Nintendo 3DS xl Zelda Edition
Moderator: Moderatorzy
Nintendo 3DS xl Zelda Edition
Nie dawno to zobaczyłem i przeczytałem że w zestawie jest gra ALBW do ściągnięcia. Czy ktoś wie co trzeba zrobić by trafiła na konsolę?
"...That sword! Where did you get that?! Are you... Is it even possible...? ...How could it be?" - Tetra
Nie trzeba mieć jakiejś karty jakby się chciało kupić na e shop? Aha i jeszcze jedna sprawa (lub dwie). Gdzie ląduje gra po ściągnięciu i czy ta gra będzie można usunąć i czy to praktycze? Jak się wchodzi na internet na konsoli? Próbowałem ale ciężko.
"...That sword! Where did you get that?! Are you... Is it even possible...? ...How could it be?" - Tetra
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
A jak skasuje się grę to nie przepada ona na zawsze i nie trzeba jej na nowo kupować? Niby jest jakiś nowy system kont, ale czy gra jest do niego przypisana na stałe i czy po skasowaniu można na nowo ją pobrać za darmo? Mieli coś takiego zrobić, a nie śledzę tego ostatnio..
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
MasterLink pisze:A jak skasuje się grę to nie przepada ona na zawsze i nie trzeba jej na nowo kupować? Niby jest jakiś nowy system kont, ale czy gra jest do niego przypisana na stałe i czy po skasowaniu można na nowo ją pobrać za darmo? Mieli coś takiego zrobić, a nie śledzę tego ostatnio..
A nad tym się nie zastanawiałem. Popatrzę w opcjach może coś znajdę.
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
No to oczywiste, że musisz się połączyć z siecią żeby wejść do eShopu. Kod wpisujesz w odpowiedniej rubryce w menu eShopu. Tylko jak na przykład przy pobieraniu gry zawiesi/wyłączy ci się 3DS to cały kod na grę chyba przepada, ale to rozwiązania nintendo
Gry chyba nadal nie są związane z kontem. Sam mam kilka pobranych tylko to głownie indie produkcje jak Pulblox czy Liberation Maiden ich nagła strata nie byłaby aż tak dotkliwa...
Gry chyba nadal nie są związane z kontem. Sam mam kilka pobranych tylko to głownie indie produkcje jak Pulblox czy Liberation Maiden ich nagła strata nie byłaby aż tak dotkliwa...
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
- Mary1517
- Zora
- Kontaktowanie:
A to nie jest tak, że jak się kupuje bundle konsola + gra, to jest już ona domyślnie zainstalowana na konsoli? Zawsze mi się wydawało, że na pudełkach jest napisane "pre-installed"
Nie, gry nie są związane z kontem ani na 3DSie ani na WiiU. Są bezpośrednio związane z konsolą i możesz je przenieść na inne urządzenie tylko przez System Transfer. Jednocześnie jak konsole ci szlak trafi to razem ze wszystkimi twoimi grami...
ACZKOLWIEK Nintendo chce to w przyszłości zmieniać, ale raczej nie w tej generacji. Indywidualne konto póki co zapamiętuje tylko twój "wirtualny portfel".
Nie, gry nie są związane z kontem ani na 3DSie ani na WiiU. Są bezpośrednio związane z konsolą i możesz je przenieść na inne urządzenie tylko przez System Transfer. Jednocześnie jak konsole ci szlak trafi to razem ze wszystkimi twoimi grami...
ACZKOLWIEK Nintendo chce to w przyszłości zmieniać, ale raczej nie w tej generacji. Indywidualne konto póki co zapamiętuje tylko twój "wirtualny portfel".
- sEbeQ13
- VIP
- Kontaktowanie:
Mary1517 pisze:A to nie jest tak, że jak się kupuje bundle konsola + gra, to jest już ona domyślnie zainstalowana na konsoli? Zawsze mi się wydawało, że na pudełkach jest napisane "pre-installed"
Owszem, jest taka informacja na pudełku. Gry jednak są w formie kodu, do pobrania. Domyślnie jest zainstalowany tylko czysty soft.
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Mary1517 pisze:Nie, gry nie są związane z kontem ani na 3DSie ani na WiiU.
I w tym cały problem. Jak konsola lub dysk padnie to wszytko przepada. W PSN czy XL już dawno ten problem rozwiązano.
Poza tym cyfrówek ani nie sprzedaż ani nie skolekcjonujesz. Zawsze jak mam do wyboru to biorę pudełko, nawet jeśli miałbym je ściągać z drugiego końca świata, stare przyzwyczajenie.
Też wolę pudełko, ale co do cyfrówek to chyba nie do końca macie rację.
Bez przesady. Konto zapamiętuje wszystko co zostało zakupione. To chyba oczywiste, że można usuwać i ściągać gry ponownie tyle razy ile się chce tyle że na jednym i tym samym systemie. Wchodzisz w zakładkę "titles you've downloaded" i klikasz "redownload". Konto Nintendo Network "pamięta" konsole, a konsola pamięta konta. Portfel dla Wii U i 3DS jest wspólny, Wish List można przeglądać na obu systemach i zawsze będą w nim gry z obu konsol.
