UWAGA SPOILERY!

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Homer
Goron
Goron

Postautor: Homer » 22 czerwca 07, 13:08

Szkoda, że nie mam ds'a, bo chętnie bym pograł w PH :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 22 czerwca 07, 13:40

Trzeba będzie uzbierać na tego DSa....Może PH będzie wystarczającym powodem, żebym znowu zaczęła.
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
Kaczor
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: Kaczor » 24 czerwca 07, 21:29

Musiałoby się stać coś naprawdę złego żebym nie kupił tej gry. Jest to absolutny Must Have i nie wyobrażam sobie mojej "kolekcji" bez tego tytułu. Kocham tę serię, ale nie za bardzo lubię przechodzić taki gry ponownie, więc każda nowa Zelda to spełnienie marzeń i mogę jej kolejne odsłony kupować w ciemno.

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 24 czerwca 07, 21:31

Ja chcę to już!! - na NDS oczywiście i w wersji English :P
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
wodorost2
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: wodorost2 » 25 czerwca 07, 07:26

Na english to sobie poczekasz xD
www.onsen.prv.pl <-mangi Zelda po POLSKU

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 25 czerwca 07, 10:04

Osobiście testowałem ową gierkę i na dzień dzisiejszy bije ona graficznie wszystko, co do tej pory ukazało się na NDSa. Grywalnościowo zresztą też, gdyż tą posiada przeogromną.

Sterowanie stylusem jest fajne, ale jak się tego obawiałem- mało precyzyjne, choć da się to przeboleć.

Muzyka jest typowo zeldowa, tj. miła dla ucha i fajnie buduje klimat.

Jeżeli chodzi o samą grę to jakoś w moim odczuciu jest to takie połączenie A Link to the Past ze SNESa z The Wind Waker z Gacka, połączenie jak najbardziej udane.

Fajny jest motyw pływania statkiem, który nota bene można rozbudowywać wedle własnego gustu- prawie jak w Need for Speed Underground :]

Gierka jest tak świetna, że po zagraniu w nią nie chciało mi się patrzeć na inne gry i zapewne przechodziłbym japończyka (rozumieć tekstu raczej nie muszę- Zeldy nigdy nie zaskakiwały złożoną fabułą), ale po jednym dniu mój save zniknął >.>

No cóż, czekam na anglika (wersja europejska wyjdzie bodajże w sierpniu, a amerykańska w październiku) ^^

Awatar użytkownika
wodorost2
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: wodorost2 » 26 czerwca 07, 16:21

Solucja do PH:

Lądujesz na plaży. Udaj się do domku na północy.
Idź pogadaj dwukrotnie z dziadkiem. Za drugim razem wskaże ci on statek na mapie.
Wyjdź z domku i zniszcz dwie beczki po prawej, idź drogą, którą blokowały beczki. Gdy dojdziesz do jaskini zacznie
trząść się ekran. Zniszcz beczki przed wejściem do jaskini.
Wejdź do jaskini i przeczytaj tabliczkę, po czym opuść jaskinię.
Udaj się na wschód do faceta z kurą, po czym udaj się na zachód do mostu.
Pogadaj z kobitką i cofnij się do domku starca. Po pogadaniu ze starcem idź do jaskini.
Podejdź i kliknij na tabliczkę, rozpocznie się pierwsza zagadka.
Na tabliczcę narysuj 7.
Drzwi się otworzyły, zabierz miecz ze skrzyni i przeczytaj książkę.
Wyjdź z jaskini, przy wejściu spotkasz starca, który będzie chciał cię nauczyć walki.
Kliknij na niego i rozpocznie się trening.
Zniszcz pniaczki (kliknij na nie.)
Staruch przywoła następne pniaczki.
Zniszcz je klikając na Linka i szybko przeciągając stylus na pniaczek.
Teraz czas na ostatnią fale pniaczków starucha, zniszcz je poprzez narysowanie okręgu wokół Linka.
Ok po treningu czas spadać do lasu.
Idź na północ i sklep grupkę ChuChu. Udaj się na prawo, twoją drogę będą blokować drzewa.
Zetnij je i wejdź do jaskini.
Zniszcz głazy blokujące ci drogę, zobaczysz zamknięte drzwi, olej je i idź na prawo po kluczyk, po drodze napadnie cię
banda ChuChu. Zabierz klucz i wróć do drzwi. Wejdź do środka, po prawej przesuń głaz i zabierz czerwoną rupie ze skrzynki. Wróć
do głównego pokoju i wyciągnij przyciski w kolejności: 2 1 4 3.
Z sufitu zleci klucz (jeśli wyciągniesz przyciski w innej kolejności to zamiast klucza ujrzysz chmarę węży.)
Zabierz klucz i otwórz drzwi. Jeden ze szczurów ma klucz, ale jest zbyt szybki, więc udaj się na lewo i zablokuj głazem dziurę w ścianie i zaczaj się w rogu na szczura, gdy ten przyjdzie
i zacznie uciekać to zabij go. Kluczem otwórz drzwi po lewej, znów jesteś na świeżym powietrzu.
KONIEC CZĘŚCI I

