A Link Between Worlds

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

A Link Between Worlds

Postautor: ganon » 17 kwietnia 13, 17:30

No i w końcu! Mamy zapowiedzianą nową część Zeldy!
Co o niej sądzicie po obejrzeniu pierwszego trailera? Ja osobiście jestem w szoku!
Nintendo wraca z Zeldą do korzeni! Czy to dobrze? Oceńcie sami.
Wypowiadajcie się!

PS: Proszę o utworzenie działu dla nowej Zeldy!
Ostatnio zmieniony 17 czerwca 13, 01:53 przez ganon, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 18 kwietnia 13, 10:39

Trailer? Nie za dużo powiedziane?

Mnie jeszcze nie przekonuje. Dziwnie wygląda. Chyba jednak wolałem Majorę 3DS. Czekamy na gameplaye...

[ Dodano: 18 Kwiecień 13, 10:44 ]
Faktycznie juz jest gameplay ;p.

No nie wygląda tragicznie, ale graficznie kompletnie nie rozumiem takiego zabiegu... ten dziwny link w dodatku... No i nie rozumiem tego chodzenia po ścianach. Z jednej strony chyba chciano powrócić do korzeni, dać trudnejsze zagadki, z drugiej takie chodzenie chyba spieprzy to wszystko i jeszcze ułatwi. W dodatku sam pomysł jest imho słaby.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rob3rt
Kokiri
Kokiri
Kontaktowanie:

Postautor: Rob3rt » 18 kwietnia 13, 15:26

A więc Nintendo tak to sobie wymyśliło... Kontynuacja "a Link to the Past", w graficznym stylu stojącym między aLttP ze SNESa, a PH/ST z DSa. Cóż, myślałem, że na warsztat wezmą silnik z Okaryny i zrobią nową przygodą, no zobaczymy co z tego wyniknie, choć na dzień dobry wiemy, że nie ujrzymy epickich widoków.

Co mnie dziwi to fakt, że wygląd Linka przypomina ten z artów z przełomu lat 80/90
Obrazek
i jednocześnie jest bardziej dziecinny...

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 18 kwietnia 13, 17:02

No, ciekawy zabieg, może nawet trochę kontrowersyjny - ale hej, to jednocześnie może być powrót do korzeni, chwila przerwy do czasu aż prawdziwie nextgenowa Zelda wyjdzie na WiiU. Tak, najwyraźniej jestem niepoprawnym optymistą.
Niemniej patent ze zmienianiem się w rysunek, znając serię, może być naprawdę kreatywnie wykorzystany - może to nie to samo, ale spójrzcie na Paper Mario na Wii - przechodzenie z 2D do 3D było wykorzystane bardzo kreatywnie, tu będzie na odwrót :)
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 19 kwietnia 13, 18:17

ganon pisze:Proszę o utworzenie działu dla nowej Zeldy!

Wyluzuj się. Będzie oficjalnie zapowiedziana z podtytułem to się doda.
Poza tym. Miło będzie nowa zelda. To zawsze cieszy ale wolałbym do tego jeszcze Majorę zwłaszcza że słuchy chodziły iż ma powstać. Wolałbym żeby nowa zelda była na silniku graficznym ocaryny i majory a n ie takie cofanie się... :neutral:

Także mnie to martwi.
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
Mary1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Mary1517 » 19 kwietnia 13, 22:40

Pamiętajmy, że my tutaj oglądamy jakąś wersje alfa/pre beta. Dużo się jeszcze może zmienić, także graficznie. Ja tam myślę, że gra wygląda całkiem przyjemnie, po prostu wracamy do korzeni. A jeśli akcja dzieje się w tym samym Hyrule co LttP to moim zdaniem to było dobre wyjście żeby zachować grę w takim właśnie stylu, będzie miło wrócić w końcu w Zeldzie do naprawdę znanych lokacji, póki co każde Hyrule to zmiana o 360%, złapie się na tym dużo "nostalgistów" którzy dla LttP mają ołtarzyki w domu zrobione bo to ich najukochańsza gra a nie mało takich. Gdyby zmienili środowisko na full 3d, nie było by już takie rozpoznawalne.
POZA TYM... ciesze się, że w takim razie Spirit Tracks nie będzie ostatnią zeldą top-down-view w serii. Tęskniła bym za tym, serio. Handheldowe gry muszą się czymś wyróżniać od konsolowych bo... jaki to by wtedy miało sens tak szczerze mówiąc grać tu i tu w to samo? Nintendo póki co wydaje mi się jedyną firmą konsolową na rynku która jeszcze pamięta o tym, że każdy sprzęt ma swoje unikalne cechy charakterystyczne i nie koniecznie na siłę trzeba wypuszczać bliźniacze gry na dwa różne systemy.
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 20 kwietnia 13, 15:54

Link wygląda bardziej klasycznie. Dobrze, że nie dali znów takiego samego wyglądu jak w WW bo ile można..

