Tytuły warte kupna na NDS i GBA

Nintendo, Sony, Microsoft, Sega...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 26 stycznia 09, 19:42

MasterLink pisze:Tingle Rosy Rupeeland - pierwsza gra z Tingle w roli głównej. Ta gra to taka "Zelda" z poczuciem humoru, tylko zamiast Linka gramy Tinglem. Warto sprawdzić.

Zelda PH - Zelda na DS'a wypas grafa i duża grywalność. Jeden z najlepszych tytułów na NDS.

No właśnie, Tingle jest warty tylko sprawdzenia... Ale całkiem fajnie sie w to gra, taka gra z humorem.
A zeldy nie polecałem bo myślałem że już to wiadomo ;p.
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 26 stycznia 09, 20:27

sEbeQ13 pisze:Tingle jest warty tylko sprawdzenia...

Nie tylko. To jedna z lepszych i oryginalniejszych gier na NDS'a. Wciąga że nie wiem. Każdy posiadacz DieSa powinien się w nią zaopatrzyć. Dodam jeszcze słowo MUST-HAVE!!
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 26 stycznia 09, 20:39

Mnie tam nie wciągło :P.
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 26 stycznia 09, 20:48

Mnie wręcz przeciwnie. Chcę sequela!! :]
Ostatnio zmieniony 8 lutego 09, 12:24 przez MasterLink, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Zero
VIP
VIP

Postautor: Zero » 26 stycznia 09, 21:06

Ja mógłbym Wam polecić Megamana ZX(niski poziom trudności, jak na serię, ale gra się świetnie), serię Phoenix Wright(w sam raz na zimny, zimowy wieczór, początki spraw potrafią być nudne, ale jak już się rozkręci, to nie ma nawet czasu, żeby wyjść do kibla), Osu!Tatakae!Ouendan!(2)/Elite Beat Agents(Insane jest po prostu mega-miodny, odradzam granie zaraz przed wyjściem ze szkoły)
8=============D

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 6 lutego 09, 00:21

(ugh, chciałam to napisać już kilka dni temu, ale lenistwo doskwiera...)
Osu!Tatakae!Ouendan!(2)/Elite Beat Agents(Insane jest po prostu mega-miodny, odradzam granie zaraz przed wyjściem ze szkoły)

Chyba, że jest się już bardzo dobrym, albo to "zaraz przed wyjściem" trwa trochę dłużej ;D

Kto nie zagrał w Ouendan powinien się pożądnie zastanowić, po co w ogóle ma DSa. Zakochałam się w tej grze, szczególnie dwójce (ma bardziej rytmiczne piosenki i... dwie drużyny! D: ). Nie widzę dnia bez zagrania choć kawałka Music Hour~... A najbardziej rozbawił mnie fakt, że zespoły Ouendanowe naprawdę dopingują... drużyny sportowe w Japonii! No, w końcu to tak jak cheer leaderki, nie?
Elite Beat Agents już nie są tak świetni... wybór piosenek nie przypadł mi do gustu. Za mało skoczne jak na grę rytmiczną /: (chociaż i tak ma plus za piosenkę Queenu, lol) Ale za to fajnie tańczą xD

Ja mogę polecić Touch Detective oraz jej sequel (2 1/2). No, chyba, że ktoś nie chce grać w grę, o trzech młodych dziewczynkach rozwiązujących różne sprawy... <__< Ma ciekawy styl, dużo humoru... szczególnie w części dwa i pół. Policjantka Daria, na przykład~! No i jeśli ktoś jest takim beksą jak ja, to nawet wzruszyć może.

Kirby Super Star Ultra. Remake Kirby Super Star ze SNESa. Oczywiście z czymś "extra".

Time Hollow. Wciąga jak odkurzacz, choć co prawda zbyt dużo robić nie musimy, a chodzenie to tu, to tam może być trochę męczące, to jednak... odgrywanie tego samego dnia cały czas, z nowymi elementami... możliwość babrania się w czasie... szukanie swoich rodziców i tajemnicza różowowłosa(!) Kori... w to trzeba zagrać! (mam słabość do różowych włosów, heh...)

Zbrodnią byłoby też niewspomnienie o Chrono Triggerze. Więc oto wspominam o tym tytule...

A na GBA? MOTHER 3. RPG. Co prawda nie został on nigdy oficjalnie wydany w wersji angielskiej, ale zostało stworzone fanowskie tłumaczenie. Więc jeśli dorwiecie oryginał, a japońskiego ni w te ni w wtę, to lepiej znajdźcie to fanowskie tłumaczenie...
Gra jest świetna. I smutna /: Czasami aż za bardzo. Ale to nie znaczy, że jest smutna cały czas, o nie!
A poza tym, jak można nie kochać księżniczki Kumatory? ;D

A Pokemonów Perły i Diamentu odradzam... wolne to, a tyle pokemonów to już przesada. Poza tym są brzydkie i wyglądają bardziej jak fake'y, na które często natrafiałam dobrych pare lat temu. No, chyba, że ktoś jest zagorzałym fanem i zaraz zrówna mnie z błotem P:

no, to chyba tyle... jak mi się coś przypomni to może dopisze. Może.

