Okami vs Zelda

W końcu Legend of Zelda to nie tylko gry ;)

Moderator: Moderatorzy

Któr? grę bardziej wolicie?

Legend of Zelda (seria)
21
81%
Okami
5
19%

Liczba głosów: 26

Awatar użytkownika
master sword
Goron
Goron

Okami vs Zelda

Postautor: master sword » 30 lipca 07, 11:54

Tutaj piszecie jaka gra się wam bardziej podoba okami czy zelda ja daje na zelde :)
Ostatnio zmieniony 30 lipca 07, 12:54 przez master sword, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 30 lipca 07, 12:28

Niesamowicie obiektywny temat. Gratuluję inwencji jego założycielowi :lol:

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 30 lipca 07, 12:52

Master sword to zrób chociaż ankietę.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 30 lipca 07, 14:47

Widac, ze ubolewasz nad tym i probojesz na sile wmowic innym, ze Zelda jest lepsza, bo ma wiecej glosow. Sama nie zaglosowalam, poniewarz NIE GRALAM w Okami, wiec nie mam prawa sie o niej wypowiadac, a co wiecej nie mam prawa mowic o niej zle. Serii calej nie mozesz porownac z Okami, bo Okami jest jedna a Zeld jest duzo i sa lepsze i gorsze czesci tej serii.
Inna sprawa bylaby, gdybys dal Twilight Princess, skoro uwazasz, ze jest wiele lepsza od Okami. Ale pamietajmy, nie tylko grafika czyni gre dobra! Fabula i gameplay to chyba najwazniejsze rzeczy. Ale jak widzimy, w tych czasach jednak ludzie wola gry bezsensowne z miodna grafa.

Geez, czy za kazdym razem jak cos pisze, to pisze duzo? o___O'

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 30 lipca 07, 15:02

Uhm. Wstrętna jędza Anthy nie może przegapić tego tematu :D
No więc..Myśle, że obie gry są fajne. W Okami nie grałam, czytałam tylko recenzję i widziałam filmiki....Ale widać, że gra jest świetna. Zelda też.
W sumie nie obchodzi mnie, kto ściagnął motyw wilka-wszystko mi jedno, moge nawet uznać, że Nintendo. Przecież to dwie różne gry...Obie świetne, ale różne. Nie widzę niczego złego w zapożyczaniu elementów w grach, dopóki nie jest to radosne i czyste zerżnięcie gry. Twórcy zawsze sie sobą inspirowali nawzajem.
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 30 lipca 07, 15:16

Deedlith_Anthy pisze:Przecież to dwie różne gry...Obie świetne, ale różne.

Najlepsze podsumowanie tematu. Obie gry są świetne, ale w moim odczuciu Okami jest trochę lepsze, no ale oczywiście ja się nie znam i nie wolno mieć własnego zdania :F

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 30 lipca 07, 15:31

Widzę że ten temat wywoła jeszcze więcej kłótni niż mój "jakiego użytkownika nie lubicie" - jedyna metoda to zagrać w obydwie i wtedy porównać.

PS: Ale, głos na Zeldę.
Ostatnio zmieniony 17 sierpnia 07, 20:26 przez MasterLink, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 30 lipca 07, 16:21

Zelda oczywiście
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
Boryn
Zastępca redaktora naczelnego
Zastępca redaktora naczelnego
Kontaktowanie:

Postautor: Boryn » 30 lipca 07, 16:35

Ja ma takie zdanie na ten temat, a więc zaczynamy tak :wink: Jeżeli chodzi o Okami to słyszałem o tej grze dużo, widziałem dużo filmików, tralierów, recenzji itp. Jeżeli chodzi o Zeldy, to jest super saga gier, a Okami jest jedno i wnie nie grałem ( brak PS2 ) :(, a więc nie mogę żadnej z nich ocenić, do póki nie zagram, a co do Master Sworda, to Ci powiem tak - czemu ty krytykujesz tą gre, jak w nią nie grałeś, tylko może widziałeś jakieś trailery, czy coś tam... Jeszcze jedno powiem Ci - jesteś jeszcze młody, więc się nie znasz na grach - tak z tego wychodzi, a jeżeli będziesz pisał dalej takie brednie, to dostaniesz warna. Radzę Ci to wziość do serca.

