Problem z Song of Fire

Moderator: Moderatorzy

sok_czosnkowy
Kokiri
Kokiri

Problem z Song of Fire

Postautor: sok_czosnkowy » 27 listopada 10, 15:54

Jak w temacie
mam straszny problem z tą piosenką, próbowałam grać ją już tyle razy i dalej nic z tego :neutral:
jak to zagrać ?
z góry wielkie dzięki :wink:

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 27 listopada 10, 16:40

Prześledź ten filmik.Wydaje mi się że powinien pomóc.Pamiętam że miałem podobny problem grając.

http://www.youtube.com/watch?v=giglUZah ... re=related
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

sok_czosnkowy
Kokiri
Kokiri

Postautor: sok_czosnkowy » 27 listopada 10, 16:53

no cóż filmik prześledziłam, owszem
ale niestety z moim angielskim jest kiepsko (mieszkam we Francji od 5 roku życia i angielskiego sie nie ucze ) rozumiem tak 5 przez 10
czy mógłby mi ktos to przetłumaczyć ? była bym ogromnie wdzięczna

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 27 listopada 10, 17:04

Użyj Google Translatora.Będzie trochę kiepsko przetłumaczone ale da się czytać i dużo zrozumiesz a resztę się domyślisz.Wpisz tekst i przetłumacz. :)

http://translate.google.pl/#pl|en|
Obrazek

"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Taro
Kokiri
Kokiri

Postautor: Taro » 28 listopada 10, 09:22

Witam,

ostatnio nie mam wiele czasu, przez studia, jednakże jako że chwilę go w piękny niedzielny poranek znalazłem to postaram się to przetłumaczyć. Tłumaczę każdy tekst w okienku jaki się pojawił na filmiku. Oddzielam je dwoma enterami.

"Song of Fire Restoriation - Wygląda na to że wiele osób ma z tym oto problem. Oto kilka wskazówek"

"Wsłuchaj się "pingi" (dźwięki) a usłyszysz ile jest uderzeń. (Prawdopodobnie chodzi o nutę). Jest to 4/4, a to oznacza że na każdym "pasku" występują 4 uderzenia. Każdy "pasek" zaczyna się od wyższego dźwięku (gdy się wsłuchasz usłyszysz specyficzny jeden dźwięk poprzedzający pozostałe), więc jest to dla Ciebie wskazówka kiedy powinnaś zacząć. Najpierw on gra po 4 a potem Ty grasz po 4, i tak na zmianę"

"Nuty (dźwięki) nie muszą być ściśle zwiazane z rytmem (to chyba znaczy że nie musisz wbić się 100% w rytm). Po prostu żeby wszystko się udało musisz w odpowiedniej kolejności zagrać całą szóstkę (dźwięków jak sądzę) zanim skończy się pasek (ten pasek to chyba pięciolinia) i Embrose (pewnie ten który gra) zacznie grać ponownie."

Tu już troszkę gorzej, ale z tego co zrozumiałem:
"Powinnaś wiedzieć że musisz zagrać tylko 2 z 3 bitów aby pomyślnie ukończyć piosenkę. Dowiedziałem się o tym podczas nagrywania... (w skrócie) przestawałem grać po skończeniu 2giego bitu a piosenkę i tak zaliczało"(Odczucia wewnętrzne oraz przeżycia zostały pominięte :wink: )

"Postępuj zgodnie ze wskazówkami a wierzę że nie będziesz miała większych problemów. Mam nadzieję że pomogłem"

Do tego Credits, podziękowania i inne pierdoły.

Oczywiście tłumaczyłem to tak abyś lepiej to zrozumiała, tekst nie jest tłumaczony dosłownie, sens jednak wierze iż został przekazany.

Zbliża się Gwiazdka, może i ja dostane Nintendo DSi i sobie zagram... ah... Chciałbym pozdrowić całe Zelda Central, jako że odświętnie udało mi się znaleźć chwilę na napisanie, mimo iż wchodzę na portal parę razy dziennie :D życzę Wam też udanej Gwiazdki, jednak chyba do Was jeszcze wpadnę.

I tak kończąc w pięknym stylu... To chyba nie ten temat co? Nie ma tematu, Help in Zelda? Czy coś w tym stylu? :)

Z poważaniem
Taro

sok_czosnkowy
Kokiri
Kokiri

Postautor: sok_czosnkowy » 28 listopada 10, 14:57

Jejku Taro dzięki wielkie :)
W sumie to temat można już zamknąć
Pozdrawiam ;)

Taro
Kokiri
Kokiri

Postautor: Taro » 28 listopada 10, 15:30

Cała przyjemność po mojej stronie. Proszę o zamknięcie tematu.

Z poważaniem
Taro

:46 This is the Hero :D

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 28 listopada 10, 16:41

Nie ma tematu, Help in Zelda? Czy coś w tym stylu?

Jest Help Center (ST)

I po to właśnie jest temat Help Center. Żeby nie zakładać co raz to nowych tematów dot pomocy.
Więc następnym razem kiedy wystąpi jakiś problem w ST opisz go w Help Center:
http://zelda.com.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=1962

Zamykam.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Wróć do „Legend of Zelda: Spirit Tracks”