizora, a na Wii nie mogłem się patrzeć, WW/FSA/TP były czymś więcej nawet niż marzeniem. Kiedy w końcu mogłem chociaż troszkę "liznąć" WW w wersji przenośnej, byłem w siódmym niebie. To była pierwsza zelda, która mnie aż tak wciagnęła, pamiętam, że niejednokronie musiałem dokonywac wyboru - szkoła/zelda :D. Byłem nią naprawdę zachwycony, i mimo upływu paru lat i zauważenia pewnych ogromnych minusów - mam do niej wciaż szacunek i chętnie bym do niej wrócił ;).
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 28 sierpnia 11, 20:43

Za jakość się płaci. Dlatego nie powstanie np. film MGS bo jak dotąd za mało sypią na niego kasy.
A nisko budżetówki robić nie będą. Film w postaci komputerowej animacji byłby najlepszym rozwiązaniem.
Nie wydaliby za dużo jednocześnie dostarczając jakościową animacje.
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 28 sierpnia 11, 21:02

Jakość - wiadomo. Jednakże nie mogę sobie wyobrazić filmu który kosztuje pareset milionów dolarów.
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 28 sierpnia 11, 21:31

Obrazek

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 29 sierpnia 11, 01:51

Wydaje mi się że lepiej jeśli w ogóle nie będzie filmu TLOZ aniżeli ma być to taniutka tandeta.Co do samej jakości SS-wydaje mi się że Zelda SS może być świetną Zeldą.Wkońcu to połączenie tak jakby WW, TP i OoT. :D To musi wypalić. ;)

EDIT:Jest już gdzieś pre-order SS???
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
starfoch
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: starfoch » 29 sierpnia 11, 18:21

Obrazek
A special limited-edition The Legend of Zelda™: Skyward Sword bundle containing the game and a gold* Wii Remote™ Plus controller will be available when the game launches on Nov. 20.

Also for The Legend of Zelda: Skyward Sword, every copy in the initial production of the game will come packaged with a special music CD featuring orchestral arrangements of select songs that will be performed at The Legend of Zelda 25th Anniversary Symphony Concert.

The limited-edition gold controller bundle for The Legend of Zelda: Skyward Sword will be offered at a suggested retail price of $69.99. The game will also be sold separately at a suggested retail price of $49.99, though the gold controller will only be available as part of the special bundle. As an additional 25th anniversary treat for fans who purchase the game early, every copy in the initial production, whether sold by itself or as a part of the limited-edition bundle, will come with a free CD featuring select orchestral arrangements of iconic music spanning the history of the franchise which will be performed at The Legend of Zelda 25th Anniversary Symphony Concert performances in October 2011. For more information about The Legend of Zelda: Skyward Sword, visit http://www.zelda.com/skywardsword.

http://gonintendo.com/?mode=viewstory&i ... 41629b25fb

Złoto. :3

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 29 sierpnia 11, 21:17

Dodatkowa płyka - lux. Wciąż jednak mam wątpliwości co do tego piilota. Miałbym go podłączyć do czarnej gruchy? Zresztą póki co wychodziłoby na to, że to jest wersja dla USA... No i świetna okładka :D.
Obrazek

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 30 sierpnia 11, 12:27

No, okładka jest epicka. Tylko Link powinien zamknąć usta, bo mu mucha wpadnie : P
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

Awatar użytkownika
starfoch
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: starfoch » 30 sierpnia 11, 13:47

Obrazek
Europejski bundle.
I trochę więcej złotego wiilota - KLIK.

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 30 sierpnia 11, 15:24

O... Biere. Oczywiście w zależności od ceny...
Z białym nie wygląda to tak źle. Ale ja mam czarne :(...
Obrazek

Wróć do „Legend of Zelda: Skyward Sword”