Legend of Zelda: Skyward Sword

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 23 listopada 11, 16:10

Mink pisze:Dzisiaj zdobyłem łuk na 30h, pewnie dotrzecie tam szybciej, bo zbieram co się da
J mam tyle samo godzin i jestem dopiero na Lanayru desert. Męczy mnie ta pustynia. Za cholerę nie wiem gdzie szukać ... albo jak się dostać. Ale nic męczę się dalej.
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Adix22
Goron
Goron

Postautor: Adix22 » 23 listopada 11, 16:27

Nokash, gdzie dokładnie jesteś? Spróbuje pomóc (jeśli chcesz)

Awatar użytkownika
Fisior
Kokiri
Kokiri

Postautor: Fisior » 23 listopada 11, 16:55

Teraz ja. Gra z Ultimy przyszła w czwartek, wczoraj przyszło Wii i od razu zacząłem przygodę. Edycja z Wii Motion Plus to moim zdaniem świetny pomysł. Dostajemy elegancki gadżet który jest niezbędny żeby grać. Mówię jako osoba która dopiero co nabyła Wii w podstawowej wersji. Na liczniku mam 15 godzin i jestem zachwycony. Piękna, wciągająca gra. Bardzo mi się podoba wygląd świata i latanie. Sterowanie bardzo mi pasuje. To moja pierwsza gra na Wii, wcześniej nie miałem okazji pograć na tej konsoli (TP przechodziłem na Gacku). Z początku przeżyłem mały niesmak związany z grafiką, ale pogrzebałem w opcjach telewizora, odsunąłem fotel od TV i jest okej. Po jakimś czasie wzrok się przestawia z HD na SD. Niedobre Nintendo :) Za najlepszą Zeldę uważam Twilight Princess i jestem ciekaw czy mi się zmieni opinia po przejściu Skyward Sworda. Póki co dałbym 10/10 i drugie miejsce w rankingu najlepszych Zeld.

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 23 listopada 11, 19:20

Dawno Cię tu nie było Fisior. :D
Ja teraz jestem w I świątyni ale muszę się z bratem dzielić(nie ma lekko). :( Ale jakoś idzie. :D Na razie gra jest świetna a obsługa Wii Motion Plus miecie. ;)
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 23 listopada 11, 22:24

Adix22, Juz sobie poradzilem. Blachostka
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 23 listopada 11, 23:13

Ups. Pomyliłem się, To nie byłą świątynia. Obecnie mam procę i idę przed siebie. :D
Jak będą problemy(a pewnie będą wkrótce) to założę Help Center gdzie każdy będzie mógł zadać swoje pytanie. ;)
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
Fisior
Kokiri
Kokiri

Postautor: Fisior » 24 listopada 11, 11:28

ganon pisze:Dawno Cię tu nie było Fisior. :D

Zgadza się. Kiedyś się zarejestrowałem jak wyszła Twilight Princess, później grałem na innych konsolach, a teraz wyszła cudowna Skyward Sword (wszystkie inne gry mają wolne) i wróciłem tu żeby poczytać opinie innych fanów i zadawać pytania. Właśnie, Help Center bardzo się przyda.

Awatar użytkownika
Mary1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Mary1517 » 24 listopada 11, 13:29

Byłam odebrać gre osobiście w piątek w katowicach na tysiąclecia, odpakowałam juz w autobusie jadąc do domu bo nie dałam rady xD
Gra się długo rozkręcała fakt, ale bo było dużo do nauki i przyzwyczajania sie jeśli ktoś WM+ miał w ręce pierwszy raz. Zaczynam już czuć tego kopa powoli, zapowiada się na coraz lepszą gre. A jak tu ktoś kiedyś powiedział, nie uważam, żeby zbieranie łezek było na siłę wciśnięta niepotrzebną atrakcją jak w TP, jest właśnie super i czuje się tą presję.

25 godzin na blacie [spoiler?] druga rundka popylania po pustyni, już jestem na statku ale musiałam iść spać bo wstawanie za 15 szósta rano mi nie pozwoliło grać dalej xD[end of spoiler].

No i weźcie ludzi... jak można wystawiać grze jakąś ocenę, mówić że jest od czegoś lepsza gorsza czy krótsza, jak się nie jest nawet w połowie! Przejdźcie najpierw całe, sumiennie i z czystymi myślami, a nie pod presją oceny i porównywania, delektuuuuujcie sieee.....
Obrazek

Adix22
Goron
Goron

Postautor: Adix22 » 24 listopada 11, 14:25

Delektuję się (tak jak większość z nas) :D. Ehhh... Nie gram już w SS od 3 dni. Nauki tyle, że masakra.

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 24 listopada 11, 14:50

Mary1517 pisze:25 godzin na blacie [spoiler?] druga rundka popylania po pustyni, już jestem na statku ale musiałam iść spać bo wstawanie za 15 szósta rano mi nie pozwoliło grać dalej xD[end of spoiler].

Ludzie nie wiem jak wy to robicie. Ja mam ponad 30 godzin i wylazłem pierwszy raz z pustyni. Co prawda eksploruję dogłębnie każde miejsce ale mimo to są rzeczy które zatrzymują mnie na godzinkę lub dwie. Potem okazuje się że albo już to robiłem ( tylko coś nie tak ) albo rozwiązanie było obok, widoczne jak na dłoni a ja oczywiście kombinowałem jak koń pod górkę.
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 24 listopada 11, 14:51

Jak gram dopiero od 4 godzin a czuje że ta gra jest genialna. :D
Obrazek

Shigeru Miyamoto

iga.14
Kokiri
Kokiri

Postautor: iga.14 » 24 listopada 11, 17:34

Mam pytanko.Czy do SS trzeba mieć Wii MotionPlus?
Jeśli to pytanie się już pojawiło to przepraszam, po prostu nie mam ochoty przeglądać 70 stron :)

Mink
Kokiri
Kokiri

Postautor: Mink » 24 listopada 11, 17:45

trzeba trzeba, bez tego nie pograsz, znaczy dokładnie nie włączysz gry dalej poza 'ekran powitalny' informujący, ze Wii Motion Plus jest konieczne.

iga.14
Kokiri
Kokiri

Postautor: iga.14 » 24 listopada 11, 17:49

cholera...a czaiłam się na Wii na allegro ale nie ma Wii MotionPlus...wiem że można kupić osobno ale będę musiała znowu za przesyłkę płacić a w naszych biednych polskich sklepach nie ma..

Mink
Kokiri
Kokiri

Postautor: Mink » 24 listopada 11, 18:27

jak jeszcze da radę, to kup wydanie kolekcjonerskie Zeldy SS. Do gry dostaniesz Wiilota z wbudowanym Motion Plus. W sumie to się opłaca. Obiektywnie patrząc jest to drogie, ale za coś takiego naprawdę warto zapłacić. Moja Zelda też już jest, coś Bluetooth w telefonie świruje, więc (obiecane) zdjęcia będą wieczorem. Ta płyta audio z muzyką w wykonaniu orkiestry jest świetna :)

Wróć do „Legend of Zelda: Skyward Sword”