Jeśli konsola padnie to tak, jeśli dysk/karta to nie. Wydaje mi się (choć nie sprawdzałem), że jedną grę można ściągnąć na kilka kart SD z tym, że "widzieć je" będzie tylko ta konsola przez którą ściągałeś. Będą przypisane do konsoli choć zapisane na zewnętrznym nośniku.
Teraz są związane i z kontem ponieważ nie da się używać eShopu bez konta Nintendo Network. I to prawda, że jedynym sposobem na przeniesienie gry cyfrowej do innej konsoli jest System Transfer. Także jak ktoś rozwali sobie Circle Pada grając w nowego Smasha to jeszcze da się wszystko odratować transferując zawartość do nowego egzemplarza . Żeby to zrobić nie trzeba używać CP wystarczy poklikać po Touch Screenie.
MasterLink pisze:Tylko jak na przykład przy pobieraniu gry zawiesi/wyłączy ci się 3DS to cały kod na grę chyba przepada, ale to rozwiązania nintendo
Bez przesady. Konto zapamiętuje wszystko co zostało zakupione. To chyba oczywiste, że można usuwać i ściągać gry ponownie tyle razy ile się chce tyle że na jednym i tym samym systemie. Wchodzisz w zakładkę "titles you've downloaded" i klikasz "redownload". Konto Nintendo Network "pamięta" konsole, a konsola pamięta konta. Portfel dla Wii U i 3DS jest wspólny, Wish List można przeglądać na obu systemach i zawsze będą w nim gry z obu konsol.
MasterLink pisze:Jak konsola lub dysk padnie to wszytko przepada.
Jeśli konsola padnie to tak, jeśli dysk/karta to nie. Wydaje mi się (choć nie sprawdzałem), że jedną grę można ściągnąć na kilka kart SD z tym, że "widzieć je" będzie tylko ta konsola przez którą ściągałeś. Będą przypisane do konsoli choć zapisane na zewnętrznym nośniku.
Mary1517 pisze:Nie, gry nie są związane z kontem ani na 3DSie ani na WiiU. Są bezpośrednio związane z konsolą i możesz je przenieść na inne urządzenie tylko przez System Transfer
Teraz są związane i z kontem ponieważ nie da się używać eShopu bez konta Nintendo Network. I to prawda, że jedynym sposobem na przeniesienie gry cyfrowej do innej konsoli jest System Transfer. Także jak ktoś rozwali sobie Circle Pada grając w nowego Smasha to jeszcze da się wszystko odratować transferując zawartość do nowego egzemplarza . Żeby to zrobić nie trzeba używać CP wystarczy poklikać po Touch Screenie.
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Lakitu pisze:Bez przesady. Konto zapamiętuje wszystko co zostało zakupione. To chyba oczywiste, że można usuwać i ściągać gry ponownie tyle razy ile się chce tyle że na jednym i tym samym systemie.
Ok, czyli jak zrobię transfer do innego 3DSa to nie będę mógł ich ponownie pobrać na systemie, do którego zrobiłem transfer? Niedługo planuję przesiadkę na New 3DS'a...
Miałem sytuację podczas ściągania dema SSB, gdy net mi się zawiesił i musiałem dać 3DS'a w sleep mode by dokończyć pobieranie. Wyczytałem, że gdybym całkowicie wyłączyć 3DS'a straciłbym kod z demem.
MasterLink pisze:Ok, czyli jak zrobię transfer do innego 3DSa to nie będę mógł ich ponownie pobrać na systemie, do którego zrobiłem transfer? Niedługo planuję przesiadkę na New 3DS'a...
Będziesz mógł. Może mało precyzyjnie się wyraziłem. Przypisany do konsoli znaczy przypisany do jej systemu. Jeśli zrobisz transfer to system konsolki staje się systemem nowej a źródłowa sama się formatuje. Ostatnio przesiadałem się na XLa i jest tak jakbym dokładnie skopiował wszystko co miałem wraz z połączeniem z Nintendo Network. Teraz gdy wchodzę w eShop to mam w "titles you've downloaded" wszystko co w starym modelu.
MasterLink pisze:Miałem sytuację podczas ściągania dema SSB, gdy net mi się zawiesił i musiałem dać 3DS'a w sleep mode by dokończyć pobieranie. Wyczytałem, że gdybym całkowicie wyłączyć 3DS'a straciłbym kod z demem.
Jakoś w to nie wierzę ale nie wiem. Nie miałem zaszczytu otrzymać kodu od N . Ale gdy wybierzesz Sleep Mode download to możesz wyłączyć konsolę i ściąganie się nie anuluje. Jeśli wybierasz Download Now to niby w ogóle nie wskazane jest wyłączanie systemu ale gra powinna ci wskoczyć do "kupionych" po zatwierdzeniu transakcji a nie kliknięciu "download". Chociaż nie wiem jak jest z demami. Tu może być inaczej bo zwykłe czasowe dema z eShop nie naliczają się do "kupionych".
Wróć do „Legend of Zelda: A Link Between Worlds”