Legend of Zelda: Breath of the Wild
Moderator: Moderatorzy
Szkoda, że nikt nie zauważył tego, że gra zaprezentowana na E3 ma bardzo, ale to bardzo mało wspólnego z wersją zaprezentowaną na VGA. Spójrzcie chociażby na tekstury skał, w pierwszej prezentacji wszystko wyglądało pięknie, a tutaj? Dno i metr mułu. Pazerne ludki z Nintendo prawdopodobnie stwierdziły, że nawet jak nam się rzuci tak oczywisty render to my nie zauważymy. I niestety, ale w większości mieli rację...
Co z tego, że gra wygląda wspaniale, jak zostaliśmy tak jawnie oszukani? Skoro gra ma wyjść w przyszłym roku to zdecydowanie jest to co najmniej późna beta i biorąc pod uwagę specyfikację sprzętową WiiU, grafika niewiele się poprawi. I te obietnice o otwartym świecie... zobaczymy, kto się będzie śmiał, jak się okaże, że gra jest tak mała jak Ocarina of Time. Nie kryjmy się, Nintendo nie ma doświadczenia w robieniu sandboxów, a na takiego próbują wykreować nową Zeldę. Więc albo stanie się to, co wspomniałem, albo gra będzie tak potwornie zabugowana, że nie będzie się dało w nią grać. Bo sukcesu zdecydowanie nie będzie.
Co z tego, że gra wygląda wspaniale, jak zostaliśmy tak jawnie oszukani? Skoro gra ma wyjść w przyszłym roku to zdecydowanie jest to co najmniej późna beta i biorąc pod uwagę specyfikację sprzętową WiiU, grafika niewiele się poprawi. I te obietnice o otwartym świecie... zobaczymy, kto się będzie śmiał, jak się okaże, że gra jest tak mała jak Ocarina of Time. Nie kryjmy się, Nintendo nie ma doświadczenia w robieniu sandboxów, a na takiego próbują wykreować nową Zeldę. Więc albo stanie się to, co wspomniałem, albo gra będzie tak potwornie zabugowana, że nie będzie się dało w nią grać. Bo sukcesu zdecydowanie nie będzie.
Big man, pig man, ha ha, charade you are.
Bzdury Affciu piszesz kompletne. Prezentacja z E3 była tylko przerywnikiem pokazującym możliwości graficzne, a ten gameplay jest marnej jakości i zbyt mało pokazuje, aby cokolwiek o tej grafice więcej powiedzieć. Zorientowani w temacie wiedzą, że Wii U ma słabszy procesor, ale dwukrotnie większą ilość ramu i lepszą grafikę od Xboxa 360, dlatego nie wiadomo, czego się spodziewać. Jakoś dziwnym trafem Nintendo jeszcze nie wypuściło słabo wyglądającej Zeldy w 3D. Nawet Skyward Sword, który podczas swojej premiery miał grafikę obiektywnie przestarzałą, cieszył oko każdego fana serii. Nintendo nie ma doświadczenia w robieniu sandboxów? Wystarczy wyrzucić konieczność zbierania wszystkich pierdół umożliwiających dostanie się do danej lokacji i każda Zelda będzie sandboxem. Osobiście mam tylko obawy co do poziomów trudności danego dungeona. Zawsze byliśmy przyzwyczajeni do danej kolejności, a w nowej chyba będzie można przechodzić je w dowolnej. Chyba, że będą jak misje w GTA 

