Karta sieciowa problem.

O wszystkim. UWAGA! Kultura obowiązuje!

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Karta sieciowa problem.

Postautor: nokash » 21 stycznia 12, 14:21

Zrąbał mi się router. Nie ważne. Dostałem Karte sieciową TP-Link WN422G. Podłączyłem do kompa i chce użyć jako accesspointa bo ma taką funkcję. Gdy już jest ustawiona zaczynam szukać sygnału na komórce i znajduje sieć lecz przy próbie połączenia w komórce z netem nie chce się połączyć. Wyskakuje w kompie komunikat : http://imageshack.us/photo/my-images/835/ap1p.jpg/
czyli jakby nie wysyła neta z kompa. Dodam że nie ma zabezpieczeń ustawionych i adres MAC dodałem do ustawień . Jaka może być przyczyna? jak to ustawić Pomożecie?
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
Armis
Goron
Goron

Postautor: Armis » 22 stycznia 12, 00:54

witaj na necie znalazłem taki filmik FILM użytkownik jest troche zdenerwowany i ma taki sam problem jak Ty. W komentarzach jest na to odpowiedź

"Nawet jeżeli WN422Gv2 ruszy w trybie AP to aby pobrać adres IP trzeba mieć serwer DHCP którego ani Windows nie ma ani sterowniki do karty nie mają. Więc ustaw sobie adres IP statycznie albo zainstaluj, ustaw i uruchom serwer DHCP na PC.

Ale moja rada jest taka że lepiej będzie jak sobie kupisz router, bo po słownictwie słyszę że sprawa cię mocno przerosła.

Dla mnie ten film jest jedynie świadectwem twojej niewiedzy a nie wady sprzętu."

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 22 stycznia 12, 13:29

Pewnie. Wiedzę mam małą na ten temat. Zresztą wiesz ile ostatnio walczyliśmy z routerem :). Wiem że router to najlepsze rozwiązanie ale skoro dostałem za darmo tą kartę to chciałem spróbować podłączyć i na razie polatać w ten sposób na 2 kompy. Dzięki armis :)
ps. Obejrzałem film. Koleś ma kartę v2 ja mam v1. Nie wiem czy jego rozwiązanie dotyczy się też mojego problemu.
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Wróć do „OFF Topic”