MC vs ALTTP

W końcu Legend of Zelda to nie tylko gry ;)

Moderator: Moderatorzy

Ktora bardziej lubicie?

LoZ: Minish Cap
4
36%
LoZ: A link to the past
7
64%

Liczba głosów: 11

ko1n87
Goron
Goron

MC vs ALTTP

Postautor: ko1n87 » 17 listopada 07, 10:17

Napiszcie tutaj ktora gre sposrod tych dwoch bardziej cenicie, klasycznego Zeldzika ze Super Nintendo czy ubarwiony kolorami teczy minish cap :) z GBA
Ostatnio zmieniony 18 listopada 07, 00:06 przez ko1n87, łącznie zmieniany 2 razy.
---
Zbanowany
---

[Mr.M]

Awatar użytkownika
Mr.M
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: Mr.M » 17 listopada 07, 14:08

Hmm.. Ja hcyba wybieram ALttP , mimo że nie miałem okazji jeszcze w nia pyknąć (jest możliwość pobrania jej na Virtual Console? ) , ale wydaje mi się bardziej rozbudowana, a Minish jest, prawdę mówiąc, króki, za krótki jak dla mnie :)
[center]Obrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazek[/center]

Awatar użytkownika
Boryn
Zastępca redaktora naczelnego
Kontaktowanie:

Postautor: Boryn » 17 listopada 07, 14:33

ALTTP :)
Obrazek[center]Zapunktuj.pl. Zdobywaj różne nagrody: Przelewy PayPal w wysoko?ci 5 -200 zł, konsole PS3, PSP, doładowania telefonów w wysoko?ci 5 - 100 zł i wiele innych. Kliknij w logo, zarejestruj się i bierz udział w loteriach i zdobywaj masę punktów, które możesz wymienić na wiele nagród.[/center]

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 17 listopada 07, 14:49

Trudny wybór... niech będzie MC :}

PS: Możesz dać ankietę? :P
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 17 listopada 07, 15:38

Wybieram MC
ALTTP bardziej klasyczny bardziej magiczny.
MC za krótki bardziej bajkowy, dziecinny ale zabawniejszy wciągajacy
Mr.M pisze:(jest możliwość pobrania jej na Virtual Console? )

Tak jest.
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 17 listopada 07, 18:10

Ja tam wolę MC dlatego że ma fajną bajkową grafike i dlatego,że jest łatwe
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

ko1n87
Goron
Goron

Postautor: ko1n87 » 18 listopada 07, 00:01

fajnie ze tyle osob odp na ten temat:)
>>wiem ze te zelde mozna sciagnac zewszad:D
>>jest rom na snesa i na gba (na gbosa nieco ulepszona no nie:P i ta bonusowa swiatynia :D)
moim zdaniem w obie zeldy mozna stac sie mistrzem:D i przechodzic swiatynie na luzie..nie jestem pewny ktora mialbym adorowac wiecej..z jednej strony Minish Cap ma troche z OOT co lubie..ale z drugiej Alttp chyba zawsze bylo dla mnie takie tajemnicze i to najbardziej mnie sklania do wybrania ALTTP jako moja ulubiona sposrod nich :!: :P

>>wg mnie stopnie trudnosci w obu zeldach sa jednakowe..zalezy to wiecej od poziomu sprytnosci uzytkownika :lol: hihi
---
Zbanowany
---

[Mr.M]

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 22 listopada 07, 22:17

AlTTP...Bo klasyka...bo dłuższa...bo fajny motyw z dark World i Linkiem-królikiem.... bo fajna gra xD i lepsza od MC IMO.
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
Kurn Mapi
Kokiri
Kokiri

Postautor: Kurn Mapi » 24 listopada 07, 09:22

Czy ja wim... chyba raczej MC, gdyż czasami naprawdę trudno przejść niektóre momenty, właśnie mam taki jeden, motyw z ulepszaniem miecza, jestem za MC.

PS. Może dlatego że nie grałem w ALTTP, chociaż mam. :P
Mam cię! A, nie, to nie ty...

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Boryn
Kontaktowanie:

Postautor: Boryn » 24 listopada 07, 09:57

Kurn Mapi pisze:PS. Może dlatego że nie grałem w ALTTP, chociaż mam. :P

To po co oceniasz grę? ^^ Ja wole ALLTTP, gra trudniejsza, ciekawsza, DŁUŻSZA, najbardziej ona mnie przypomina OoT ;)
Obrazek[center]Zapunktuj.pl. Zdobywaj różne nagrody: Przelewy PayPal w wysoko?ci 5 -200 zł, konsole PS3, PSP, doładowania telefonów w wysoko?ci 5 - 100 zł i wiele innych. Kliknij w logo, zarejestruj się i bierz udział w loteriach i zdobywaj masę punktów, które możesz wymienić na wiele nagród.[/center]

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 24 listopada 07, 10:45

najbardziej ona mnie przypomina OoT

Ponoc OoT to ALttP 3D... Ale podobienstwa sa tylko w zbieraniu przedmiotow (tzn. najpierw 3 jakies tam kamienie duchowe/naszyjniki, a potem 7 medalionow/krysztalow). Innych podobienstw nie widze oO

Anyways, obie gry mi sie podobaly. MC byla zabawna, wydawala mi sie takim wprowadzeniem do Wind Wakera troche (tzn. ten sam styl, postacie itd...). Ale ALttP byla znacznie dluzsza (uh... nadal jest... jestem w tej lodowej swiatyni i nie umiem przejsc, bo mnie ciagle cos zabija XD' ) no i Dark World byl ciekawy. Haha, i rozowe wlosy Linka XDDDD
Podobal mi sie w MC Ezlo. A w ALttP nie mielismy nikogo do 'pomocy' i to tez mi sie podobalo.
Z reszta, obu gier nigdy nie przeszlam, utknelam gdzies w 3/4 ALttP, a w MC stracilam save *aha... sama se go usunelam... XD' *
Ale chyba zaglosuje na ALttP, bo mnie bardziej wciagnela i chcialo mi sie klac, jak nieumialam przejsc, a w MC swiatynie sie przechodzi w kilka minut (ostatnio zaczelam od poczatku grac, by pomoc memu koledze, bo go wprowadzam w swiat Zeldy i pokazalam mu MC... kurcze, pierwsza swiatyia to gora 10 min... o__O').
No i w ALttP byla ladna ZELDA~! Jak patrze na oficjalny artwork z gry to az chce mi sie ja narysowac, te wszystkie detale na jej bransoletach.. aw... tylko ze zmienili jej potem w angielskiej wersji na jakas niebieska kiecke, wyglada jak sluzka ~.~' Tylko, ze na spricie ma dalej ta swoja rozowa... ahh.... XDD

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 24 listopada 07, 11:21

Achaaa...To Zelda na pierwszych artworkach naprawde tak wygladala! O wiele ladniej niz w tej niebieskiej..
Wogole mi sie Zelda w LttP podobala- w tej czesci przestawala ona byc "Damsel in distress"- to znaczy nadal nia byla, ale juz poprosila SAMA Linka o pomoc, SAMA mu droge do sanktuarium pokazala, miala magiczna moc....Wogole motyw z 7 dziewicami od Medrcow mi sie podobal. Nadawalo to mroczniejszy klimat...To skladanie w ofierze O_o No i muzyczka przy logo gry i przy historii Golden Land. Ta druga byla taka niepokojaca...Miala cos w sobie. Chetnie bym ja uslyszala w lepszej jakosci...
She's got everything I need, pharmacy keys

Wróć do „O Zeldzie inaczej”