Legend of Zelda: Majora's Mask 3DS

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 5 kwietnia 15, 18:24

MasterLink pisze:Lepiej napisz tutaj swoje odczucia o MM, taka recka nie ma sensu.

Hoho, rozwiniesz może dlaczego?
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 5 kwietnia 15, 19:34

Piszesz o MM tyle, a ja nadal nie wiem co nie zagrało. Może nie przepadasz za MM i jej schematem, kiedyś chyba pisałeś coś innego.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 5 kwietnia 15, 19:50

Chyba się zdenerwowałeś, że ktoś nie polubił Majory tak jak ty. Pliz.

Oczywiście, jeśli chcesz odkopuj posty sprzed stuleci, ale postaram ci się to ułatwić.

Przypominam, że moja pierwsza styczność z majorą była lata temu, kiedy to faktycznie mi nie podpasowała. Później na Wii, gdzie jakoś się przemęczyłem. Bodajże, żadnej innej zeldy tak nie olałem, więc trochę słabo sie z tym czułem, szczególnie to odczułem po przejściu A link between worlds - czegoś mi brakowało. Oczekiwałem remaku, chciałem przeżyć to jeszcze raz, tym razem na spokojnie, "godnie" (pomijając ten bezsensowny hajp obecny na świecie).

Pierwsze momenty bardzo spoko, bardzo pozytywne zaskoczenie jakością portu/remaku.

A teraz mam tą grę już za sobą, czuję nietyle niedosyt co... W sumie, to tak. Czuję niedosyt, a w związku z tym lekki zawód. I nie tylko tym.

I mówisz mi, że moja opinia nie ma sensu, bo to niemożliwe, żebym się zawiódł?
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 5 kwietnia 15, 20:04

Jak pisałeś o ALBW nic nie mówiłem. Wtedy przynajmniej pisałeś co ci się nie podoba przed napisaniem recki i można było się jakoś odnieść. Teraz piszesz z góry "napiszę recenzję która wszystko zjedzie" to od razu stawia wszystko w innym świetle, no ale jak chcesz to pisz.

Chyba nie sądzisz że jestem kimś kto chodzi po forach i wypatruje komentarzy czy ktoś nie napisał czegoś negatywnego o mojej ulubionej gierce.
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 5 kwietnia 15, 21:08

MasterLink pisze:Teraz piszesz z góry "napiszę recenzję która wszystko zjedzie" to od razu stawia wszystko w innym świetle

Nie daję gwarancji, że takową napiszę. Po prostu mam ochotę napisać inaczej niż pozostali, w dodatku wspominam o tym już drugi raz ;). Wcześniej wspomniałem o tym, kiedy byłem gdzieś koło 3 świątyni (czyli w trakcie gry zauważyłem, że coś tutaj nie trybi). Daję sobie jeszcze trochę czasu na a) ogarnięcie spraw prywatnych, b) ogarnięcie okołomajorowych artykułów itp.

Może się też skończyć to wszystko brakiem czasu i skróceniem opinii do nieco dłuższego postu forumowego. Czas pokaże.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lakitu
Zora
Zora

Postautor: Lakitu » 6 kwietnia 15, 10:55

Jestem ciekaw co Ci się nie podoba w MM. Dla mnie jedyną wielką wadą zarówno oryginału jak i ramake'u jest krótka główna linia fabularna. Ale tu się chyba każdy zgodzi, że 4 dungeony to mało. Rozumiem, że gry mogą się nie podobać bo tak. Ja szczerze nienawidzę serii GTA bo tak. Nie wiem czemu. Nie podoba mi się i już. Nie lubię sandboxów (są wyjątki). Ale w takiej sytuacji nie biorę się za recenzję żadnej gry z tej serii bo to na prawdę nie ma sensu. :wink:

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 6 kwietnia 15, 21:01

No dla mnie też główny wątek zawsze wydawał się za krótki. Dodałbym jeszcze, że główne świątynie nie dają tyle frajdy z przechodzenia co np. te z OoT. Są pokręcone i czasem męczące. Te z Ocariny oceniłbym na 10 pod względem wykonania, zaś te z Majory na 8. Wyjątkiem będzie Woodfall Temple bo to obecnie moja ulubiona świątynia z Majory. MM to przede wszystkim wykonywanie pobocznych questów. Mieli z rok na zrobienie oryginału, to również wpłynęło na długość głównego questu.
Obrazek

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 8 kwietnia 15, 12:51

Ja na razie przeszedłem 3 dungeony i jestem w ostatnim. :D Great Bay Temple to ZUO! Zdobycie wszystkich wróżek w tym lochu to masakra. Ale mnie się akurat świątynie w tej części bardzo podobały. ;)
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 13 lutego 16, 11:28

Dzisiaj mija dokładnie rok od wydania gry w Europie. Z tej okazji popełniłem wpis, który od dawna chodził mi po głowie. Taka nieco inna recenzja. Zapraszam do czytania.
http://sebagra.blogspot.com/2016/02/nim ... zelda.html
I nie, jednak nie jadę tu wszystkiego. Nie da się ukryć, że dobra gra, ale ten swego rodzaju zawód, rozgoryczenie, nie wzięło się znikąd. Inaczej się też patrzy na pewne rzeczy z perspektywy czasu.

Tak czy siak, jak się odgrażałem, tak napisałem. Przyjmuję wszystkie komentarze, o żaden się nie focham. Jesteśmy ludźmi, więc mamy własne zdania i własne rozumy. Mam nadzieję, że weźmiecie to pod uwagę ;).
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 13 lutego 16, 17:35

Mogę ją umieścić na stronie? Każda nowa recenzja się przyda
Obrazek

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 17 lutego 16, 21:33

Możesz. Tylko umieść proszę źródło ;).
Obrazek

Wróć do „Legend of Zelda: Majora's Mask 3D”