A Link Between Worlds

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 19 listopada 13, 20:13

Niepokoi mnie żywcem wyjęty świat z ALttP. Wszystko... jest takie samo.

I to właśnie mnie napawa smutkiem najbardziej. Znów nie dostajemy całkiem nowej zeldy.... :(
Kiedy to nastąpi...
Co nie którzy może jutro już dostaną swoją kopię ( Ultima preordery lubi wysyłać wcześnie )
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 19 listopada 13, 21:07

sEbeQ13 pisze: Takie czasy... Oby zagadki stały na przyzwoitym poziomie.

Zagadki są podobno na wysokim poziomie i ma być sporo kombinowania w dungeonach, głownie przez zmienianie się Linka w malowidło 2d.

Ja nie mam jeszcze złożonego pre-ordera może złożę dzisiaj.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 20 listopada 13, 16:28

Co do tego ożywienia strony... niby materiał do napisania jest, chęci są ale brakuje motywacji! Niby napisałem prawie cały dział dla PH i co? Mało kto to w ogóle czyta, bo Zelda w naszym kraju niestety jest coraz mniej popularna! Są starzy fanatycy ale nowych nie przybywa...
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Merinesta
Kokiri
Kokiri

Postautor: Merinesta » 20 listopada 13, 19:10

A ja już mam nową Zeldę prosto z Robsonu za 159zł:D

A o to zdjęcie okropnej jakości, bo musiałam trzymać latarkę, aby coś było widać:D

Obrazek

Co do pisania poradników, to teraz większość woli w wersji filmiku. Jednak ja wolę coś przeczytać, bo tak, według mnie, jest szybciej, ale jak coś ciężko znaleźć, coś jak np. haczyk w Ocarina of Time, to wtedy już lepiej posiłkować się wideo poradnikiem.

Jak dla mnie nie ma sensu opisywania krok po kroku jak przejść grę, tylko napisać informacje o zadaniach pobocznych albo o takich męczących rzeczach jak części serca.

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 20 listopada 13, 19:17

Zazdroszczę. Podziel się pierwszymi wrażeniami :D.
Merinesta pisze:Co do pisania poradników, to teraz większość woli w wersji filmiku.

Coraz mnie ludzi potrafi czytać, więc posiłkują się obrazami, gdzie wszystko mają gotowe. Ponownie, takie czasy :(.
Obrazek

Merinesta
Kokiri
Kokiri

Postautor: Merinesta » 20 listopada 13, 19:27

Pierwsze wrażenie? Nie wierzę, że w końcu już mam tą gierę :D W ostatnim tygodniu zastanawiałam się może, czy jednak poczekać, aż ktoś będzie sprzedawał używaną, ale jakimś cudem kupiłam nówkę. I się zdziwiłam, że jednak nie ma białej okładki. I jak na razie to zawiodłam się na 3D, ale może potem będzie lepiej.

Edit:

Tak jak myślałam, że jeśli chodzi o funkcję 3D, to szybko zmienię o niej zdanie. O ile na mapie świata się mało przydaje, o tyle w świątyniach o wiele bardziej ułatwia widzenie, która platforma jest wyżej.
Ostatnio zmieniony 21 listopada 13, 17:04 przez Merinesta, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 21 listopada 13, 16:16

Od dziś dostępna w eshopie. Preordery już pewnie doszły i dochodzą, a ja tu czekam i czekam :(
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 21 listopada 13, 16:46

Mi nie wysłali jeszcze (ultima)

Przesyłki z game do Polski idą chyba ok 2 tygodni może trochę mniej.

Cyfrowa wersja.. niedawno był przypadek jak update konsoli kasował cały save w cyfrowej wersji Mario & Luigi Dream Team. Kto ma zamiar kupić Zelde cyfrowo radzę się zastanowić dwa razy przed zakupem..
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 21 listopada 13, 17:04

Przesyłki z game do Polski idą chyba ok 2 tygodni może trochę mniej.