Awatar użytkownika
anmarolka
Zora
Zora

Postautor: anmarolka » 6 lutego 09, 13:42

Poki były fajne ale pod koniec gry mi się strasznie nudziły. Dopiero z action replay była jakaś zabawa :D

A tak ogólnie to polecam zelde PH- bardzo fajna, podobała mi się
i mario karta :)
Obrazek

I SEE YOU

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 9 lipca 09, 12:19

Super Robot Taisen OG Saga Endless Frontier (uff zmeczyłęm się :P)

Zabawna gra typu RPG. O co się w niej rozchodzi? Dobre pytanie. Zaczyna się tak właściwie niewinnie, kapitan Haken wraz ze swoim robotem-kobietą Aschen znajdują księżniczkę Kaguyę z innego świata, która się tam znalazła Bóg jeden raczy wiedzieć skąd. Oczywiście Haken, jako podstarzały alfons, nie odmówi młodej pięknej dziewczynie z biustem większym niż koła samochodu odprowadzenia pod same drzwi. I to właśnie w tzw. miedzy czasie wynikło pare spraw, które trzebaby zbadać i naprawić. A to jakieś roboty, a to jakieś kryształy, a to jeszcze jakaś wojna z przeszłości i mnóstwo pięknych uzbrojonych po zęby w cycki dziewczyn wokół - żyć nie umierać. Główni bohaterowie sami nie wiedzą o co się rozchodzi i cały czas próbują rozwikłać ową zagadkę. Ja mam na liczniku ponad 20 godzin i naprawdę nie wiem kiedy bedzie koniec tego... Znajomy ma 30 i walczy podobno już z ostatnim bossem, ale faktem jest, że on mało czasu trenował. Jak byliśmy w tym samym miejscu była między nami różnica 10 leveli :P.
Gra jest zabawna. Niektóre teksty mogą położyć na łopatki zwłaszcza te na początku. Mnie osobiście chyba najbardziej rozwalił moment odnalezienia księżniczki (duża jest... 100 cm w biuście :P ) albo próba targowania się klik. Muzyka jest przyjemna i wpada w ucho.
Pokażę jeszcze filmik promujący grę ;).
http://www.youtube.com/watch?v=4rzJRT9TN3Y
Nie jest to must have, ale bardzo ciekawa pozycja, którą wartoby było sprawdzić ;).
Obrazek

Awatar użytkownika
Toon
VIP
VIP

Postautor: Toon » 9 lipca 09, 12:57

Hm,gra rzeczywiście wydaje się ciekawa:grafika jak w anime,muzyka nawet spoko,klimaty rpga i z tego co piszesz to dosyć długa.

Ps Od ilu to jest lat(obstawiam 12+).

Awatar użytkownika
Kruppol
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Kruppol » 9 lipca 09, 16:11

Taki FF z Kozackimi super-duper combosami i z made in Japan Postaciami? (Ale żem to ujął)..
Obrazek
FALCON PAWNCH!

Awatar użytkownika
Toon
VIP
VIP

Postautor: Toon » 9 lipca 09, 17:11

Kruppol pisze:Taki FF z Kozackimi super-duper combosami i z made in Japan Postaciami? (Ale żem to ujął)..

HEHE.Rzeczywiście dobrze to ująłeś niema co.[/scroll]

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 10 lipca 09, 09:01

toon link pisze:Od ilu to jest lat(obstawiam 12+).

"For teen". Czyli dla nastolatków :P.
Kruppol pisze:Taki FF z Kozackimi super-duper combosami i z made in Japan Postaciami?

Fakt, że te wszystkie tajemnice sprawiają, że czujemy jakby był to produkt od squarowców, ale jednak bez przesady ;). Ciężko to porównać do FF, tutaj walki są o wiele bardziej dynamiczne.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kruppol
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Kruppol » 10 lipca 09, 09:12

FF W sensie poruszania się między Lokacjami czyli wszystko z lotu ptaka i idziemy...A o Walkach to napisałem o
Kozackimi super-duper combosami i z made in japan Postaciami
Obrazek
FALCON PAWNCH!

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 10 lipca 09, 09:41

No to niech będzie i po twojemu :).
Obrazek

Awatar użytkownika
piotrek94
Zora
Zora

Postautor: piotrek94 » 13 grudnia 09, 10:56

z DSa nie wiem za bardzo ale MarioKart i SM64 na pewno.
Z GBA to zeldy, yoshi's inland, wszystkie gry crash-em (tym liskiem z PSX), SMB3, MarioMartSC, Banjo Kazooie GBA i inne
Obrazek
Obrazek

Wróć do „Konsole”