Kody - kilka pytań.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Pious
Kokiri
Kokiri

Kody - kilka pytań.

Postautor: Pious » 22 maja 10, 21:37

Dręczy mnie kilka pytań dotyczących kodów. Otóż zbliżam się do końca OOA i po przejściu chcę zacząć OOS pierwszy raz z kodem z OOA. I tu mój dylemat, chciałbym ukończyć obie gry w 100%, ale nie za bardzo rozumiem ten system kodów. Czy zakończony zwykły save z OOA można kontynuować i czy w nim się wpisuje te kody od postaci z połączonej gry w OOS, czy muszę mieć w obu zlinkowany save, żeby kody wymieniać? Nie wiem skąd brać te kody, bo żadna postać mi ich nie podaje w zwykłym save. Muszę to wiedzieć, żeby nie tracić czasu na bawienie się w wymianę kodów ze zwykłym savem, gdzie nie będę miał walki z Ganonem itd. Mam nadzieję, że dość jasno wyjaśniłem o co mi chodzi.

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 22 maja 10, 22:12

Po przejściu OoA (nie zapomnij wcześniej o zapisaniu stanu gry) dostaniesz odpowiedni kod który wprowadzisz do OoS i zaczniesz nową grę na kodzie.

W OoA będziesz mógł nadal grać i wpisywać kody które zdobędziesz w OoS. Możliwość zdobywania kodów od postaci w OoA pojawi się dopiero wtedy kiedy pokonasz ostatniego bossa w grze - w tym wypadku Veran.

Kodów nie musisz spisywać bo będą już zapisane w grze - tam gdzie znajduje się Oracle of Secrets. System kodów będzie współpracował w obydwu grach więc nie ma czegoś takiego że kod nie będzie działać.

Po przejściu OoS z kodem który dostałeś po pierwszym przejściu OoA dostaniesz jeszcze kod o nazwie Hero's Secret. To taki 2nd quest, gdy do wpiszesz w OoA zaczynasz grę z 4 sercami itp.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Armis
Goron
Goron

Postautor: Armis » 22 maja 10, 22:14

Zajrzyj do solucji zanim zadasz pytanie -.- po to ona tam jest KLIK

Awatar użytkownika
Pious
Kokiri
Kokiri

Postautor: Pious » 23 maja 10, 07:47

Tak, jest, ale nie odpowiada na moje pytania tylko podaje osoby z kodami. Dzięki za odpowiedź. Czyli, żeby mieć walkę z Ganonem w OOA bedę też musiał skończyć OOS bez wpisywania kodów, tak? Czyli 100% jest możliwe do zrobienia dopiero po skończeniu połączonej gry i wpisaniu Hero's Secret. Kupa roboty...

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 23 maja 10, 10:11

Pious pisze:Tak, jest, ale nie odpowiada na moje pytania tylko podaje osoby z kodami. Dzięki za odpowiedź. Czyli, żeby mieć walkę z Ganonem w OOA bedę też musiał skończyć OOS bez wpisywania kodów, tak? Czyli 100% jest możliwe do zrobienia dopiero po skończeniu połączonej gry i wpisaniu Hero's Secret. Kupa roboty...

Niestety musisz to wszystko zrobić ale dzięki temu gra stanie się ciekawsza,trudniejsza i będziesz miał ogromną satysfakcję że uda ci się zaliczyć wszystkie sekrety.

PS:Witaj ponownie Pious!Ciesze się gdy jakiś user wraca do nas po kilki latach nieobecności.Obyś został tu jak najdłużej.
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
Pious
Kokiri
Kokiri

Postautor: Pious » 23 lipca 10, 08:23

Mam jeszcze jedno pytanie. Powoli kończę Seasons po połączeniu z Ages i wykonuje wszystko co się da, ale zastanawia mnie czy po wpisaniu Hero's Secret też można wymieniać kody między granui, czy jak to jest? Po ukończeniu Ganona mamy jakiś pierścień, czy wychodzi na to, że nie mogę mieć wszystkich pierścieni w połączonej grze.

I jeszcze jedno pytanie, czy można wymioeniać się kodami do pierścieni z jakimkolwiek sejwem, czy musi to być kod z konkretnej połączonej gry?

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 23 lipca 10, 19:28

Pious pisze:czy po wpisaniu Hero's Secret też można wymieniać kody między granui, czy jak to jest?

O ile pamiętam jest tak samo jak na 'new game'. Przechodzisz gre np. OoS na hero's secret i na końcu dostajesz secret który wpisujesz do OoA.

Tu jest to lepiej opisane:
http://www.gamefaqs.com/boards/198972-t ... s/43609996
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Pious
Kokiri
Kokiri

Postautor: Pious » 24 lipca 10, 07:36

Dzięki za odpowiedź już wszystko rozumiem. Widzę, że kupa roboty przede mną.

Wróć do „Legend of Zelda: Oracle of Ages”