Specjalnie do nich pisałem z zapytaniem ile do polski będzie szło. Chyba mnie olali bo napisali to samo co w regulaminie że od 2 do 5 dni...
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 22 listopada 13, 10:03

MasterLink pisze:Przesyłki z game do Polski idą chyba ok 2 tygodni może trochę mniej.

A w Polsce dostarcza je kurier czy poczta?

Spokojnie nokash, ja tam się paczki nie spodziewam w tym tygodniu ;). Zapewne poczekamy trochę dłużej niż byśmy zamawiali z amazonu, ale trudno. Najważniejsze, że wysłane i że idzie.
Tak jak myślałam, że jeśli chodzi o funkcję 3D, to szybko zmienię o niej zdanie. O ile na mapie świata się mało przydaje, o tyle w świątyniach o wiele bardziej ułatwia widzenie, która platforma jest wyżej.

Jak tam zagadki w świątyniach?
Obrazek

Merinesta
Kokiri
Kokiri

Postautor: Merinesta » 22 listopada 13, 16:09

Jak na razie mi nie sprawiają trudności. Może były miejsca gdzie się zacięłam, ale maksymalnie na 2 minuty, a oczywiście rozwiązanie było banalne, tylko że ja akurat w tym momencie myślałam pod złym względem:P W ogóle świątynie są bardzo krótkie. O wiele więcej czasu zajmuje eksploracja na mapie świata.

I na trailerach to może było widać, ale większość utworów to nowe wersje z A Link to the Past. Wiem, że to kontynuacja, ale mnie już naprawdę nie rajcuje w kółko słuchanie tej samej muzyki :C Pewnie tych, co nie mieli kilka lat styczności z Zeldą, ta wiadomość ucieszy, ale ja bym wolała coś kompletnie nowego.

Zdziwiłam się także, że cały świat jest 3D, ale i tak nie ma możliwości zmiany kamery, więc ciągle patrzymy z góry. Czasem po prostu fajnie byłoby się rozejrzeć z oczu Linka.

A tak to cała reszta gry jest superaśna i mam nadzieję, że jak najszybciej dostaniecie swoje kopie!:D Szczególnie dlatego, że gra ma opcję StreetPass (której do końca nie ogarniam:P). Niby śledziłam trailere i informacje, ale i tak jak zwykle do mnie nic nie dociera i muszę to po prostu sama odkryć, aby poznać grę.

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 22 listopada 13, 17:18

sEbeQ13 pisze: A w Polsce dostarcza je kurier czy poczta?

tego nie wiem

Merinesta pisze:W ogóle świątynie są bardzo krótkie.

a tego sie właśnie obawiałem...
Obrazek

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 22 listopada 13, 18:10

Merinesta pisze:Jak na razie mi nie sprawiają trudności. Może były miejsca gdzie się zacięłam, ale maksymalnie na 2 minuty, a oczywiście rozwiązanie było banalne, tylko że ja akurat w tym momencie myślałam pod złym względem:P W ogóle świątynie są bardzo krótkie. O wiele więcej czasu zajmuje eksploracja na mapie świata.

No to kicha :( Wszystko jak na razie opowiada się za tym że to będzie rozczarowanie. Świątynie miały być trudne a okazuje się że są łatwe i krótkie... Dużo łażenia po świecie a ten akurat jest kopią więc to taki odgrzewany kotlet...ale bida :(
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 22 listopada 13, 18:52

Merinesta pisze: Zdziwiłam się także, że cały świat jest 3D, ale i tak nie ma możliwości zmiany kamery, więc ciągle patrzymy z góry. Czasem po prostu fajnie byłoby się rozejrzeć z oczu Linka.

To akurat byłoby niemożliwe albo wymagało dodatkowej pracy bo wszystko w ALBW dookoła wygląda tak:

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 23 listopada 13, 20:31

... że co
Obrazek

Wróć do „Legend of Zelda: A Link Between Worlds”