Legend of Zelda: Skyward Sword

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 7 października 11, 19:14

Teraz mi trochę żal że zamierzam kupić limitkę : D Gdyby nie wymaganie tego cholernego motion plus, pewnie kupiłbym standardową :p
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 7 października 11, 20:42

Dla mnie lepsza jest limitowana ale to tylko moje zdanie. ;)
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
chrno
Hylianin
Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: chrno » 8 października 11, 08:24

MasterLink pisze:O wiele lepsza. Oficjalna na Japonię, pewnie na inne regiony już nic się nie zmieni.

Wertyp pisze:tysiące fanek na całym świecie na pewno zapiszczy ze szczęścia

Pamiętam jeszcze jak DA tego chciała, no i jest... tylko nie ma podziękowań dla n.

To nie Super Mario i raczej można liczyć że będą się różnić chociażby ułożeniem stuffu na okładce, ale raczej jestem pewien że będą się różnić(choć chciałbym żeby bardziej było widać SkyLoft z linkiem jak na płycie aniżeli żeby było za przeproszeniem nasrane postaciami) wystarczy zobaczyć jaka była okładka Zeldy OoT 3D na US i dla Europy.
Wii FC: 7964-7540-9921-2263

MH3 ID: 12K3UQ name: Chrno

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 8 października 11, 17:31

To niech wywalą te 2 postacie po obu stronach.

Na pewno lepiej współgra z otoczeniem gry i z jej tytułem. Jest niebo, odbicie na mieczu oraz efekt flary.
Ta okładka co na płycie pewnie byłaby lepsza gdyby gra nazywała się Skyward Bird, nie Sword.

Europejskie wydanie OoT3DS miało taką samą okładkę jak japońskie (a raczej odwrotnie).
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 9 października 11, 22:39

Dla tych co nie chcą wydawać 200 stówek za wersję zwykłą. :D

>>>KLIK<<<

Szczerze polecam ponieważ na tej aukcji widziałem ją najtaniej. :D

PS: To jak??? Dobijemy tysiąca w tym temaciku??? ;)
Obrazek

Shigeru Miyamoto

MandragGanon
VIP
VIP

Postautor: MandragGanon » 10 października 11, 15:20

MasterLink pisze:To niech wywalą te 2 postacie po obu stronach.

Na pewno lepiej współgra z otoczeniem gry i z jej tytułem. Jest niebo, odbicie na mieczu oraz efekt flary.
Ta okładka co na płycie pewnie byłaby lepsza gdyby gra nazywała się Skyward Bird, nie Sword.

Europejskie wydanie OoT3DS miało taką samą okładkę jak japońskie (a raczej odwrotnie).

Ja myślę ,że nie bez powodu nazwali tytuł tej gry Skyward Sord a nie chociażby Skyward Bird
Podam 4 przykłady:

:arrow: Skyward Sword od miecza niebiańskiego bóstwa [mowa o Ghirahimie]
:arrow: Skyward Sword od towarzyszki linka ponieważ ona jest mieczem i takią jakby wróżką zrodzoną z nieba???
:arrow: Skyward Sword od tego że Sword lepiej brzmi od birda xD
:arrow: Skyward Sword dla tego ,że ta gra nie jest o ptaku tylko o linku a ten link musi czymś nawalać xD... Gdyby było Skyward Bird równie dobrze mogli by zamiast Ocarinii of time dać Horse of time...

To moje zdanie więc jeśli uraziłem czyjeś racje to przepraszam...

P.S. Ganon... Pewnie że dobijemy!!!

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 10 października 11, 16:29

Eee naprawdę? Nie wiedziałem, że gra dotyczy jakiegoś miecza i opowiada o stworzeniu Master Sworda.. Mówili o tym od kiedy pokazano pierwszy zwiastun Skyward Sword (do którego zresztą dawałem tu link), Aonuma gadał o tym w prawie każdym wywiadzie, Miyamoto dopowiadał, musiałem wtedy zaspać...

A tak na poważnie, chyba źle zrozumiałeś mój post.
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

MandragGanon
VIP
VIP

Postautor: MandragGanon » 10 października 11, 17:51

P.S. Admin mnie też źle zrozumiał xD... Być może adminowi chodziło tylko o nazwę lub o coś innego xD... Tak więc mi nie chodziło o to ,że gra głównie skupia się na mieczu tylko chciałem nawiązać do miecza w nazwie...

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 10 października 11, 18:23

Mi chodziło oto że tamta okładka(nadruk) co jest na płycie nie oddaje tego wrażenia. Jako że gra nazywa się Skyword Sword, postać Linka który trzyma miecz zwrócony ku niebu/górze najlepiej pasuje do tytułu jak i okładki na pudełko.
Obrazek

MandragGanon
VIP
VIP

Postautor: MandragGanon » 11 października 11, 14:01

Teraz już rozumiem... W pełni zgadzam się z tym. Kto z was myśli , że latanie na ptaku i skakanie ze spadochronu jest ciekawym urozmaiceniem??? Ja oczywiście mówię: Tak!

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 14 października 11, 13:37

OK. Panowie i panie. Do premiery najważniejszej i najbardziej oczekiwanej gry roku już tylko miesiąc i kilka dni więc warto pomyśleć jak się według was zapowiada. Moim zdaniem gra może pobić nawet Wind Waker'a jeśli będzie tak niezwykle dobra. Trailery przekonały mnie do gry w 100%. Zresztą ja nigdy nie przekreślam gry od początku ale niestety jak coś jest słodkie i cukierkowe to w niektórych oczach nie może już być epickie. TP było mroczne a jakoś super epickie nie było. :D

Więc ja mówię tak-czeka nas przełom. ;)
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
Kruppol
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Kruppol » 14 października 11, 15:14

TP było mroczne a jakoś super epickie nie było.

Było było, ale to już zależy dla kogo.
Obrazek
FALCON PAWNCH!

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 14 października 11, 15:40

Skoro ma zmieść WW to archaiczną gameplayowo OoT tym bardziej.
Obrazek

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 14 października 11, 15:48

Jednakże prawie zawsze gdy pada pytanie: Jaka była najlepsza Zelda część odpowiada jednym głosem- Ocarina of Time. :D A tak poza tym to nie mówiłem o żadnym zmieceniu bo to zbyt mocne słowo. Mówiłem o pobiciu. :D A pobicie WW to już jest ogromny sukces(w końcu WW jako jedna z 15 gier dostała 40/40 w Famitsu). :D
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 14 października 11, 16:07

No właśnie część.

Nintendogs i NSMBW też tyle dostało. Nie dawaj mi tu Famitsu jako przykładu bo on już dawno przestał być wiarygodnym źródłem.

A teraz może już skończymy offtopa bo pojawiły się 2 nowe filmy:

http://www.youtube.com/watch?v=KZCMJ4mQ4TM
http://www.youtube.com/watch?v=o7-XOuLR-9A
Obrazek

Wróć do „Legend of Zelda: Skyward Sword”