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 26 czerwca 07, 18:56

Az mi sie przypomnialo, jak sie zapatrzylam w spoilery TP zanim zaczelam grac... *ekhm*
Coz, ludzie sie tak boja spoilerow bo niby 'psoje cala przyjemnosc', a ja, im wiecej widze spoilerow tym bardziej chce zagrac XD

(moze byc lekki spoil?) Najbardziej sie ciesze z tego, ze Gerudo wracaja. Lekki ich brak byl w TP, skoro pustynia byla, a jednak ich nie. No, chyba ze wliczymy Gandondorfa, to Gerudo byli w kazdej czasci (prawie... raczej w Link's Awakening nie xD)... Moze sie wyjasni, dlacego ich w WW nie bylo? xC I jak one w ogole przezyly? xD hmmh... pewnie tak samo jak Hylianie... eh..

Widac bede sobie musiala jeszcze poczekac sporo czasu zanim kupie NDSa... A szkoda, szkoda, bo to male, wiec moznaby zabrac ze soba na wakacje... A jednak Gacka sie nie da wpakowac do kieszeni.... <__<''''''

Wiecie co? Po tych screenach to mnie sie PH kojarzy z jakas gra na komorke XD Tak jakos...
Nu, i szkoda, ze tylko dwa sloty dla save... Chyba, ze to bedzie jak z Majora's Mask....

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 27 czerwca 07, 16:29

wodorost2, błagam po co dajesz solucje poczekaj jeszcze chociaż do premiery europe a jak już nie wytrzymałeś to poproś modów by ja umieścili w odpowiednim miejscu. podajesz odpowiedzi na zagadki każdy chce sam dojśc do tego co robić żeby... no prosze
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 27 czerwca 07, 21:19

Wondercrow pisze:Coz, ludzie sie tak boja spoilerow bo niby 'psoje cala przyjemnosc'

A owszem psuje całą przyjemność - napatrzysz się na kilka spoilerów i mówisz sobie "eh po co mam przechodzić grę w całości jak już wiem co będzie na końcu, lub o już wiem jak przejść tę świątynię bo zobaczyłem/am na filmiku" - tu nie chodzi oto żeby zobaczyć, tu chodzi oto żeby przejść i odkryć samemu bez niczyjej pomocy, tylko w ten sposób osiągnie się największą satysfakcję i przyjemność płynącą z gry.

