Legend of Zelda: Skyward Sword
Moderator: Moderatorzy
- starfoch
- Zora
- Kontaktowanie:
Nowy silnik, stary silnik, co za różnica jeśli wiadomo że gra wyciśnie z Wii niemal wszystko.
Poza tym łatwo przewidzieć jak będzie wyglądać ta Zelda.
Wystarczy porównać Metroid Prime do Metroid Prime 3 lub Super Mario Sunshine do jakiejś większej galaktyki w Super Mario Galaxy.
Wiadomo że dojdzie szersze użycie shaderów, modele i tekstury ulegną zauważalnej poprawie plus żywsza animacja,nieco podrasowana fizyka, więcej interaktywnej muzyki i to by było na tyle.
Wiem że przez to oczekiwanie można sobie zbyt wiele wyobrażać, ale nie ma co spodziewać się cudów.
Mi bardziej zależy na tym by gra była równa graficznie czego Twilight Princess brakowało.
Poza tym łatwo przewidzieć jak będzie wyglądać ta Zelda.
Wystarczy porównać Metroid Prime do Metroid Prime 3 lub Super Mario Sunshine do jakiejś większej galaktyki w Super Mario Galaxy.
Wiadomo że dojdzie szersze użycie shaderów, modele i tekstury ulegną zauważalnej poprawie plus żywsza animacja,nieco podrasowana fizyka, więcej interaktywnej muzyki i to by było na tyle.
Wiem że przez to oczekiwanie można sobie zbyt wiele wyobrażać, ale nie ma co spodziewać się cudów.
Mi bardziej zależy na tym by gra była równa graficznie czego Twilight Princess brakowało.
- Mary1517
- Zora
- Kontaktowanie:
lukaszSA pisze:Panie to że mówią że miecz będzie miał naturalne ruchy nie znaczy że tak będzie.
Już wiadomo, że będzie. Aonuma na prawo i lewo ciągle gada, że mają prototyp głównego battle sistemu gry i link odzwierciedla ruchy gracza piorunująco dobrze, aż się devy zdziwili.
lukaszSA pisze:czy wrogowie będą mieli naturalne odruchy?
AI? owszem, zostanie poprawione na pewno. Chociaż już w TP było dość dobre, tylko, że przeciwnicy byli słabi fizycznie, ale inteligentni.
Euphoria to system animacji poligonów tylko dla X360 i PS3. GTA było robione na tym systemie. Ja już was nie rozumiem... gadacie o Fizyce pod kątem Grafiki, to są dwie inne rzeczy, nie mylcie tego proszę bo można się pogubić w tym co mówicie...
Pozatym grafika grafika grafika... liczy się gameplay. Kochaliśmy stare Zeldy za to że miały wypasiona grafikę i mega epicką fabułę czy za to, że były po prostu FUN?
Wystarczy, ze nie schrzanią sterowania, tak jak to zrobiło LA z Indiana Jones and the staff of kings na wii...
Musimy się powoli oswajać z "rewolucją" i z tym, że nowa Zelda będzie taka, jaką w ogóle sobie możemy jej niewyobrażać. I w gruncie rzeczy, nie możemy jej nawet porównywać do TP, bo TP była "ostatnią Zeldą tego typu" cokolwiek Aonuma miał na myśli, no i była robiona "pod fanów" co zaowocowało monotonością więc... Ja bym chciała by Zelda Wii była jak najbardziej oderwana od TP, nie chce, żeby ZWii ją przypominała czymkolwiek.
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Mary1517 pisze:Pozatym grafika grafika grafika... liczy się gameplay. Kochaliśmy stare Zeldy za to że miały wypasiona grafikę i mega epicką fabułę czy za to, że były po prostu FUN?
Głownie przez fabułę, muzykę, klimat, pomysły, gameplay jak i grafikę, bo to dzięki niej np. WW tak znacznie różnił się od innych LoZ - grafika jest również ważna, a jak na rok wydania i możliwości konsol zawsze była dobra.
Mary1517 pisze:Wystarczy, ze nie schrzanią sterowania, tak jak to zrobiło LA z Indiana Jones and the staff of kings na wii...
Nintendo raczej zadba oto żeby sterowanie w nowej LoZ było jak najlepsze - jeżeli chcą uzyskać najwyższą jakość produktu. Indiana Jones and the Staff of Kings to gra na licencji więc...
Mary1517 pisze:gadacie o Fizyce pod kątem Grafiki, to są dwie inne rzeczy, nie mylcie tego proszę bo można się pogubić w tym co mówicie...
Tak, ale nikt najwyraźniej nic takiego tu nie mówił.
Mary1517 pisze:Musimy się powoli oswajać z "rewolucją" i z tym, że nowa Zelda będzie taka, jaką w ogóle sobie możemy jej niewyobrażać.
To że ta Zelda będzie inna od wszystkich wiadomo od dawna. A to, że zostanie zjechana przez niektórych za to, że będzie odbiegać schematem od innych części to już inna sprawa. Cóż, typowe

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
Tutaj nie chodzi mi o znaczek 18+ a raczej wciąż znaczek 12+ , tylko że z większą ilością przemocy... Nie jestem osobiście żadnym fanem typu: "Dawaj stary teraz mu tak dorąb żeby łeb odleciał" i mam nadzieje że nowa Zelda taka nie będzie... Tutaj chodzi mi o to żeby przy walce z bosami były elementy że podchodzisz do kolesia , w jakiś sposób wspinasz się po nim na głowę i ciach (bez krwi). Takie God of War w wersji bez krwi z uroczym elfem...
- Mary1517
- Zora
- Kontaktowanie:
A mi jest naprawdę wszystko jedno. Jestem takim (momentami chorym) fanboyem (czy raczej fangirlem) tej serii, że jestem w stanie zaakceptować w niej wszelkie zmiany.
Ale nie ukrywam, że po tych wszystkich słodkich i kolorowych Zeldach jakie nas ostatnio nawiedziły, mam ochotę na coś mrocznego od czego przechodzą ciarki po plecach i jeża się włosy na rękach. Żeby były duże zębate i ryczące bestie, gotyckie smoki, jakieś fortece, zamki i kopalnie... ale żeby nie była zbyt brutalna, bo jeszcze zrobi nam się z tego połączenie Resident Evil z God of War, nie wiem czy ja i moja hemofobia by to zniosły xD
Ale nie ukrywam, że po tych wszystkich słodkich i kolorowych Zeldach jakie nas ostatnio nawiedziły, mam ochotę na coś mrocznego od czego przechodzą ciarki po plecach i jeża się włosy na rękach. Żeby były duże zębate i ryczące bestie, gotyckie smoki, jakieś fortece, zamki i kopalnie... ale żeby nie była zbyt brutalna, bo jeszcze zrobi nam się z tego połączenie Resident Evil z God of War, nie wiem czy ja i moja hemofobia by to zniosły xD
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Wróć do „Legend of Zelda: Skyward Sword”