Moja teoria dotycząca problemów wszelkich religii w Zeldzie.

W końcu Legend of Zelda to nie tylko gry ;)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
eviltwin1
Zora
Zora

Moja teoria dotycząca problemów wszelkich religii w Zeldzie.

Postautor: eviltwin1 » 30 listopada 07, 19:05

Na początku, jutro mam urodzinki :D.

No więc, w oparciu o wszelkie źródła i inne bzdety(...) spróbowałem stworzyć teorię problematyki religii w Zeldzie. Chodzi mi głównie o stworzenie świata, szatana itp...
Zacznę tak;

jeżeli dobrze pamiętam, świat został w OOT stworzony mniej więcej poprzez połączenie mocy- tak powstała Trójmoc...trójmoc była siłą niesamowitą, dzięki niej można było posiąść świat i panować nad całym wszechświatem. W OOT widoczne było ogromne źródło świata;
więc opieram to na "big bangu". Tak mógł powstać świat. Natomiast w MM dowiadujemy się o czterech stronach świata; do każdej przydzielony jest ogromny stwór. Gdyby księżyc spadł na Clock Town, to- jak było przepowiadane mniej więcej :P przez Skull kida- zniszczyłoby wszystko. Czyli i Hyrule... Jeżeli do tego dopuścimy, zobaczymy pewną animację, która ukazuje WIELKI WYBUCH. Z drugiej strony widzimy, że ludzie o niczym pojęcia nie mają i ich to nie interesuje. Więc według łączeniu informacji można wywnioskować, że świat został stworzony poprzez Wielki Wybuch, podzielony na dwie części: Wybuch tworzący Trójmoc i wybuch jakiejś materii, tworząc planetę.(...)

Jest to tylko kawałek przypuszczeń. Jutro zamieszczę część o siłach nieczystych, a potem o innych takich...

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 30 listopada 07, 19:34

Nom, ciekawe rozważania...
eviltwin1 pisze:więc opieram to na "big bangu"

Ten big bang kojarzy mi się z DB :P...
Obrazek

Awatar użytkownika
eviltwin1
Zora
Zora

Postautor: eviltwin1 » 5 grudnia 07, 19:03

Ciąg dalszy...

Kimże jest szatan? Może być to odwrócony anioł Lucyfer; diabeł; zły duch;
nigdy dokładnie nie można tego się dowiedzieć.W Zeldzie zła siła przekazywana jest przez potwory; a one tą siłę dostały mniej więcej od Ganondorfa. On posiadł jedną część trójmocy; więc pewnie przez nią całe zamieszanie z ogromną siłą. Pozatym w OOT podczas końcowej walki Ganondorf jest ogromnym potworem Ganonem ze świecącymi oczami, szczypcami i ogromnym ogonem. Właśnie, pierwsze co udało mi się skojarzyć, to to, że ten ogon skojarzył mi się z...wężem.,, I oto człowiek zmażdży ci głowę, ale ty zmiażdżysz mu piętę(...)''. Czyli można uznać, że zło to przejawia się przez Ganona; a jej źródłem jest jedna z części Trójmocy; daje ona zło poprzez połączenie; połączenie tej części Trójmocy z nieczystym sercem...

Wróć do „O Zeldzie inaczej”