Graficznie może być, efekt 3d daje radę. Remake OoT wysoko podniósł poprzeczkę dla następnych Zeld na 3DS i wszystko wygląda tam lepiej.

Trailer można obejrzeć w 3D jak ktoś ma 3DS'a.

Gra na razie nazywa się A Link to the Past II. Może w intro gry będzie pokazane jak Hero of Time przegrywa z Ganonem pod koniec OoT i tworzy się ten trzeci timeline. Takie brakujące ogniwo. Nie usprawiedliwia to jednak nintendo przed dawaniem do nowej gry identycznej mapy co w Alttp, którą zna się na wylot i jest to wyraz czystego lenistwa i braku pomysłu.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 20 kwietnia 13, 16:52

MasterLink pisze: którą zna się na wylot i jest to wyraz czystego lenistwa i braku pomysłu.

Tak a propos twoich słów to ja miałem taki niesmak patrząc na mapkę SS kiedy mamy 6 świątyń i 3 dziury w niebie. Jakby nie można było wymyślić czegoś więcej tym bardziej że tam było i miejsce i potencjał.
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

MandragGanon
VIP
VIP

Postautor: MandragGanon » 1 maja 13, 14:45

nokash pisze:
ganon pisze:Proszę o utworzenie działu dla nowej Zeldy!

Wyluzuj się. Będzie oficjalnie zapowiedziana z podtytułem to się doda.
Poza tym. Miło będzie nowa zelda. To zawsze cieszy ale wolałbym do tego jeszcze Majorę zwłaszcza że słuchy chodziły iż ma powstać. Wolałbym żeby nowa zelda była na silniku graficznym ocaryny i majory a n ie takie cofanie się... :neutral:

Także mnie to martwi.

Majora ma powstać na WiiU o ilę wiem... I także jest to dla mnie pozycja typu "MUST"

Awatar użytkownika
Mary1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Mary1517 » 3 maja 13, 15:33

Nintendo nigdy nie powiedziało, ze dostaniemy jakikolwiek remake Majory :-? to wszystko tylko plotki. Zobaczymy jak ta gra wypali. Poki co Nintendo pracuje nad trzema Zeldami jednocześnie. Ktoś mówił ostatnio, że radzą sobie z tym w ten sposób, że ciągle wymieniają ludzi między tymi trzeba zespołami, to im daje ciągle świeże pomysły. Ja się ale boje, że zamiast pomysłów może powstać bałagan, bo ktoś wyjdzie z teamu żeby na miesiąc iść do drugiego, potem wraca i jakby znowu musi się wdrażać na nowo, a która gra na tym potencjalnym bałaganie może najbardziej ucierpieć? no raczej nie remake i raczej nie sequel... :42
Obrazek

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 3 maja 13, 20:08

No cóż... czekamy na E3...
Obrazek

Awatar użytkownika
Rob3rt
Kokiri
Kokiri
Kontaktowanie:

Postautor: Rob3rt » 4 maja 13, 09:52

sEbeQ13, jakie E3? :D

Awatar użytkownika
Mary1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Mary1517 » 4 maja 13, 13:14

Nintendo będzie na E3 i dalej będą mieli małe wewnętrzne konferencje z devami i budkę i wszystko to co było, tylko zamiast dużej konferencji będą streamować nintendo directy ;> więc tak, poczekamy do E3 w końcu nie mało nam obiecali
Obrazek

Awatar użytkownika
Boryn
Zastępca redaktora naczelnego
Zastępca redaktora naczelnego
Kontaktowanie:

Postautor: Boryn » 4 maja 13, 18:11

Nintendo chyba ma za mało pieniedzy, takie moje zdanie.... Bo ile mozna tych sequelów robić..
Obrazek[center]Zapunktuj.pl. Zdobywaj różne nagrody: Przelewy PayPal w wysoko?ci 5 -200 zł, konsole PS3, PSP, doładowania telefonów w wysoko?ci 5 - 100 zł i wiele innych. Kliknij w logo, zarejestruj się i bierz udział w loteriach i zdobywaj masę punktów, które możesz wymienić na wiele nagród.[/center]

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 4 maja 13, 19:33

Mary1517 pisze:Nintendo będzie na E3 i dalej będą mieli małe wewnętrzne konferencje z devami i budkę i wszystko to co było, tylko zamiast dużej konferencji będą streamować nintendo directy ;> więc tak, poczekamy do E3 w końcu nie mało nam obiecali

Właśnie...

[ Dodano: 4 Maj 13, 19:34 ]
Boryn pisze:Nintendo chyba ma za mało pieniedzy, takie moje zdanie.... Bo ile mozna tych sequelów robić..

Fakt, podobno ostatnio zarabiają znacznie mniej niż wcześniej. Ale chyba właśnie z takich serii jak zelda czy mario żyją, więc...
Obrazek

Wróć do „Legend of Zelda: A Link Between Worlds”