Pozdrawiam:
Boryn
Obrazek[center]Zapunktuj.pl. Zdobywaj różne nagrody: Przelewy PayPal w wysoko?ci 5 -200 zł, konsole PS3, PSP, doładowania telefonów w wysoko?ci 5 - 100 zł i wiele innych. Kliknij w logo, zarejestruj się i bierz udział w loteriach i zdobywaj masę punktów, które możesz wymienić na wiele nagród.[/center]

Awatar użytkownika
Link.
Goron
Goron

Postautor: Link. » 31 lipca 07, 09:41

Ja głosuję na Zeldę jak zawsze.
Zostanę kiedy? największym Hokage, kumalski!
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
eviltwin1
Zora
Zora

Postautor: eviltwin1 » 31 lipca 07, 09:55

Zelda.Ale jak tu porównywać serię do jednej gry?!
A co do grafiki...W grze chodzi o fabułę a nie o grafikę!
Gra ma być ciekawa, fajna, nie nudząca.

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 31 lipca 07, 10:42

Powinno być raczej "Zelda:TP czy Okami" :wink: Ale to wszystko jedno...Nawet gdyby to była ankieta Zelda kontra Barbie, to i tak byśmy sie o coś pokłócili...Nie mówiac już o wojnach "Zelda kontra Mario kontra Pokemony kontra Final Fantasy" :D Takie tematy zawsze będą powodować wzajemne mordowanie sie forumowiczów.Myśle, że nie ma sensu porównywać do siebie gier w taki sposób-zawsze będą zwolennicy i jednej gry i drugiej. I żaden zdania nie zmieni raczej.
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 31 lipca 07, 11:58

eviltwin1 pisze:A co do grafiki...W grze chodzi o fabułę a nie o grafikę!

Żadna Zelda nie miała wybitnej fabuły (w kółko to ratowanie Hyrule i sztampowe akcje), więc Okami tutaj sprawuje się o niebo lepiej.

eviltwin1 pisze:Gra ma być ciekawa, fajna, nie nudząca.

Zarówno Zeldy, jak i Okami są ciekawe, fajne i nie nużą (no może z wyjątkiem Zeld z GB/GBC/GBA ;F).

IMO ta i podobne ankiety są bezsensowne, bo forum mimo wszystko poświęcone jest Zeldzie i skupia jej fanów, więc o obiektywności trudno mówić, bo wyniki są raczej tendencyjne. Poza tym ciekawi mnie ilu z głosujących grało w ogóle w Okami. Raczej niewielu, stąd wyniki tej ankiety nie są dla mnie żadnym wyznacznikiem jakości obu tych gier.

Awatar użytkownika
mate
Goron
Goron

Postautor: mate » 31 lipca 07, 12:47

frioniel pisze:Żadna Zelda nie miała wybitnej fabuły (w kółko to ratowanie Hyrule i sztampowe akcje), więc Okami tutaj sprawuje się o niebo lepiej.

Och raczej nie, super fabułe posiadały co najmniej okaryna Czasu i Maska Majory.

A, żeby rozstrzygnąć, która gra jest lepsza posłużę się według mnie najlepszemu serwisowi o grach czyli GameSpot.

Okami - 9.0
LoZ : WW - 9.3

Nie porównuje tego do TP bo to nie ta bajka.

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 31 lipca 07, 14:02

mate pisze:Nie porównuje tego do TP bo to nie ta bajka.

A ja uważam, że porównanie Okami do Twilight Princess byłoby jak najbardziej na miejscu, gdyż w obu tych pozycjach sterujemy wilkiem i pod tym względem oferują podobny gameplay.

Okami- 9.0
TLoZ: Twilight Princess- 8.9

mate pisze:Och raczej nie, super fabułe posiadały co najmniej okaryna Czasu i Maska Majory.

Zagraj w jakiegokolwiek jRPGa ze stajni Dquare, a doznasz szoku, skoro fabuła w OoT i MM jest dla ciebie super...

Wróć do „O Zeldzie inaczej”