Mam pewną tezę odnośnie fabuły tej gry. Pewnego dnia przeglądałem sobie youtube i natrafiłem na ten pierwszy screenshot z tej nowej Zeldy(nie wiem jak to się nazywa).Każdy wie o co chodzi. Potem leżąc sobie w łóżeczku zacząłem o tym myśleć. I wykombinowałem sobie tak...
1.Gra jest prequelem wszystkich części sagi o Zeldzie.
2.Najprawdopodobniej nie chodzimy Linkiem tylko poprzednim bohaterem Hyrule(bądź jego ojcem; świadczy o tym wysokie podobieństwo do Linka)
3.Master Sword jeszcze wtedy nie istniał( Mieczem może stać się ta postać, co stoi przed Linkiem/Jego ojcem.Prawdopodobnie zostanie przemieniona w trakcie gry.
4.Moje przypuszczenia podsyca również fakt,że w większości gier o Zeldzie jest mowa o poprzedniku,który kiedyś ocalił Hyrule i zawsze pozostawił coś po sobie(najczęściej miecz).
5. No i tytuł. Każda część Zeldy ma swój podtytuł(nie licze tej z NES-a), a ta nie,czyli możę być w niej opowiedziana historia dziejąca się przed wydarzeniami z następnych części.
Wiem, że większość ludzi nie potraktuje tego tematu poważnie,ale może to skłoni ich do własnego przemyślania o tej części przepięknej gry jaką jest THE LEGEND OF ZELDA
[ Dodano: 15 Maj 10, 17:56 ]
A i jeszcze fakt,że ten heros na screenshotcie nie mam miecza!!!!-prawdopodobnie zdobędzie go w trakcie gry
Moja Teza
Moderator: Moderatorzy
Jeśli ta zelda dzieje się przed OoTem, to jest duże prawdopodobieństwo że będzie się dziać podczas wojny w Hyrule. Byłoby to czymś wspaniałym, bo wytłumaczonoby pochodzenie Linka z OoT (to jest ten hero of time). Moje przypuszczenie? Ocarina of time, Master Sword, Zora, Goroni, Kokiri wrócą Miłym akcentem byłoby dodanie przodków bohaterów z OoTa.
Temat zamykam. Jeśli ktoś chce przedstawić swoją teorię to tutaj:
http://zelda.com.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=1946
Temat zamykam. Jeśli ktoś chce przedstawić swoją teorię to tutaj:
http://zelda.com.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=1946
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 10, 15:52 przez Duobix, łącznie zmieniany 1 raz.
Wróć do „Legend of Zelda: Skyward Sword”