Nowy Super Smash Bros
Moderator: Moderatorzy
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Nintendo nie chciało ryzykować z jedną wersją smasha patrząc na sytuację Wii-U, a 3DSa. To by było marnotrawstwo.
W obecnej sytuacji różnica pomiędzy 3DS, a Wii U się zatarła. Większość tego co jest na Wii U znajdę na 3DSie i to w liczbie dwukrotnie większej. Teraz wychodzi New 3DS i już zupełnie mogą zrobić z niego przenośne Wii-U. Inaczej już dawno wiele osób miałoby Wii-U, a tak nawet dla nowego SSB nie muszą Wii U kupować bo mają 3DS.
W obecnej sytuacji różnica pomiędzy 3DS, a Wii U się zatarła. Większość tego co jest na Wii U znajdę na 3DSie i to w liczbie dwukrotnie większej. Teraz wychodzi New 3DS i już zupełnie mogą zrobić z niego przenośne Wii-U. Inaczej już dawno wiele osób miałoby Wii-U, a tak nawet dla nowego SSB nie muszą Wii U kupować bo mają 3DS.
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
Gdyby Wii U sprzedwało się lepiej to SSB na 3DSa by nie wyszedł i to jest prawda!
Ale mimo tego uważam że Wii U jeszcze wiele pokaże i że to konsola o wielkim potencjale i charakterze! Jeszcze wiele killierów wyjdzie na Wii U więc ta konsola jeszcze pokaże na co ją stać!
Ale mimo tego uważam że Wii U jeszcze wiele pokaże i że to konsola o wielkim potencjale i charakterze! Jeszcze wiele killierów wyjdzie na Wii U więc ta konsola jeszcze pokaże na co ją stać!
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"
Shigeru Miyamoto
Pograłem dziś trochę w demko i muszę przyznać, że się nie zawiodłem. Gra się bardzo dobrze choć oczywiście zwykły analog sprawdziłby się lepiej. Delikatna głębia w 3D robi swoje, a obrysowane modele postaci to chyba najlepszy styl graficzny jaki można dla tej gry sobie wyobrazić. Bardzo mi się to podoba. Coś niesamowitego jest w tej grze (w ogóle w całej serii), że pomimo przeskoczenia Brawla wracam do Smasha i nadal pamiętam wiele ciosów poszczególnych postaci. Ponadto są one dobrane tak aby doskonale odzwierciedlić daną postać i to w jaki sposób poruszała się we własnym uniwersum. Mogę to powiedzieć np. o Linku: spin attack, hookshot, łuk, bomby albo o Mario: fireball, F.L.U.D.D., kopniak podcięcie z SM64. Wszystko co charakterystyczne dla danej postaci. Nowością są dla mnie Assist Trophy i w fajny sposób rozwija to pomysł Poke Balli. Mnogość różnych itemów z którymi zawsze wiadomo co robić, duży wybór postaci i aren w pełnej wersji. To wszystko sprawia, że nie można powiedzieć aby wersja na 3DS miała być gorsza od tej na stacjonarce. Jest to wielka gra na małym sprzęcie. Jak narazie wszystko oceniam bardzo pozytywnie i mogę nawet przymknąć oko na postaci spoza Nintendo których obecność nie do końca mi tu odpowiada. Już zacieram rączki na pełną wersję i 3 października maszeruję do sklepu po swoją kopię.
I jeszcze takie pytanko, bo nie ogarniam. Jak się wykonuje Final Smash? Rozwalam tą kulę, świece się, ale nie wiem jak tego użyć xD.
I jeszcze takie pytanko, bo nie ogarniam. Jak się wykonuje Final Smash? Rozwalam tą kulę, świece się, ale nie wiem jak tego użyć xD.
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Zauważyłem, że w grze nie ma tego potknięcia, które było w Brawlu (nagle postać biegnie i się bez przyczyny potyka...), a przynajmniej ani razu nie wystąpiło jak grałem na 3ds.
Irytuje obecność Dark Pita. Sakurai musi wszędzie wpychać tego Icarusa w końcu to on wskrzesił serię. Rozumiem takie podejście, Palutenę chciałem już w Brawlu (ona przynajmniej nie ma czarnej dziury ), ale ten Dark Pit, który był w Brawlu jako skin dla Pita to zwykły zapychasz wrzucony na siłę.
Irytuje obecność Dark Pita. Sakurai musi wszędzie wpychać tego Icarusa w końcu to on wskrzesił serię. Rozumiem takie podejście, Palutenę chciałem już w Brawlu (ona przynajmniej nie ma czarnej dziury ), ale ten Dark Pit, który był w Brawlu jako skin dla Pita to zwykły zapychasz wrzucony na siłę.
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
MasterLink- to prawdopodobnie najsłabsza postać ze wszystkich! Dziwi mnie trochę obecność Dr Mario bo miał jedną część przerwy! Z tych co byli w Melee a nie było ich w SSBB to wolałbym powrót Mew2 albo Roya! ;/
Bardzo zdziwiła i zarazem ucieszyła mnie obecność psa z Duck Hunt! To taka trochę sensacja! No i Bowser Junior też fajnie że jest!
Bardzo zdziwiła i zarazem ucieszyła mnie obecność psa z Duck Hunt! To taka trochę sensacja! No i Bowser Junior też fajnie że jest!
