Epic Mickey
Moderator: Moderatorzy
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Epic Mickey
Ten temat planowałem już od dawna, będzie on poświęcony grze Epic Mickey (tytuł gry niebawem ulegnie zmianie).
Epic Mickey to jeden z ambitniejszych tytułów, który ukaże się na Wii. O fabule gry na razie wiadomo tyle że stare 'zapomniane' postacie Disneya szykują zemstę na Mickey'm i chcą go zabić - zemsta spowodowana jest tym że on jest tak popularny i sławny, a one nie. To coś czego jeszcze nigdy nie było. Gra osadzona będzie w mrocznym klimacie i stylistyce. Za dizajn odpowiedzialny jest Warren Spector. Wszystko wygląda jak niespełniona mroczna wizja Disneya i prezentuje się dosyć ciekawie. Must-have(?)
Koncept arty:
http://www.youtube.com/watch?v=6EUa24ZmPkc
Za miesiąc ujawnią prawdziwy tytuł gry:
http://gonintendo.com/viewstory.php?id=96577
Ja czekam na pierwsze screeny lub trailer. :I
Epic Mickey to jeden z ambitniejszych tytułów, który ukaże się na Wii. O fabule gry na razie wiadomo tyle że stare 'zapomniane' postacie Disneya szykują zemstę na Mickey'm i chcą go zabić - zemsta spowodowana jest tym że on jest tak popularny i sławny, a one nie. To coś czego jeszcze nigdy nie było. Gra osadzona będzie w mrocznym klimacie i stylistyce. Za dizajn odpowiedzialny jest Warren Spector. Wszystko wygląda jak niespełniona mroczna wizja Disneya i prezentuje się dosyć ciekawie. Must-have(?)
Koncept arty:
http://www.youtube.com/watch?v=6EUa24ZmPkc
Za miesiąc ujawnią prawdziwy tytuł gry:
http://gonintendo.com/viewstory.php?id=96577
Ja czekam na pierwsze screeny lub trailer. :I
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
http://www.joystiq.com/photos/epic-mickey-concept-art/
Które z tych koncept artów są z nadchodzącego KH?
Disney nadzoruje ten project. Grę tworzy Junction Point Studios.
Które z tych koncept artów są z nadchodzącego KH?
sEbeQ13 pisze:Disney chyba musi zezwolić na coś takiego i myślisz że to zrobi/zrobił?
Disney nadzoruje ten project. Grę tworzy Junction Point Studios.
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Jednym z autorów artów do gry jest Gary Glover - nawet widnieje jego podpis np. na arcie nr 4. Żaden z tych artów nie jest z KH, że są tam postacie Disneya nie znaczy że jest to KH. Gdyby tak było już dawno by o tym powiedzieli. Np. tu < Nie wiem skąd masz takie info.
- sEbeQ13
- VIP
- Kontaktowanie:
Nie czytałem tego artykułu (lenistwo ) ale powiedziano mi, że to dotyczy KH3 (czy tam któregoś nastepnego). Zostałem wprowadzony w błąd.
A więc moja opinia: omgdramalolz. Jak dla mnie to chyba raczej na pewno porażka. No chyba że gameplay bedzie jakiś miły ale wątpie. Jakim cudem Disney godzi się na coś takiego? Najpierw wykupienie marvela a teraz to... Koniec świata. Z tego co widzę jest to zupełne przeciwieństwo KH właśnie. Mnie póki co strasznie to odrzuca. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
A więc moja opinia: omgdramalolz. Jak dla mnie to chyba raczej na pewno porażka. No chyba że gameplay bedzie jakiś miły ale wątpie. Jakim cudem Disney godzi się na coś takiego? Najpierw wykupienie marvela a teraz to... Koniec świata. Z tego co widzę jest to zupełne przeciwieństwo KH właśnie. Mnie póki co strasznie to odrzuca. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Chyba oglądamy inne obrazki, bo te arty wręcz miażdżą klimatem. Koncept gry jest genialny. Disney chce stworzyć coś nowego i raczej nie pozwoli sobie żeby wyszedł z tego jakiś cr@p. Nawet jeszcze nie pokazano gry, a już z góry skazujesz ją na porażkę..