Moderator: Moderatorzy
amadis pisze:Nagle pojawia się ktoś, kto kradnie waszą kilkuletnią pracę i czerpie z tego korzyści?
amadis pisze:tracą kasę
MasterLink pisze:Posiadanie nielegalnych ROM'ów
MasterLink pisze:Posiadanie nielegalnych ROM'ów czy wszelakich innych rzeczy typu oprogramowanie itp. to kradzież
Mr.M pisze:I przyjeżdża koleś, rwie ci kawał z twoich zbiorów.
I co, nadal "nie tracisz" kasy, tylko jej "nie zyskujesz" ?
IMO śmieszy mnie porównywanie piratów do kradzieży samochodu i tym podobnych rzeczy. Gierkę/film/muzykę mogę powielić w dowolnej ilości, nie szkodząc przy tym nikomu. Samochód jak się ukradnie to właściciel nie będzie miał czym jeździć, że o kosztach autka nie wspomnę.
frioniel pisze:Czytaj co napisałem wcześniej. Posiadasz oryginał, możesz legalnie posiadać ROM.
MasterLink pisze:A jak nie posiadasz oryginału...?
MasterLink pisze:czy to nie jest kradzież
2. Nie wymaga zezwolenia uprawnionego:
1) sporządzenie kopii zapasowej, jeżeli jest to niezbędne do korzystania z
programu komputerowego. Jeżeli umowa nie stanowi inaczej, kopia ta
nie może być używana równocześnie z programem komputerowym,
frioniel pisze:Lol. Copyright to po polsku "Prawa autorskie". Wychodziłoby na to, że nikt nie posiada do gierki praw autorskich
frioniel pisze:Nie widnieje tam czasami coś w stylu "Copyright by Nintendo", co by oznaczało, że to Nintendo posiada prawa autorskie do swojej gry?
MasterLink pisze:I pewnie N bardzo chce (wręcz pragnie tego) żeby kopiowano ich gry, czyż nie?
MasterLink pisze:All Rights, including the copyrights of game, scenario, music and program reserved by Nintendo.
frioniel pisze:Wszystkie prawa, włącznie z prawami autorskimi do gry, scenariuszu, muzyki i programu zarezerwowane są przez Nintendo.
_- Mnie normalnie szlag trafia, jak np. taka Wondercrow pisze, że nie kupuje oryginałów, tylko piraty, ponieważ: nei ma kasy, nie ma skąd brać kasy (niby to wina braku kieszonkowego...).... Kobieto, ja mam tak samo, a może nawet gorzej, na np. NDS mame prosiłem ponad 1,5 roku, zanim zaczalem zbierać, bo moja mama jest przeciwna konsolom (że niby dla dzieci, ale mniejsza, ostatnio jest git i się zgodziła). Kiedy wreszcie się zgodziła to zacząłem sprzedawać stare gry, zbierać pieniądze w jakikolwiek sposób, błagać brata o pomoc finansową (i tu wielkie thx dla niego, bo bardzo mi pomógł, mimo tego, że teraz też chce takiej pomocy ^^ ) , a w to lato zamierzam jakoś sobie dorabiać, żeby kupić Phantom Hourglass... I uwiez mi, pewien znajomy kupę razy mnie próbował namówić na nagrywarkę romów do deesa, nie powiem, że raz prawie mu się to udało (namawiał mnei też w.w. brat...), ale nagle coś zaiskrzyło i powiedziałem: Nie! Dlaczego?
Wondercrow pisze:Moj tata uwielbia sciagac filmy. Mam caly komp zasyfiony filmami i nic sciagnac nie moge, zadnego programu zainstalowac, bo za malo miejsca na dysku. A tata to jeszcze nagrywa i sobie na DVD oglada.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości