Tajemnice TERMINY.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 23 sierpnia 07, 14:15

Szkoda, bo ciekawa teoria....Hm, może za to Gorony gdzieś spotykały się pod ziemią właśnie? W końcu i jednym i drugim by było po drodze..
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
Lakitu
Zora
Zora

Postautor: Lakitu » 23 sierpnia 07, 16:29

Może nie jest taka poroniona jak myślałem. Wymyśliłem małe udoskonalenie. Olewamy to gdzie znajduję się ocean :P . Ta teoria będzie bardziej podchodzić pod time-line Zeld. A więc: Według GT (Game Trailers) pierwszą jest MC ale ona nas teraz nie obchodzi. Miyamoto powiedział że pierwszą w kolejności jest OoT. Zgadzając się z naszym mistrzem i pamiętając że Aonuma powiedział że po okarynie były dwie strefy czasowe to lecimy do sequela OoT czyli MM. W okarynie Hyrule nie było zatopione więc Link nic się nie martwiąc pojechał w siną dal (może zgubił się w Lost Woods :shock: ?) i trafił do Clock Tower z której później do Terminy. Możemy założyć że Hyrule jest położone niżej niż Termina (conajmniej na głębokość oceanu :P ) i patrząc na mapę z okaryny możemy zaobserwować że jest otoczone wzniesieniami. Po uratowaniu tego świata wyruszył przez ocean spowrotem do Hyrule (woda z Jeziora Hylia musiała gdzieś wypływać). Przez sztorm rozbił się na znikającej wyspie i miał schizy że tą też musi uratować :wink: . Po pokonaniu Ganona (poraz 2) został na tej wyspie (wkońcu nie wiadomo czy to był sen czy nie). Tymczasem sto lat później (znów słowa Aonumy :wink: . Przez ten czas Ganon powrócił i wszystko pozalewał :D ) na Outset Island (WW) narodził się nowy Link. Pokonał on zło (znów Ganondorf :roll: ) które zalało Hyrule. A poźniej to PH i tak dalej i tak dalej :) .
To wszystko trochę naciągane ale to wkońcu moja teoria :wink: . Kolejność jest taka: MC (według GT), OoT, MM, LA, WW, PH i dalej to się zobaczy gdy pozna się fabułę tej ostatniej (tylko żeby nikt mi tu jej nie wypisywał :-x ). A to MAPKA podróży :). Termina może być bliżej Hyrule :wink: .
P.S: Nie znam LA więc mogę się mylić :roll: .

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 23 sierpnia 07, 16:54

Teoria dobra, tylko w LA pod koniec wyspa znika naprawdę.. Ja osobiście uważam, że LA dzieję się po łączonym OOA/OOS(kolejność: LttP-->OoA/OOS-->LA).

Awatar użytkownika
Lakitu
Zora
Zora

Postautor: Lakitu » 23 sierpnia 07, 20:14

Deedlith_Anthy pisze:Teoria dobra, tylko w LA pod koniec wyspa znika naprawdę..

No to nic nie zmienia w mojej teorii :P .
Deedlith_Anthy pisze:Ja osobiście uważam, że LA dzieję się po łączonym OOA/OOS(kolejność: LttP-->OoA/OOS-->LA).

A dlaczego tak uważasz?
Moja teoria przedstwia położenie Terminy według mojego zamysłu. Naprawdę to może wyglądać zupełnie inaczej :wink: .

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 23 sierpnia 07, 20:56

Ej, wracajac do Goronow!
Wlasnie przed chwila zaskoczyla mnie pewna scenka. Pamietacie Gorona co czasami spal przed Inn'em? Weszlam sobie do Inn'u by pogadac z Anju, patrze, a tam ten Goron! I sie upiera, ze ma rezerwacje. Mowi, ze ma na imie... jak? LINK! Czyzby to byl ten sam Goron Link co w OoT? o__O

Awatar użytkownika
Storms
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Storms » 24 sierpnia 07, 09:20

Moim skromnym zdaniem nie ma żadnej teori która trzymała by się jakiejkolwiek kupy. Gry wydane na jedną platforme mają sens łączenie je z innymi to już gdybanie albo wiara w magie.

Oczywiście że mógłby być to ten goron. A w tym wypadku zgadzało by się to że jest jakieś połączenie między Terminą jak i Hyrule bo nie wyobrażam sobie tego gorona spadającego z 10 metrów w dół i skaczącego z kwiatka na kwiatek pod miastem zegarowym. Toteż sama wzmianka o Dodongo Cavern pieczętuje dowód.

Według tego co wymyśliłem w swoim Fan Fiction. Świat zeldy w N64 połączyony jest granicznie pustynią Gerudo i Ikaną (Goron Link wchodzi do miasta brzez brame z Ikany). Prawdopodobnie puszcza jest otoczeniem całej krainy i w pewnym miejscu
istnieje przesmyk do wieży zegarowej. W końcu Diler Masek musiał jakoś znaleźć się w Terminie pomijając to że znika na końcu jak duch. Inny dowód to słowa Skull Kida na końcowej scence.

A jak by się ktoś pytał o występowanie tych samych postaci to może być tylko kwestia pokrewieństwa, nie mówie o to że bliźniaki są akurat w modzie ale samych Gormanów są trzy takie same twarze więc czemu by nie mogło wyglądać że Ingo to ich ojciec? :lol:
Redaktor www.retroage.net
Solki na nintendo64 www.n64solki.yoyo.pl
Galeria biletowa www.bileterka.yoyo.pl

Awatar użytkownika
Lakitu
Zora
Zora

Postautor: Lakitu » 24 sierpnia 07, 11:10

Storms pisze:Moim skromnym zdaniem nie ma żadnej teori która trzymała by się jakiejkolwiek kupy. Gry wydane na jedną platforme mają sens łączenie je z innymi to już gdybanie albo wiara w magie.

Każdy wie że nie ma żadnego połączenia :P . Twój Fan Fiction to też jest gdybanie tak samo jak moja teoria połączenia tych światów. Według Ciebie wszystko jest otoczone puszczą a według mnie oceanem :P .
Co do tych goronów to faktycznie może być prawdą. To może być ten sam Link (goron) co w OoT który przeszedł do Terminy przez Ikanę lub przez Lost Woods albo jeszcze przez coś innego :shock: . Diler Masek mógł dostać się tą samą drogą.
Storms pisze:Inny dowód to słowa Skull Kida na końcowej scence.

A co mówił bo nie pamiętam :-? ?
Prawdy na temat połączenia tych światów i innych zagadek z nimi związanych nigdy się nie dowiemy (możemy się jedynie domyślać) dopuki któryś z producentów nie zacznie sypać :shock: na co liczyć chyba nie możemy :wink: .

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 24 sierpnia 07, 14:02

Nie..To nie jest ten sam Goron-Link co w OoT. Majora dzieję się w dziecinnym czasie, a w nim Link nigdy nie urodził się Link-Goron.

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 24 sierpnia 07, 14:07

Ah... No tak. Musialo mi sie pomieszac...
Ale przynajmniej dzieki temu Goronowi mozemy dostac pokoj w Inn'ie >xD

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 24 sierpnia 07, 14:52

Może nasze imię stało się popularne...I stąd Goron o takim imieniu;3

Wróć do „Legend of Zelda: Majora's Mask”