Rejestracja na Nintendo Vip

W końcu Legend of Zelda to nie tylko gry ;)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Rejestracja na Nintendo Vip

Postautor: nokash » 21 czerwca 09, 13:49

Chciałem wykorzystać punkty vip z gier jakie posiadam. Problem polega na tym że jak chce założyć konto na Nintendovip automatycznie proszą o pin z pod zdrapki jak wpisuje to pisze że jest invailid ? a przecież dopiero co go zdrapałem. Komuś udało się zarejestrować? jak tak to prosze o rady etc.
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
pablo_jar
Goron
Goron

Postautor: pablo_jar » 21 czerwca 09, 14:20

Chodzi o Club Nintendo?
Ja się zarejestrowałem bez problemu - miałem dwa kody: jeden od Wii Sports, drugi od konsoli. Dostałem 1000 Star Points za rejestrację konsoli, 250 za WiiSports, 250 za samą rejestrację w Club Nintendo (miałem kartki z kodami jeszcze bez "sreberka"). "Gwiazdki" wymieniłem na 300 punktów do Wii Shop'u i zotało mi jeszcze 300 gwiazdek. Problem w tym, że kupiłem Zeldę TP i SMG (nówki w royginalnej folii z napisem "Nintendo") i nie było w pudełkach kartek z kodami... :cry:

Nokash, może to coś z Security Code poniżej Product code.
Obrazek

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 21 czerwca 09, 14:22

pablo_jar pisze:(nówki w royginalnej folii z napisem "Nintendo") i nie było w pudełkach kartek z kodami... :cry:

Tak to już jest w Polsce. Tu nie dostaniesz gry ze zdrapką, bo N nie ma swojej siedziby u nas :P.

Awatar użytkownika
pablo_jar
Goron
Goron

Postautor: pablo_jar » 21 czerwca 09, 14:31

Tak to już jest w Polsce. Tu nie dostaniesz gry ze zdrapką, bo N nie ma swojej siedziby u nas :P.

Gry były chyba ze Skandynawii, bo obydwie miały napisy na pudełkach i instrukcje w językach: szwedzkim i duńskim.
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 21 czerwca 09, 14:34

Nokashowi chodzi chyba o kartę z gier na GameCuba Nintendo Vip 24:7... nie chodzi o Star Points
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
pablo_jar
Goron
Goron

Postautor: pablo_jar » 21 czerwca 09, 14:48

MasterLink pisze:Nokashowi chodzi chyba o kartę z gier na GameCuba Nintendo Vip 24:7... nie chodzi o Star Points

A to sory, właśnie coś mi tu nie pasowało :oops: Przespałem erę GaCka, grałem na N64. Później kupiłem Wii. Może to co piszę jest skrajnie głupie, ale może ktoś "ukradł" kod - wpisał losowy i akurat trafił w kod Nokasha.
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 09, 16:16 przez pablo_jar, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 21 czerwca 09, 16:08

MasterLink pisze:Nokashowi chodzi chyba o kartę z gier na GameCuba Nintendo Vip 24:7... nie chodzi o Star Points

Chodzi mi właśnie o takie punkty. Mam takie zdrapki w grach na GBA. Jest tam podana stronka Nintendovip.com i po wejściu na nia pisze aby pdać pin z pod zdrapki a dostanę 250 gwiazdek... i jak w pisuje to jest to co już pisałem w pierwszym poście
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
starfoch
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: starfoch » 21 czerwca 09, 18:09

Ja rejestrowałem wiele gier (z club N jak i Vip 24:7) ze świeżo zdrapanymi ulotkami.
Do tej pory wskazało mi nieprawidłowość kodu 2 razy przy Metroid Prime 3 i Mario Kart DS.
Ktoś chyba sobie zgadł przede mną te dwa kody :C
Śmierć zabija.

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 21 czerwca 09, 18:40

Nie dokładnie się określiłem. Nie chodzi o kartę z gier na GameCuba Nintendo Vip 24:7 tylko o właśnie taką kartę tyle że z gier gameboyowych. Na nich także pisze Nintendo Vip 24:7 i podana jest strona www.nintendovip.com. Googlawałem i po wpisaniu Nintendo Vip 24:7 lub nintendo club linki odsyłają do tej samej strony czyli : www.nintendovip.com
Teraz juz nie bardzo rozumiem. Są dwa kluby nintendo? czy jeden. Po rejestracji gier (bez względu jakiej czy też konsoli ) otrzymujemy stars points. Jezeli się myle i jest jeszcze jakaś inna strona gdzie się rejestruje gry N to podeślijcie linka bo ja za cholere nie moge znaleźć innej niż ta www.nintendovip.com
Wpadłem jeszcze na pomysł że może nie moge się zarejestrować bo nie które moje gry to USA wersje. Ma to coś do rzeczy?
Ok poradziłem sobie w końcu. W rezultacie mam dwa konta niemieckie i angielskie :) i na 6 zdrapek 2 działały. Odniosłem wrażenie że daną grę można zarejestrować tylko w danym "kraju" na jaki została wydana lub w jakim została wyprodukowana. Supermariobros Wydana na danię niemcy i finlandię zarejestrowałem w niemieckim N a inną grę wydaną na UK i irlandię zarejestrowałem w angielskim N. To by było na tyle Mozna zamknąć. Niech pościk posłuży innym
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

Wróć do „O Zeldzie inaczej”