małe pytanie

Moderator: Moderatorzy

Simon Dark lord
Kokiri
Kokiri

małe pytanie

Postautor: Simon Dark lord » 28 września 06, 14:20

mam pytanko od niedawna gram w LoZ:LttP i mam 2 pytania

1.jak używać siatki na motyle wziołem ją od chłopca ale nie ma jej w ekwipunku
2.czy da sie sterowac tym linkiem co jest obok bohatera przy wybieraniu sejva? prosz od odpowiedz

Awatar użytkownika
Lucyffer
Goron
Goron

Postautor: Lucyffer » 28 września 06, 15:42

1. Siatka musi byc w ekwipunku! Jak jej nie ma to może masz jakis bład w grze.
2. Ten drugi Link to jest z gry Four Swords, a w nią można grać tylko przez multiplayer, więc jeżeli grasz na GBA to musisz mieć drugiego kolege ktory ma drugiego GBA i drugi kardridż z tą grą, a jak grasz na emu to możesz skorzystać z VBAlink.

Simon Dark lord
Kokiri
Kokiri

Postautor: Simon Dark lord » 28 września 06, 18:52

dzięki a można podać jakiś poradnik jak grać na jednym kompie? przeszukałem forum i znalazłem tylko przez lana a gdzieś czytałem że można na jednym kompie

Awatar użytkownika
Lucyffer
Goron
Goron

Postautor: Lucyffer » 29 września 06, 11:58

hmmm... no więc z Four Swords mogą wystąpić drobne problemy - ale grać się da. Musisz sobie ściągnąć emulator VBAlink, jak nie mas to tu jest LINK
Potem musisz odpalić dwa emulatory i ustawić w Options->Link->Link timeout in miliseconds obok będzie takie okienko wpisz tam jakąś sporą cyfrę, np. 99999 tylko we wszystkich emulatorach taką samą. Potem musisz odpalić rom z four Swords na wszystkich emulatorach (zależy w ile osób chcesz grac) i dalej postępować według tego co wyświetla się na ekrnie. i jeszcze sterowanie sobie przedtem ustaw.

Wróć do „Legend of Zelda: A Link to the Past”