Shigeru Miyamoto
Zagrałem w o Demo. To była mooja pierwsza styczność z tą serią. Nie umiem w to grać. Jest dla mnie strasznie chaotyczna. Czuje jakby była bez składu i że gra się na oślep. Strasznie losowa. Domyślam sie że trzeba się jej nauczyć ale nie wiem czy mi się chce. Zraziła mnie do Siebie. Kompletnie nie umiem się połapać na ekranie. Wszystko szybko się dzieje i nie wiem co robię/robić. Raz wygrywam, raz przegrywam i nie mam większego wpływu na to bo napieprzam guziki na oślep. Zanim coś sensownego wymyśle to już tyle się wydarzy że przegrywam albo jest to bez sensu. Kiepsko m się tez steruje. Są 2 guziki od skakania i ze wszystkim mi sie one mylą. Rozumiem że to demo i tracę wiele ustawień. Chociażby to że wolałbym spróbować jeden na jeden a nie od razu trzech uczestników na ekranie. Wlejcie we mnie trochę otuchy i wytłumaczcie co nieco bo chcę jej dac jeszcze szansę.
- Mary1517
- Zora
- Kontaktowanie:
Wlewam w ciebie otuchę nokash- złe dobrego początki
Ja się dość długo tej gry uczyłam, a i tak wcale się nie uważam za kogoś, kto w Smasha w ogóle potrafi grać. Zaczynałam właściwie na Melee, TO dopiero jest chaos. Brawl jest świetny dla początkujących bo był dość poukładany i wooolny. Ten nowy smash jest tak czymś pomiędzy Melee a Brawl. To faktycznie pech, że nie można pograć 1 vs. 1 w demo, ale przynajmniej można przeciwnikom ustawiać poziom trudności. Na tym najniższym to oni praktycznie tylko stoją więc można w nich połupać i popróbować wszystkiego po kolei. Jak poczekasz na Title Screenie nic nie wciskając parę sekund, to włączy ci się tutorial
Ja się dość długo tej gry uczyłam, a i tak wcale się nie uważam za kogoś, kto w Smasha w ogóle potrafi grać. Zaczynałam właściwie na Melee, TO dopiero jest chaos. Brawl jest świetny dla początkujących bo był dość poukładany i wooolny. Ten nowy smash jest tak czymś pomiędzy Melee a Brawl. To faktycznie pech, że nie można pograć 1 vs. 1 w demo, ale przynajmniej można przeciwnikom ustawiać poziom trudności. Na tym najniższym to oni praktycznie tylko stoją więc można w nich połupać i popróbować wszystkiego po kolei. Jak poczekasz na Title Screenie nic nie wciskając parę sekund, to włączy ci się tutorial
A ja z kolei na serii SSB "zjadłem zęby"!
Pierwszy raz chyba grałem w Super Smash Bros N64 jak miałem z 5 lat! Jestem maniakiem tej serii! Potem przyszedł genialny Melee w którym z bratem i kuzynami miałem śmiało ponad 1000 godzin na liczniku! W SSBB miałem jeszcze więcej! Genialna seria! <3 Czekam do grudnia na SSB Wii U!
Pierwszy raz chyba grałem w Super Smash Bros N64 jak miałem z 5 lat! Jestem maniakiem tej serii! Potem przyszedł genialny Melee w którym z bratem i kuzynami miałem śmiało ponad 1000 godzin na liczniku! W SSBB miałem jeszcze więcej! Genialna seria! <3 Czekam do grudnia na SSB Wii U!
Shigeru Miyamoto
nokash pisze:Chociażby to że wolałbym spróbować jeden na jeden a nie od razu trzech uczestników na ekranie.
Również mam demo, a mogę ustawić sobie tylko jednego przeciwnika CPU
Podczas wybierania postaci, zjedź 'rączką' na dolny ekran, po prostu zsuwając ją na dół, a następnie kliknij na napis nad grafiką postaci - powinno to dać Ci możliwość ustawienia, kto będzie sterował postacią, jeśli w ogóle...
nokash pisze:Wlejcie we mnie trochę otuchy i wytłumaczcie co nieco bo chcę jej dac jeszcze szansę.
Będzie bardzo ciężko kogoś przekonać do tej gry, gdyż jest bardzo specyficzna i jeśli komus od razu nie podpadła, może to nie nadejść nigdy. Zachęcam jednak do spróbowania, gdyż moim zdaniem jest to jedna z najbardziej rozrywkowych i ciekawych gier multiplayer podczas róznych spotkań - mało kto nie zna przynajmniej kilku postaci występujących w tych grach - co od razu przyciąga uwagę.
Proponuję poświęcić grze trochę czasu - nauczyć się podstaw, a po czasie dopracować swój styl gry.
Ja styczność miałem tylko z Melee, ale wystarczyło to, by mnie wciągnąć w klimat serii.
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
ganon pisze:Dziwi mnie trochę obecność Dr Mario bo miał jedną część przerwy! Z tych co byli w Melee a nie było ich w SSBB to wolałbym powrót Mew2 albo Roya! ;/
Ja właśnie się ciesze z jego powrotu. To jedna z moich ulubionych postaci z Melee i budzi taki nostalgiczny klimat, podobnie jak pies z Duck Hunt.
Wróć do „Super Smash Bros. (3DS/Wii U)”