Tak ale coś co powala na kolana. Coś takiego do czego nie można się przyczepić.
Nintendo napewno zrobi coś tradycjnego a Hyrule poraz kolejny będzie mniejsze niż połowa gminy... Miasto gdzie nie ma domów mieszkalnych, gdzie ludzie pojawiają się z nikąd i stoją w miejscu cały dzień to klasyk w niektórych częściach.
Niedługo nintendo nie będzie tworzyć zeld, tylko wydawać ich remaki.
Nintendo napewno zrobi coś tradycjnego a Hyrule poraz kolejny będzie mniejsze niż połowa gminy... Miasto gdzie nie ma domów mieszkalnych, gdzie ludzie pojawiają się z nikąd i stoją w miejscu cały dzień to klasyk w niektórych częściach.
Niedługo nintendo nie będzie tworzyć zeld, tylko wydawać ich remaki.
"...That sword! Where did you get that?! Are you... Is it even possible...? ...How could it be?" - Tetra
Remaki juz powstaja od jakiegos czasu. Za dobrze na tym zarabiaja by tego nie wykorzystać. Chcesz biegać po miastach? to zagraj w GTA. Zelda to inna gra. Nigdy nie było w niej wielkich miast i pewnie nie będzie. Zazwyczaj wszystko skupia się na zamku i wiosce. Zamek to wiadomo jak jest zbudowany i co go otacza, wioska też. Zresztą po co Ci mnóstwo budynków w tej grze? Nigdy nie był to jakis ważny czynnik bo gra nigdy nie skupiała się na zwiedzaniu budynków. Link podróżuje w terenie zwiedzając lasy góry jezioro czy morze. Tam znajduje świątynie. Taki jest mechanizm gry. Nie oczekuj że nagle to diametralnie zmienią. Nowościami w poszczególnych cześciach jest np. zmienianie w rysunek 2D czy zamiana w wilka, zmniejszanie się, podróż czasie, podróż łodzią, statkiem, koleją, zmiana pór roku czy wieków, klonowanie się. Dziwi mnie że znają c tą grę nie rozumiesz jej mechanizmu jednocześnie oczekujesz czegoś zupełnie odbiegającego od serii.
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Miałem podobne oczekiwania jak jeszcze nie wyszedł SS, potem pozostał jedynie niesmak do dziś. Miały być wielkie zmiany, rozbudowa serii, mieli tyle czasu, ciągle przeciągali premierę, a praktycznie tylko spłycili grę liniowością, powtarzalnością i tym razem nie było ani jednej wioski do odwiedzenia oprócz pustego Skyloft.
W remake OoT grało mi się lepiej niż w SS. Dlatego tak wyczekuję Majora's Mask 3D.
W remake OoT grało mi się lepiej niż w SS. Dlatego tak wyczekuję Majora's Mask 3D.

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
Ja najbardziej chciałbym większego otwartego swiata gdzie jazda na eponie miała by sens. Wtedy mogłyby być nowe 3 wioski po kilka budynków. Może większego rynku w zamku tylko z drugiej strony co on miałby tam robić oprócz 6moze 8 świątyń które byłyby jak zwykle w wodzie lesie górach czy gdzieś w śniegu... Za duży teren i mnogość lokacji tez nie wyjdzie na dobre zbytnio. Nie chce tez by nagle wymyślono kilka nowych ras bo do tej pory powstało wiele których nie wykorzystano w pełni. Czego bym chciał ? oczywiście nowa bron i nowy motyw przewodni, nowy silnik graficzny. Do tego szybkosć prowadzenia gry, dynamika i więcej świątyń pobocznych o większej trudności lub więcej świątyń głównych. Powrót i rozwój ras takich jak Subrosianie. ( można było zrobić to już w SS bo jest tam rasa spod ziemi Mogma ) Kikwi, może coś z Loftwingami. Starszy link i bardziej mroczny świat i mroczna epicka fabula. Mnie by to zadowoliło.
Gdyby to był pokaz silnika, to Anouma nie trąbiłby na lewo i prawo, że to gameplay z gry. Źródło? Bardzo proszę: http://www.gamespot.com/articles/e3-201 ... 0-6420438/
Mimo, iż mam w planach kupić WiiU (jak najbliższa przyszłość), Zeldy zapewne nie kupię. Dla zasady, nie dam się robić w konia.
Mimo, iż mam w planach kupić WiiU (jak najbliższa przyszłość), Zeldy zapewne nie kupię. Dla zasady, nie dam się robić w konia.
Big man, pig man, ha ha, charade you are.
Ją mogę powiedzieć to. nokash chcę dokładnie tego co ty, może nie dorosłego lecz nastoletniego Linka, trudne świątynie, wielkie pole hyrule, jezioro hylia z czystą przejrzystą wodą gdzie na dnie widać roślinność wodną, las gdzie rosną drzewa a nie jakieś ściany z namalowanymi drzewami!
Ostatnio zmieniony 6 stycznia 15, 16:47 przez kacperk, łącznie zmieniany 1 raz.
"...That sword! Where did you get that?! Are you... Is it even possible...? ...How could it be?" - Tetra
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Chce żeby świat był otwarty i coś się w nim działo, było coś do roboty. To teraz standard w takich grach.
Jasne, bo w poprzednich częściach się nie dało...
kacperk pisze:Jeśli już będzie koń to niech zrobią tak aby można nim było pojechać w każde miejsce.
Jasne, bo w poprzednich częściach się nie dało...

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
Wróć do „Legend of Zelda: Breath of the Wild”