Refleksje na temat endingu (spoilery!)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Mary1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Mary1517 » 30 listopada 09, 18:03

Bossowie w tej grze przestrzegają Linka, nie raz mówią mu, że ma przestać robić to, co robi, bo jak obudzi Wietrzną Rybę, to wyspa zniknie i wszystkich spotka zagłada, zawsze jak widziałam w grze takie teksty, zastanawiałam się, czy na pewno chce tą gre skończyć, bo miałam wyrzuty sumienia, że przeze mnie (czy tam przez Linka) zniknie cała wyspa, ci wszyscy ludzie którzy mieli własne życia, marzenia, wszyscy znikną. Gracz chyba do samego końca ma wątpliwości czy naprawdę chce obudzić Rybę, to takie samolubne i bardzo smutne.
Zgadzam się z tym, że więcej powinno być takich Zeld, co zmuszają do refleksji.
Deedlith_Anthy pisze:istnieje drugie zakończenie-w którym Marin odlatuję
alternatywne zakończenie? pierwsze słyszę, może mi to ktoś przybliżyć? xD
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

1000 post!

Postautor: MasterLink » 30 listopada 09, 18:24

Mary1517 pisze:alternatywne zakończenie? pierwsze słyszę, może mi to ktoś przybliżyć? xD

http://www.youtube.com/watch?v=6w0qBlIvQKU
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 3 grudnia 09, 19:56

Ballad of the Wind Fish
Oto remix ballady o wietrznej rybie choć też bardzo piękny.Ja nie przeszedłem gry ale gdy słyszę balladę to mi się łezka w oku kręci. :cry:
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
Zero
VIP
VIP

Postautor: Zero » 3 grudnia 09, 23:01

Mary1517 pisze:zastanawiałam się, czy na pewno chce tą gre skończyć, bo miałam wyrzuty sumienia, że przeze mnie (czy tam przez Linka) zniknie cała wyspa, ci wszyscy ludzie którzy mieli własne życia, marzenia, wszyscy znikną. Gracz chyba do samego końca ma wątpliwości czy naprawdę chce obudzić Rybę, to takie samolubne i bardzo smutne
Za każdym razem, kiedy się budzisz, niszczysz świat, w którym miała miejsce akcja Twojego snu.
8=============D

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 4 grudnia 09, 12:38

Zero pisze:Za każdym razem, kiedy się budzisz, niszczysz świat, w którym miała miejsce akcja Twojego snu.

Dobrze powiedziane.
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

Wróć do „Legend of Zelda: Link's Awakening DX/Legend of Zelda DX”