PS: Ciekawy jestem czy przygotujecie cały opis przejścia PH w 100%, gdzieś słyszałem, że Zeldy mają taką prosta fabułę, że nawet nie wymagają znajomości języka - ciekawe czy przeszlibyście całe TP czy Oracle z krzaczkami, za pierwszym razem nie znając gry (tak frioniel to do ciebie :wink: ).
I czy w ogóle przejdziecie PH. Bo trudniej napisać jest opis przejścia gry nie znając do niej języka (a może wy znacie japoński?).
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 27 czerwca 07, 21:54

MasterLink pisze:ciekawe czy przeszlibyście całe TP z krzaczkami za pierwszym razem nie znając gry

Tutaj sprawa miałaby się jeszcze prościej niż w PH, gdyż zagadki były dziecinnie proste i brak znajomości języka w niczym by nie przeszkadzał. Jedynie świat dużo obszerniejszy i trochę by potrwało znaleźć odpowiednie miejsce do pchnięcia akcji do przodu.

MasterLink pisze:I czy w ogóle przejdziecie PH.

Pewna osoba na forum skizo.org jakiś czas temu oznajmiła, że przeszła całą grę. Teraz w trudnych sytuacjach pomaga innym graczom :]

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 27 czerwca 07, 22:12

frioniel pisze:Pewna osoba na forum skizo.org jakiś czas temu oznajmiła, że przeszła całą grę. Teraz w trudnych sytuacjach pomaga innym graczom

Owszem jest taki niejaki Akuyashi - jednak z jego postów można wyczytać, że był w czasie przechodzenia i miał pecha gdyż: "Ja, gdyby mi save nie zniknął ni stąd, ni zowąd, też bym dalej grał, bo gierka jest przewspaniała. Ech, jednak pozostaje mi czekać na angielską wersję i mieć nadzieję, że w niej nie będę miał problemów z savem..." - czyli nie pRZeszedł gry. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 27 czerwca 07, 22:16

Chodziło mi o użytkownika killer1000, choć trochę przesadziłem mówiąc "przeszedł", bo jest pod koniec gry (choć od czasu, kiedy to pisał faktycznie mógł już ją dokończyć).

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 27 czerwca 07, 22:22

mógł ale czy to zrobił...
Obrazek

Awatar użytkownika
wodorost2
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: wodorost2 » 28 czerwca 07, 09:27

Część dalsza solucji:
Udaj się do statku, który wskazał ci starzec i pogadaj z kolesiem.
Następnie pójdź do baru (największy budynek w wiosce.)
Pogadaj tu z barmanem i piajczkiem, a wskażą ci świątynie (albo jakieś święte miejsce - po japońsku w grze było SHINDEN, co ma dwa znaczenia) na mapie.
Idź do niej (scieżką na północy wiochy.)
Wejdź do środka i przejdź przez drzwi, zobaczysz uwięzionego pirata za kolcami.
Pogadaj z nim i wybierz górną odpowiedź (Iiyo.)
Następnie znów porozmawiaj i znów wybierz górną odpowiedź.
Idź do prawego górnego rogu (im dłużej jesteś w zasięgu mgły tym więcej tracisz życia,
ale widzisz te różowe podłogi na mapie? Na nich nie ma mgły) i otwórz skrzynie (będzie pusta!.)
Teraz udaj się do lewego górnego rogu i ciachnij kulę, kolce wokół pirata opadną.
Idź pogadać z piratem.
Następnie udaj się do drzwi koło kuli, w którą walnąłeś mieczem i je otwórz.
Pobiegnij w lewy górny róg i walnij kulę. Spowoduje to zamknięcie wszelkich pułapek w pokoju.
Teraz szybko biegnij do prawego górnego rogu i znów walnij kulę, otworzysz w ten sposób niebieskie drzwi.
Przejdź przez nie i otwórz skrzynię.
Znajdziesz w niej ,kaisu która odkryje kawałek morza na twojej mapie.
Wyjdź z świątyni i wróć do statku.
Zamaluj wyspę na południowym wschodzie.
Zagada do ciebie pirat z dziadem, wybierz górną opcję.
KONIEC CZĘŚCI II

Wróć do „Legend of Zelda: Phantom Hourglass”