Commodore - Barbarian (rok 1993 bodajze to był)
Potem Prince of Persia,super mario bros
Jaka była twoja pierwsza gra, w którą zagrałeś?
Moderator: Moderatorzy
Nie pamiętam jaka była moja pierwsza gra video. Z grami pierwszy styknąłem się, o ile dobrze pamiętam, u kuzyna (nie pamiętam mojego wieku wtedy). Miał konsolę - podróbkę Atari, która miała wbudowane multum gier. Wymienię dwie z nich (nie znam tytułów): pierwsza to wyścigówka - sterowało się bolidem F1; druga (chyba moja ulubiona z Atari ) polegała na wcieleniu się w policjanta i złapaniu złodzieja ; akcja toczyła się w super markecie, czy jakimś tam sklepie. Dorwać złodziejaszka należało w wyznaczonym czasie (im szybciej, tym więcej pointsów); poza tym trzeba było omijać "przeszkody" np. sklepowe wózki. Market był (jest? - nie wiem w jakim czasie pisać o tej grze) podzielony na 3 piętra, do przemieszczania się pomiędzy nimi można było używać windy lub ruchomych schodów... Ale się rozpisałem... Sympatyczna gierka. Do dziś na strychu trzymam dwie podróbki Atari. Niedawno wyciągnałem konsolkę i grałem właśnie w powyższą grę.
Po za tym pykało się jeszcze na pegazusach i innych podróbkach NES'a po kolegach, znajomych... Najlepsze gry w jakie dane mi było grać właśnie na pegazusie to Contra i Mario Bros. W końcu sam dostałem jakąś podróbkę Famicoma i mogłem popykać u siebie. W Contrę giercuję i dzisiaj, teraz na emulu - dla mnie Contra to świetny klasyk. Później styknąłem się z N64 sąsiada i Mario Kart 64, jeszcze póżniej z N64 kolegi, ten z kolei pożyczył od swojego kolegi Zeldę OoT, no i tak do dzisiaj jestem "zakochany" w serii "Legendy Zeldy"
Po za tym pykało się jeszcze na pegazusach i innych podróbkach NES'a po kolegach, znajomych... Najlepsze gry w jakie dane mi było grać właśnie na pegazusie to Contra i Mario Bros. W końcu sam dostałem jakąś podróbkę Famicoma i mogłem popykać u siebie. W Contrę giercuję i dzisiaj, teraz na emulu - dla mnie Contra to świetny klasyk. Później styknąłem się z N64 sąsiada i Mario Kart 64, jeszcze póżniej z N64 kolegi, ten z kolei pożyczył od swojego kolegi Zeldę OoT, no i tak do dzisiaj jestem "zakochany" w serii "Legendy Zeldy"